tirsdag den 31. maj 2011

Dejlige sommeraftener

Jeg læste i går på Claus Dalbys side, at vi havenørder/bloggere har svært ved at løsrive os haven om aftenen. Sådan har jeg det også, derfor er det utrolig svært at gå ind for at skrive sin blog. Det er også svært at få lagt bemærkninger ind på andres blogge, og det er jo klart for vi må nyde foråret mens det er der, så kan vi blogge om vinteren og i dårligt vejr. I morgen er det sommer iflg. kalenderen og UV indekset er højt omkring kl. 12, så jeg har besluttet, at det er bedre at sidde ved computeren og blogge nu, derfor kommer mit indlæg på tidligere. Jeg læser de fleste haveblogge, men får ikke altid lagt en kommentar, I er tilgivet hvis I har det lige som mig :-)
Fastuosum Flora Plenum
Forrest Imbricatum bagerst Alexis
Kate Waterer
Der er kun en blomst på Jack A. Sand i år ved siden af Berryrose
Lees Dark Purple
Marcel Menard
Mogambo
Rex og China med nye skud
Til slut et kig ind i skoven

mandag den 30. maj 2011

Solskin og besøg i haven

Ja tænk i dag kl. 9, ringede der et par turister og spurgte om de måtte komme og se min have, selvfølgelig måtte de det. Det var da et plaster på såret fra i går. De kom kl. 13 og var fuld af beundring, det var dejligt, at nogen havde lyst til at se den. Kl. 16 var jeg til zoneterapi og inviterede min zoneterapeut og hendes logerende ned for at se haven. De var også helt oppe og køre, så nu kan jeg lidt igen. Desuden har det jo været en fantastisk dejlig dag i dag, næsten stille vejr, så har jeg svært ved at gå ind, men landmændene sprøjter og larmer, så nu er jeg endelig trukket indenfor.
En stor smuk amerikansk iris med en dejlig duft.
Store flotte bregner, i Lille Malund kaldes de ukrudtsbregner!!!
Femblad eller Akebia
Den gulbladede jasmin er lige uden for mit vindue, så jeg kan se den næsten lyser i mørket, den gror lidt voldsomt senere, men lige nu er den meget smuk.
Heuchera og hosta
Hestetungen vokser godt til og har sat mange nye skud
Smuk hvidtjørn, der blomstrer i etager
Japansk snebolle

søndag den 29. maj 2011

Føljeton åben have

Ja der er ikke meget at sig om det udover: Der kom INGEN, absolut ingen. Sådan kan ølivets glæder også være. For lidt annoncering og for dyre færgepriser, ja det er ærgerligt,for det begyndte først at regne efter lukketid, og vejret var da nogenlunde i hvert fald bedre end i går. Det mest ærgerlige er,at man har sat tiden af til det, og så ikke rigtig får taget sig sammen til at lave noget ordentligt. Nå men det er afprøvet og de lover solskin i morgen :-) Og ikke mindst jeg har taget en masse billeder, først får I de sædvanlige rhododendron, håber I stadig nyder dem, bagefter følger en lille sød historie.
Endnu et smukt billede af Duke of York, den er jeg meget glad for.
Humboldt
Kiusimanum (den har jeg to af)
Et fint billede af en rødbladet rhodo og en viburnum, der blander sig :-)
Ponticum
Root jeg bryder mig ikke omm rødt, men denne her er nu meget sød
Yakushimanum Select
Donator i forfald (købt i mandags, da jeg var på plantetur)
Irene Koster løvfældende (købt i mandags)
Mother Greer med duft i løvet (købt i mandags) Nu til historien: For flere år siden købte jeg en lille canadisk syren og plantede den i et stenbed. I efteråret var den blevet rigelig stor, så vi flyttede den, desværre lidt sent for pludselig kom sne og frost. Den overlevede og havde grønne blade, men pludselig gik det hele ud
Det var jo trist, men se hvad jeg fandt i dag i stenbedet
Nye skud af den canadiske syren, er det ikke heldigt

