fredag den 20. maj 2011

Dejligt vejr og plæneklipning

Det har været det dejligste vejr i dag, indimellem lidt køligt og også somme tider varmt, men en dejlig dag. Bent har slået samtlige græsplæner i dag, ikke noget at sige til, at han ikke er så stor. I morgen tager han på en ca. 5 dages cykeltur til Jylland, han cykler ca. 100 km den første dag. Så er mor her helt alene på slottet og i parken. Det vil vi så nyde begge to, han i sit lille telt i skoven og jeg i min dejlige have. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, som vi begge har meget glæde af. Billeder fra den dejlige dag:
Boursoult
Catawbiense Alba
Narcissiflora i fuldt flor
Blue Peter
Koklokkers frøstande
En fin fyr :-)
Gul Magnolie, der er kun den ene knop på
Flere iris
Jakobstige
Klokkescilla

12 kommentarer:

  1. Utroligt, at du kan blive ved og ved med at vise skønne rhododendroner :-)

    SvarSlet
  2. Ja men med over 170 kan det blive til noget, der er stadig flere i vente og nogen på spring :-) Håber ikke I bliver trætte af at se på rhododendron.

    SvarSlet
  3. Jeg bliver i hvert tilfælde ikke træt af det. Det er fantastisk, der findes så mange forskellige :-) Havde jeg plads ville der også flytte betydeligt flere ind i min have.

    SvarSlet
  4. Hvor mange m2 er din have ca. på ?? Den ser stor ud.

    SvarSlet
  5. Allerførst vil jeg sige tak for dit besøg på min blog. Det er altid hyggelig, når nye kigger forbi.

    Det er da godt nok nogle rhododendron du har fået samlet :-) Jeg har det lige som Vivik, at jeg ikke bliver træt af, at se på rhododendron. Havde jeg plads på mine sølle 1000 kvm grund, så havde jeg mange mange flere :-) Så vi endeligt.

    SvarSlet
  6. Tak for kommentarer. Den store have er 1800 m2, så er der alt det omkring huset, nord og vest og stenbedet med de mange rhododendron, der er nok ca 200 m2, det har vi ikke rigtig styr på.
    Men jeg føler mig meget priviligeret med alt den plads og alle de planter. Heldigvis har jeg jo rigtig mange, for efterlønnen giver ikke til de store udskejelser, men jeg er ikke helt færdig med at købe for i år :-)

    SvarSlet
  7. Ja selv tak madam Bæk, jeg synes også det er hyggeligt, at du kigger ind på min blog. Jeg har åben have næste weekend, så I er velkomne, men det er nok lidt for langt væk, desværre.

    SvarSlet
  8. Nej nej, jeg bliver ihvertfald heller ikke træt af de smukke rhododendron, den ene er jo mere pragtfuld end den anden :-)
    Jeg tror næsten at jeg har fundet plads til én mere til efteråret. Og det er kun fordi jeg har set alle disse pragtfulde billeder på jeres blogge. Jeg har kun 3 nu, og de 2 er ens :-D
    Og nøj, hvor har du meget plads, din heldige rad. Søøe 1000, siger du Madam Bæk, jeg har kun sølle 680 m2, snøft :-)
    Kan I have en god weekend.

    SvarSlet
  9. Tak for svaret, troede faktisk haven var større med alle de spændende planter du har.

    Du må have en masse grene fra dine rhododendroner ned i jorden, så du kan lave nogle nye - sælge dem på plantemarkeder - købe flere planter for de penge du får i kassen ;-)
    (Ved godt det kræver meget arbejde)

    Åh hvor jeg ønsker mig mere jord, men hvem ved......... måske går drømmen i opfyldelse :-)

    SvarSlet
  10. Dejligt at høre, at I ikke bliver træt af mine rhododendronbilleder. God idé Vivik, det må jeg få ind i arbejdsplanen.
    Jeg går meget efter de sjældne planter og græsplænen bliver mindre og mindre, så manden ikke bliver helt slidt op af at gå efter plæneklipperen. Den stakkel må stadig arbejde, han er "ung" endnu og må vente lidt med efterlønnen :-)
    Ja og så krydser jeg fingre for, at din drøm bliver opfyldt :-)

    SvarSlet
  11. En rigtig skøn have du har.

    SvarSlet