fredag den 19. januar 2024

Vintervejr og solopgange

 Vinteren i år er noget hårdere end, vi er vant til, det må vi indrømme. Mange klager over kulde, storm, regn og ikke mindst sne. Sådan er det åbenbart i år. Men det varer godt nok lidt, inden det bliver forår. På facebook er der mange, som skriver at vi ønsker forår. Men ro på, vi skriver først d. 20. januar i morgen. Altså er der over en måned til foråret, som først begynder til marts, ja altså hvis vi er heldige. Vi kan også risikere at få sne og kulde i marts, det må vi leve med, for vejret bestemmer vi ikke over.

Vi er meget glade for vores brændeovn, den kan vi ikke undvære, da vi har vrøvl med varmepumpen, der kører stort set konstant. Det er dyrt i el, i dag kommer der en mand og kigger på den igen, igen.

I går tog vi en tur i skoven


Det var en dejlig tur, men også der er glat, fordi vandpytterne er frosset til is, det er ikke nemt at gå ture for tiden, men vi klarer det. 
på vejen mødte vi en meget sur hund, heldigvis var den inden for hegnet.
Bagefter kørte vi hjem i haven:
som har lidt sne

Havebøren står ubenyttet hen, men der er gang i alle vindspillene, når det blæser så meget, som det gør. Vi har 4 hængt op, så der er meget kling og klang :)
søen er frosset til, men en lille hund har lappet lidt rundt, kun Scippo vover det, den er let som en fjer. 
Den gulbrogede sølvblad lyser op midt i sneen
irishøjen nu
og i februar 2023
stenene er stadig flotte
på vej ind igen så jeg den smukke medinilla ude fra, den har i øvrigt en let duft.
krokus lader sig ikke slå ud af vinteren 
Vi slutter af med dagens solopgang og
et billede af Eurythronium/hundetand fra Høneballehaven på Samsø. Sådan en må jeg have igen.

Rigtig god weekend til jer, der læser med her.









16 kommentarer:

  1. Jeg glæder mig da også til forår, men gider, som dig, ikke bruge energi på at brokke mig over vinteren. Man skal vælge sine kampe, og når man nu engang ikke kan ændre på forholdene ... og når solen skinner, er det da ret så flot, synes jeg.
    Nu kan I nok ikke høre alt 'klingeriet' her om vinteren, fordi I er mest inden døre, men jeg er alligevel imponeret over, at I oven i købet har flere af slagsen. Hvis der bare er en enkelt vindharpe inden for min hørevidde, føler jeg det meget hurtigt temmelig generende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja vi ser frem til foråret, men vinter er nu, hellere nu end til marts eller april, men styre det nu kan vi ikke.
      Jo vi kan høre klingeriet, der er et par stykker ikke langt fra udestuen, på Samsø tog Bent dem ned, men her får de lov at være. Måske håber han, at vinden ødelægger dem, mig generer det ikke, måske fordi jeg ikke hører så godt som ham.

      Slet
  2. Ja, vi skal nok væbne os med tålmodighed, og det var nemmere hvis vi havde haft et godt efterår i haven, men nu er der snart gået 3 måneder uden havearbejde, så det tærer efterhånden:-)
    I har nok lige så meget - eller lidt sne - som os, og nu får vi regnvejr igen. Skoven er flot med sne men man skal stadig passe på isen. Godt Schippo er så let som en fjer! Der er vel ingen der har lyst til en badetur nu.
    Vi har også brugt brændeovnen som supplement her på det sidste. Huset er åbenbart ikke godt nok isoleret til frost og blæst på samme tid. Håber I får en løsning på varmepumpen!
    Dejligt at se krokus allerede! Her har vi kun enkelte vintergækker der stikker næsen op, og jeg strikker stadig... Sikken vinter!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Jeg tror, du er mere havegal end mig :) jeg synes ikke efteråret var så slemt, jeg går en runde næsten hver dag og holder øje med det helt, ellers savner jeg det ikke, bare jeg kan se derud og gå mine ture. Du har flere kræfter, dem kan du ikke bruge så meget ved at strikke. Ja brændeovnen kan vi ikke undvære, ej heller varmepumpen, der kommer en og kigger på den lige om lidt. Nej der skal noget mere varme til her i denne kulde.
      Det går med Schippo, nu tør det snart igen, så er den færdig på isen. Krokus er nyplantet, måske er det derfor, den er på vej op. Her har vi lige fået en snebyge. så får vi nok regn senere. Ja vi er ikke vant til vinter mere, det er mange år siden sidst, men i år skulle det være.
      Knus