lørdag den 28. maj 2011

Åben have

Ja jeg kunne godt have brugt at få besøg af havebloggerne. Det var jo ikke just det bedste havevejr, blæst kulde og regn. Nej tak vi bliver hjemme i varmen. 5 besøgende blev det til i dag. Jeg håber på bedre held i morgen både med vejret og med besøgende. Jeg har ikke annonceret det i vores meget lille avis Samsø Posten, det er nok en af grundene til, at der ikke kom så mange og så altså vejret. Til gengæld havde jeg god tid til dem, der kom, det var rigtig godt. En positiv ting mere er at jeg ikke har set rådyrspor i et par dage, ja vi må se de lyse sider. :-)
Allium
Allium imellem rosenskovmærker
Mit lille bassin uden fisk
Edelweiss Edelweiss :-)
Storkenæb kender ikke navnet, jeg har fået den foræret

fredag den 27. maj 2011

Åben have og havebilleder

I morgen og søndag har jeg åben have, det bliver spændende, om der kommer nogen. Det er kun annonceret i Haven, og så er der sat plakater op i Brugsen og Netto og i Postbutikken. Den første kom allerede i dag, hun havde set forkert på plakaten. Det var dejligt, det var en tidligere kollega, som var meget haveinteresseret, så det var rigtig dejligt at have god tid til at sludre og vise rundt. Hun var meget overrasket over, at der var så flot en have her på Samsø. Så nu kan jeg lidt igen :-) Jeg har gået rundt mellem bygerne og i blæsten og forsøgt at pynte på det hele med at rive og plukke visne blomster af rhododendronerne. Der blev også tid til lidt billeder.
Alexis
Gomer Waterer
Catawbiense Grandiflorum
Catawbiense Alba
Schneeperle
Whitethroat
Det gamle stenbed set fra oven
Mine smukke iris
Til slut min smukke hvide syren

torsdag den 26. maj 2011

Blogproblemer og regnvejr

Der har været en del blæsevejr også i dag, så jeg har ikke fået taget billeder, men jeg kan da nævne, at jeg ikke har haft besøg af rådyret i dag, heldigvis. Det har nok hjulpet lidt med hjortetaksolien, så håber jeg ikke, at den er regnet væk i dag. Her til aften fik vi 4.2 mm lige i en ruf, desværre var det lige det tidspunkt, jeg havde valgt at lufte hunde, så vi blev rimeligt våde. Da det blev tørvejr var jeg lige en tur ude for at kigge til planterne, de strålede af glæde, men desværre hænger mange af blomsterne ikke så godt ved længere. Heldigvis er der en del nyudsprungne, de har da blomsterne i behold. Jeg har en del blogproblemer, så derfor kniber det med at lægge kommentarer på jeres blogge, jeg læser dem alligevel, men ingen kommentarer, før jeg får fundet en løsning. Jeg har dog lige fundet ud af at jeg kan kommentere som anonym. Her er to billeder fra i går
Cabaret den måtte jeg have, fordi min søn og svigerdatter har spillet med i stykket på Nyborg Vold for nogle år siden
Golden eagle løvfældende

onsdag den 25. maj 2011

Rhododendronbilleder og rådyr i haven

Ja vi bliver desværre hærget af et rådyr. I formiddags da jeg sad lige så stille og pillede visne knopper af en rhododendron, var den pludselig 4-5 meter fra mig. Den havde ikke opdaget mig, men da den gjorde det, for den væk. I aften var den derude igen, mens hundene og jeg gik der. Jeg kan se spor overalt efter den, den har spist rigtig mange rosenknopper. Lige inden jeg gik ind, var jeg rundt og sprøjte med Hjortetaksolie, håber det hjælper, men er desværre bange for, det ikke gør. Den har lige stået udenfor mit vindue igen igen. Min nu hjemkomne mand jagede den væk. Her er billeder:
Blue Peter
Daviesii løvfældende azalie
Elsie Lee med dobbelt blomst
Homebush løvfældende med duft
Dejlige Kokardia
Rasputin
Tamarindos Og så til noget helt andet
Troldel
Og til sidst en meget smuk iris