mandag den 8. januar 2024

Dejlige dage med sol, kulde og sne

 Det må vi nyde her inden det igen bliver gråt og diset. 

Jeg nyder freden og alle jeres kommentarer både her og på facebook. Det er det, der holder maskineriet i gang. Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at lade være med at lave indlæg, det er dejligt med kontakten til jer alle, jeg håber, I stadig har lyst til at læse med her. Jeg tager dagligt billeder, når det lykkes mig at komme ud og gå tur. Bent følger med mig sammen med hundene, jo han passer godt på mig.

Solen var rigtig fin
da den stod op i morges
Jeg sidder meget her i udestuen, den drager mig, kan jeg roligt sige, så sidder jeg i min stol
og nyder fuglene og ikke mindst udsigten


en skøn udsigt
og til huset

Denne her har jeg fået af en tidligere blogger, Heidi. Den fulgte med til Fyn
Jeg savner mange af de gamle bloggere, men jeg holder ikke op, jeg er bare glad
for jer, som stadig følger med.
Der er pænt med vand i søen, ja og så er den selvfølgelig frossen.
Som sagt passer Bent godt på mig
forleden gik vi en tur forbi Hellerup
her er vi forbi åen i  Havndrup
vandet er tæt på huset nu
smukt ser det ud med sneen
her er det vores hus
nedenfor marken på den anden side af vejen til Hellerup er der en kæmpe sø med is på
lige uden for vores hæk, er der også kommet regn, heldigvis er der ikke noget i vores have.
i dag vil jeg slutte af med det bedste billede, jeg har taget, det er fra marts måned, året husker jeg ikke.

For tiden nyder jeg pensionisttilværelsen, det smukke vejr og en god bog. 
I må have en skøn ny uge, vejret må vi tage, som det kommer. 




20 kommentarer:

  1. Man føler sig efterhånden lidt indelukket, når man næsten ikke tør gå på veje og stier, og jeg savner også den friske luft. Her bliver vores vej ikke ryddet og saltet, så det er tungen lige i munden, når man begiver sig ud. Godt du har Bent til at passe på dig! Det var ikke godt at gentage sidste vinters meritter...
    Skønne billeder Lisbeth! De glødende solopgange er helt fantastiske og de snedækkede grene, is, vand og marker ser jo også fine ud. Meget smukt hegn de har omkring Hellerup i øvrigt! - Men ellers er der jo ikke meget andet at gøre end at holde sig på måtten og vente på vår...
    Vi må være tålmodige nu - og håbe på der måske dukker nogle nye bloggere op i horisonten sammen med foråret. Dit allerbedste billede burde kunne trække noget opmærksomhed! Det er så skønt!

    Mange knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det gør man nemlig, det er træls ikke at turde gå ud. Her bliver der saltet lidt, men der er stadig glat. På Samsø blev der gruset, det er bedre for bilerne. Ja heldigvis passer Bent på mig, for jeg har ikke lyst til sådan en tur igen.
      Ja der er så meget smukt nu at se på, det nyder jeg.
      Ja det ville ikke gøre noget, hvis vi blev flere bloggere.
      Ja jeg er selv vældig tilfreds med mit allerbedste billede.
      Mange knus herfra
      Lisbeth

      Slet
  2. Jeg stornyder også at være pensionist! Jeg læste temmelig mange trafikmeldinger her til morgen; de handlede selvfølgelig mest om alle de uheld, der skete på vejene, med store, sommetider timelange, forsinkelser til følge. Jeg kan ikke understrege kraftigt nok, hvor LIDT jeg savner mine 2 x 60 kilometer på arbejde!
    Og jo, det er da nydeligt, når alt er hvidt, men jeg vil ærlig talt hellere undvære. Det står jeg nok ret alene om ... 🥶⛄

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja vi har en skøn tilværelse som pensionister, det bedste er at slippe for at køre langt på arbejde. Det har jeg heldigvis aldrig haft meget af.
      Ja det er nydeligt med det hvide, men vi vil hellere nyde det grønne, når det kommer. Det er jeg nu ikke sikker på, at du er alene om.

      Slet
  3. Du må da endelig fortsette med å lage innlegg. Vi blir stadig færre bloggere, og det er jo trist men det er sånn det har blitt. Flotte bilder av alt vannet og snøen. Tenk at du også har fått litt vinter :)
    Klem

    SvarSlet
  4. Hej Marit
    Du kan roligt regne med mig, jeg holder ikke op, men trist er det, at folk ikke rigtigt har lyst til at skrive blogs længere, i hvert fald ikke som vi gør,
    Ja vi har fået lidt vinter, men ikke som jer.
    Klem

    SvarSlet
  5. Hej Lisbeth,
    Jeg gik tidligt til åen i dag, for jeg håbede at kunne se solopgang, men det var for tidligt, så det er godt du kan skaffe dem til mig. Jeg blev faktisk overrasket over at se at I har sne på Fyn, men som du skriver så bliver alting så kønt at se på, her har vi haft rimfrost de sidste par morgener og det er virkelig flot. Det klæder også jeres have med alt det hvide og søen som ser så fin ud. Jeg kan sagtens forstå udestuen trækker, jeg tror ikke jeg ville have nemt ved at komme videre, hvis jeg boede der.
    Det er frygtelig koldt her. På arbejde var der 2 graders varme på lageret, så det er svært at arbejde sig til varmen, og turen frem og tilbage er visse steder meget glat og ikke ryddet ret meget for sne.
    Godt du har Bent med på turene.
    Hvor meget har det frosset hos jer?
    Ha en god dag, og nyd det dejlige solskinsvejr.
    Kh
    Dorte
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det kan også blive for tidligt, himlen bliver nok flot, men det varer lidt inden solen kommer over træerne, sådan er det nok også hos dig. Jo lidt sne fik vi da, i hvert fald nok til at det er glat. Ja rimfrost er også flot. Du kan tro, jeg tilbringer også meget tid i udestuen. Det er helt sikkert betydeligt koldere hos dig, det laveste vi har haft er - 5 grader, men det føles koldt, især hvis der er vind. Ja så kan I ikke få varmen i fingrene, så er det svært at lave noget. Ja så er det ikke rart at køre, hvis der ikke er ryddet og det er glat. Godt du har fået vinterdæk på. Jeg prøver at klare mig selv, men jeg er usikker, når det er glat, så er det godt at have Bent med, jeg får ikke lov at gå selv, jeg glæder mig til at jeg igen kan gå mine ture sikkert og i mit eget tempo. Det gør han nok også.
      Tak i lige måde, vi har lige været i skoven og gå tur, der var også meget is og glat.
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Det sidste billede er utroligt flot, det synes jeg bestemt også. Når man er vant til at gå en daglig tur, er det irriterende, at is og sne forhindrer det, men vi er nødt til at være forsigtige. Det er godt, at Bent går med. Det er også godt at se, at jeres hus ikke er i risiko for oversvømmelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Tak skal du have, ja det tager jeg frem en gang imellem og støver af.
      Ja det er så træls, at man ikke kan gå sin daglige tur, men ja vi skal være forsigtige i vores alder. Jeg var lidt bekymret for om du var faldet. Ja godt jeg har Bent med, han er jo ung endnu :)
      Du kan tro, vi er glade for ikke at skulle bekymre os om oversvømmelse, det har vi haft nok af, nu lader vi de nye ejere bekymre sig om det.