      Slet
  3. Tak, du må også have en god weekend.
    Man skal tage sig i agt når man går, hvad enten det er på en skovsti eller det er på fortovet. Der er desværre mange, der ikke rydder deres fortov.
    Jeg spekulerer på, hvorfor din vandkande står ude. Hvis det er vand til fuglebadet, hvordan holder du det så optøet?
    Din sølvblad er så flot. Jeg viste ikke, at en sølvblad er stedsegrøn. Jeg kan huske, der groede en i mine forældres have, da jeg var barn, men jeg husker det, som om den havde grå blade.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja man skal tage sig i agt, vi har heldigvis ingen fortov, tænk at folk tør lade være med at rydde det. Min søn skal også rydde, men han gør det dog, selvom det måske kun er en smal sti.
      Jeg er bange for, at det er ren dovenskab med vandkanden, den blev sat der i efterår, og ingen har taget den med ind. Vi sørger kun for foder til fuglene, jeg må med skam melde, at de ikke får vand, Bent er barsk og siger, de kan spise sne.
      Jeg kendte slet ikke sølvblad, før gartneren i Nonnebo gjorde mig opmærksom på den, det er dejligt, at den er stedsegrøn, så er der lidt at kigge på derude. Den er grå på bagsiden eller sølvgrå.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Ja, en vedovn er god å ha i en vinter som i år. Varmepumper er det ofte noe galt med, og i en sånn kulde som vi har her virker de dårlig når det blir under - 10 grader. Det er jo fint at dere kan gå tur ute i skogen. De hvite hundetennene må du nok få deg igjen ja. De er så vakre.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja en brændeovn kan vi ikke undvære, jeg håber varmepumpen klarer sig igen nu. Vi har ikke så lave kuldegrader, som I har i Norge, men der skal lidt til at varme huset op, det er koldere her end vi er vant til . Ja jeg må have fat i nogle hundetænder.
      Klem

      Slet
  5. Ja det er smukt med sol og sne. Her har vi dog fået noget mere sne, og dermed osse et tykkere lag fast trykt issne på veje og stier.
    Heldigvis har vi gasfyr, meen jeg kunne da godt tænke mig en brændeovn eller kamin. Den er så dejlig at varme sig opad. Især hvis man har ondt i ryggen. Men det er nok ikke politisk korrekt i disse tider.
    Jeg kan normalt godt lide vinteren, meen lige nu er det lidt træls, for jeg "plejer" at kunne beskære træer mv, på denne årstid. Og det er ikke så smart i sne og frost.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er rigtigt, men helst ikke et tykt lag sne, det bliver så glat. Ja en brændeovn er dejlig at have, hvis den er lige bag ryggen, det havde vi på Samsø, her står den for langt væk.
      Du har ret smart at beskære træer, når der er sne og frost. Vi beskar vores om sommeren, så blev der ikke helt så mange vanskud.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Fine billeder du har taget. Din have ser godt ud med snedække og solskin!

    SvarSlet
  7. Vi må tage vejret, som det kommer, men det er godt nok ikke ret spændende i de perioder, hvor det hele tiden veksler mellem frost og tø. Jeg har indtryk af, at I har fået nogle gode muligheder for gåture. Det er meget værd efter min mening.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er vi nødt til, vejret er som det er. Ja jeg savner stadig lidt min tur til havet, til gengæld kan jeg gå på asfaltvej her, det er rigtig godt for mig, men der skal ikke være is. Ja gåture skal vi have, især om vinteren, hvor der ikke er så meget mulighed for motion.

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Godt at I har brændeovnen, men det er da træls at varmepumpen driller. Håber der kommer styr på det.
    Ja nu er alt sneen væk, det er på sin vis ok, men hvis det bare skal byttes ud med regn og blæst, ja så ved jeg snart ikke, så tror jeg at jeg foretrækker sneen, det er da noget kønnere at se på. I dag har det heldigvis været ok vejr og solen har da også vist sig :-)
    Det bliver spændende at følge udviklingen på Irishøjen. Der går vel nok et par år inden det rigtig går løs.
    Uha da at møde en gal hund, hvordan klarede de to små sorte det :-)
    Ærgrerligt at du ikke fik gravet lidt hundetand løg op og fik med til Fyn, helt forståeligt at du må have nogle af dem. Det er jo fordelen ved at have mange billeder fra Høneballe Haven, så du kan finde ud af hvad du stadig mangler, nu her i det fynske :-)
    Fortsat god lørdag aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja brændeovnen kan vi ikke undvære, men heldigvis virker varmepumpen igen.
      Ja heldigvis er sneen væk, så jeg fik gået en længere tur. Men du har ret regn er der heller ikke noget ved, sneen er kønnere, men den skal jo væk igen. Der var ikke så meget solskin her.
      Ja det er meget spændende med irishøjen, så må vi se, hvor mange af dem, der bliver gravide :) måske et par stykker.
      De små sorte skældte lige så meget ud som den store hund, men den lød lidt mere barsk og med dyb gøen.
      Der var så meget, jeg ikke fik med til Fyn og grave op, måtte jeg jo ikke, de var også svære at finde i januar.
      Jeg mangler meget endnu, nu må vi se, hvad vi kan få plads til.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet