torsdag den 27. juni 2024

En fejring af Skt. Hans og en fødselsedag

 

Bellis får for varmt, den fyldte 9 år d. 23. 6.

dejligt besøg på dagen, det bedste var, at børnene ville kaste grankogler til den
farfar var også med i legen, snart er Arthur højere end farfar.
men der var andet at lave dagen efter, han har endnu en gang lappet hullerne i dugen
ja så skal der vand i igen, det bliver dyrt. Han har søgt efter en brønd, det lykkedes desværre ikke at finde den, så vi må stadig fylde op med dyrt vandværksvand. Det skal regne lidt her i aften, men det batter ikke meget hverken på søen eller den tørre jord. Planterne trænger.
Clematis ved udestuen
og ved brændeskuret, de andre ved hegnet visner desværre ned. 
rosenbed med varme farver
Det lille duetræ fra Susanne er vældig flot nu
Hemerocallis/daglilje
Hortensiaen er klar til blomstring, det var den, der stod i haven
den første lilje blandt roser
valmue

Roserne:
Boscobel
Julia Child
Madame Anisette
Mia har fået besøg

Morten Korch er helt forrygende
Der er mængder af blomster i
Our last summer
Batsheba
Synactif  er en fantastisk velduftende rose, som jeg købte hos Jas sidste år
Pacific Blue købt samme sted, også en smuk rose med en fin farve
Tess of the d´urberville
ukendt købt for at være Scepter d´isle, men det er det slet ikke. 

Det var alt for denne gang, I må have en dejlig weekend, måske bliver den også lun. Vi fik desværre ikke meget regn.








16 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth,
    Dejligt med besøg af børnebørnene. Forhåbentlig kan søen nu holde vand. Hvor meget vand fik I ? Her kom der 5mm, men alene det at temperaturen nu er faldet hjælper, for det var virkelig varmt i går, 28 grader.
    Flotte rosenbilleder og dejligt at hortensiaerne nu begynder at blomstre, der er hele tiden noget nyt på vej. Ærgerligt med Clematis der visner.
    I morgen har jeg aftalt med en veninde at vi tager på gartneri besøg, hun mangler Hosta. Ellers er det rigtig godt med min havegruppe, vi er 3 som sammen tager til Ålborg og ser 2 haver i begyndelsen af Juli, og det var jo netop det jeg savnede, at have nogen at besøge haver sammen med. Vi taler også om en havetur til England til næste forår. Alle i gruppen er super søde og det er så hyggeligt at besøge hinandens haver. Den 2/9 skal vi alle på en heldags tur og se haver, desuden er alle interesseret i bøger og læser meget så vi fungerer som en mindre litteraturgruppe.
    Så ud over at slå græs laver jeg ikke så meget udendørs.
    Ha en rigtig god weekend.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Hvor er det dejligt, at du er blevet så flittig til at kommentere og har tid til det. Vi fik kun 2 mm og vi trænger meget nu, når først foldblad hænger med hovedet er det galt. Her var det også meget varmt, men vi havde vind, det hjælper på temperaturen, men ikke på tørken :( Dejligt at du har fundet en at følges med og ja åbenbart flere, I må gerne komme til Fyn og se bl.a. min have. Der er jo meget at se her omkring, men turen tager lidt lang tid, så man når ikke meget. Men I er velkomne her.
      God weekend til dig med
      Kh Lisbeth

      Slet
  2. Så ergerlig med hagedammen deres. Det samme skjedde med meg. Jeg kjøpte til slutt en ny damduk og la oppå den gamle. Da hadde jeg prøvd å lappe den gamle flere ganger. Flotte roser og spesielt Pacific Blue. Så fin farge den har.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er meget ærgerligt, det bliver dyrt at købe ny dug, den skal jo også lægges på, men vi kan jo heller ikke blive ved med at fylde vand i. Pacifik Blue er den smukkeste rose og med en skøn farve.
      Klem

      Slet
  3. Jeg håber da I fik lidt regn når nu der trænger! Det er passende at Morten Korch trives så vældigt på sin hjemegn, og det må være dejligt at se alle de nye roser i så fin form. Ser hyggeligt ud med jeres Sankt Hans, og nu ønsker jeg for jer at trængslerne med vandhullet er ovre. Det er en ordentlig vandregning I kan se frem til!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Vi fik desværre højst 2 mm, men her ved 9,30 tiden kom der 5 mere. Ja det er godt Morten Korch trives her, det gør Carl Nielsen også ;)
      Ja vi håber, at lapningerne holder, ja det er dyrt i vand.
      Knus