      Slet
  7. Bliv endelig ved med at skrive. Jeg nyder dine indlæg og andre blogger osse, de få der er tilbage.
    Dejligte billeder, men ja det du har sat det sidst. er suverænt. Sneen er så flot nu med den sol. Snekrystallerne glitrer.. Det ser ud til I ikke har fået så meget sne som os. Vi kunne nu osse ha undværet de sidste cm sne. Og regnen der kom først. Nogle af de lidt mindre veje bliver "overrislet" af vand der trænger ud fra markerne, så der bygges store isvolde op. Dem bliver der ikke gjort noget ved. Nok ikke før bilerne får flænset deres bundkar op. Salt virker jo ikke rigtig i disse frostgrader, vi har haft minus 10 g. Træls er det.
    Ihh hvis jeg havde sådan en lækker udestue, ville jeg nok osse nærmest bo der hele tiden. Hvis jeg var pensonist altså, men det må vente 1 3/4 år endnu. suuk. Men jeg kan godt forstå, det kan være svært at se ud på det smukke og så ikke at turde gå derude. Her lister jeg osse rundt, men der er jo ikke rigtig noget man egentlig kan lave før end sneen er smeltet. Jo kikke efter spændende fodspor.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Altid dejligt når nogle læser med, du har været flittig til at kommentere i flere år, det er jeg glad for. For en gang skyld følges vi ikke ad, jeg er glad for, at vi ikke har fået mere sne, det var rigeligt med regnen. Nej det er ikke nemt, når det fryser så meget, så hober isen bare op.
      Jeg bor også meget i udestuen, hver en pause bliver tilbragt i stolene. ja 1 3/4 år er længe nok, når man længes efter friheden, men pludselig er det overstået. Vi er flere, der er bange for at gå rundt i det føre, det sætter skadestuerne pris på. Men spor i sneen kan man kigge efter, det gjorde vi meget på Samsø, her er ikke så meget at se her, vi har jo hegnet ind.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  8. Jeg begynder bestemt at savne noget fysisk arbejde i haven, der kommer vist nogle ømme muskler, når vi igen kan få lov. Men smukt er det lige nu og det skal vi også nyde. Godt at komme ud på nogle småture og vi kan jo altid trisse en tur i haven og se om alt er som det skal være. Haveknus fra mig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Fru Friis
      Ja vi mangler nogle ture ud og noget at lave i haven, men det er ikke nemt nu. I dag er der rimtåge her, så er det slet ikke værd at gå ud.
      Tak for din hilsen
      Knus fra Lisbeth

      Slet
  9. Ja sneen er flot, som du viser på dine fine billeder, men jeg bliver hurtigt træt af den. At gå tur er noget af en forhindringsbane, og jeg savner at gå og pusle lidt i haven. Det er helt umuligt pt. Det er kedeligt med gråvejr, men jeg glæder mig alligevel til mere forårsagtig vejr.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Vi har haft tåge i dag, da den lettede, var der rim i træerne, det var meget smukt. Men ja vi savner at pusle i haven, det må vi lige vente lidt med, men det ville være skønt at kunne gå en tur.

      Slet
  10. Hej Lisbeth
    Ja det er kønt i landskabet, men noget koldt i det ;-) det værste er dig at det mange steder er med liv og lemmer som indsats. Kunne også se den anden dag at skadestuen har fået ret så travlt. Godt at Bent går med ud med hundene, det er jo lidt mere trygt for dig. Du har jo taget dine fald.
    Dejligt at du kan sidde der i stolen og nyde både den fine sneudsigt og fuglelivet, det er da så hyggeligt.
    Så smut et billede du slutter af med og dejligt at du fortsætter med nye indlæg, selv om der jo ikke sker så meget i havene lige nu. Og for os der læser med vil det da være trist hvis der ikke skete lidt på bloggen ind i mellem.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja kønt er det, men man skal have godt med tøj på og gå forsigtigt, det gør jeg også, jeg tør ikke gå selv med hundene, så dem må Bent tage, så kan han også passe på mig.
      Ja det er rart at kigge ud på fuglene, det nyder vi, men der er andre væsener, vi ikke bryder os om at se. Ja jeg kan jo ikke holde kameraet i lommen, så bliver der billeder, dem må jeg vise, ja vupti så kommer der et indlæg. Dejligt når nogle kommenterer.
      God dag til dig, jeg er blevet bagefter
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. Det ser smukt ud med sneen, men jeg forstår godt, man kan blive træt af den. Her er vejene helt farbare, og det nyder jeg selvfølgelig. Men bortset fra i dag, hvor det er tø, har vi haft en del frostgrader, og det er ikke godt for planterne med så meget barfrost.
    Jeg giver dig ret i, at det er et fantastisk billede, du slutter af med, men blandt de titusindvis (eller er det hundredtusindvis) af billeder, du har taget, synes jeg, det må være svært at vælge det bedste.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja sne bliver man hurtigt træt af, det gjorde mine børn også, da de var små, det var den gang, der var mere sne. Nej barfrost er ikke godt, men ja så må du nyde gåturene i sikkerhed. Der er stor forskel i vores lille land.
      Jeg mener altid, at dette billede er det bedste, det har været i TV 2 vejret.
      Hilsen Lisbeth

      Slet