      Slet
  4. Det var ikke meget regn, I fik. Det gjorde vi nu heller ikke. Stemningen var i top d. 23., kan man se. Der er rigtig kommet gang i rosernes blomstring. De klarer sig vel ok uden vanding.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Nej det kan man ikke sige. I formiddags lovede de 31 mm på søndag, nu er det kun det halve, de har ikke helt styr på skyerne. Det virkede lidt tørt i går, men efter vi fik 5 mm er det helt fint igen, til gengæld er sneglene kommet frem :(

      Slet
  5. Det er meget forskelligt hvor meget regn vi har fået rundtom. Vi fik ca 11 mm i forleden. Og sneglende vrimlede frem.
    Du plejer da at have held med clematis. Ærgerligt med de visne.
    Det er da en sød ukendt rose. Roser med enkle blomster har klaret sig bedre gennem regnen end de fyldte. Ihvertfald her.
    Og flot lilje. Over halvdelen af mine fine nye har sneglene gnasket. Mest blomsterknopperne, så forhåbentlig kan de samle kræfter til næste år. Og så stiller jeg en fælde op ved hver enkelt lilje, . Jeg er ved at få fnidder af de slimede ædedolke.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja vi fik ikke meget den anden dag, det blev kun til 5 mm, men i morgen skal vi have en masse 27 mm, men lad os nu se. Snegle har vi også "fornøjelse" af nu, jeg slår dem ihjel så snart jeg finder dem. Vi har plantet clematis op af hegnet ved rhodobedet, det er ikke helt godt lader det til.
      Jeg håber sneglene holder sig væk fra liljerne, de får i hvert fald kamp til stregen.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Det er fine blomsterbilleder, den ene rose flottere end den anden. Men de bedste billeder er nu dem af alle de legesyge - Bellis, farfar og børnebørnene. Det er så dejligt at se, når en have bliver brugt.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Elna
      Ja roserne er fine, og det er dejligt, når legebørnene hygger sig med Bellis, det sker ikke så tit, men vi nyder det, når de er her.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Besøg af børn og børnebørn er altid dejligt.
    Jeg håber jeres dug holder nu - ellers er der vel nok kun tilbage at skifte den, desværre?
    I nærheden af os blev det ene af to bål tændt allerede kl. 18:30! Det er vist alligevel rekord 😁
    Det andet blev tændt på et mere passende tidspunkt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er det.
      Ja vi håber også, ellers bliver det en dyr fornøjelse. Ja det er tidligt at tænde bål. Det slår mig, at vi da helt glemte at se efter bål, vi kan ellers nemt se det her fra os, selvfølgelig ikke tæt på, men hyggeligt at se bål, vi kunne se raketter nytårsaften.

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Så var der sørme noget at fejre når det også var Bellis’ fødselsdag, og mon ikke der blev kastet en ekstra kogle :-)
    Det må da snart gi’ Bent grå hår når der bliver ved med at skal fylde vand i søen. Hvis vor herre skal sørge for det, ja så skal der mere til end den smukke I fik. Mærkeligt hvad hullerne kommer af.
    Vi fik ca 7mm men det er jo heller ikke alverden, nu siger de til regn igen i morgen, 13mm lover de her, men så må det jo godt blive tørt i næste uge når Nordfynsspillene begynder.
    Fine Clematis og roser, og både den ene og den anden slags lilje er startet op, her er de første liljer også så småt igang og dagliljerne har blomstret pænt den sidste uges tid.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja Bellis blev fejret med masser af grankogler, børnene morede sig med at kaste til den. Og inden da havde jeg også kastet, så det var en god dag.
      Der skal meget vand til, det tror jeg ikke Vorherre klarer. Vi er også spændt på, hvor meget regn, vi får i morgen. De startede vist med 31, jeg har mine tvivl, om der kommer noget. Her vil de ikke skrive, hvor meget vi skal have, men i Ringe lover de 15 mm. Vi må tage det som det kommer. Her varer det lidt, inden de andre liljer springer ud. Jeg har ikke så mange dagliljer, som du har, de er først lige begyndt.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet