torsdag den 10. oktober 2024

Høstfarver og de store sten

 

7.10. en flot solopgang

En kæmpe har smidt 3 store sten ind i haven, dem er vi glade for, de er heller ikke sådan at flytte igen.
her bag stenene står en kornel, sikke farver den har.
her er Sorbus dodong, den er ikke stor endnu, men mon ikke det kommer, når den får mere lys
her er søen fra den anden side, huset spejler sig, men guldfiskene synes, det er for koldt, så dem ser vi ikke meget til mere. Foran i billedet står det, de i Nonnebo kalder en krydderbusk.
Hostaer og græsser får farver nu
her er det hamamelis, der har gyldne farver
her er et billede af den fra Samsø
den nye står her mellem stammerne

træpæonen er nu ved at få røde farver
forhaven er under forandring, foran her skal der plantes forskelligt
her er det Ambratræet, måske flytter vi det hen i det tomme jordstykke
her med sol på
på vej til forhaven står denne fine hortensia, nu med høstfarver
lidt roser:
Gruss an Coburn
Anisette
Princess Alexandra of Kent

Tvillingeblomsten står i en krukke ved trappen.

I går hentede vi nogle løg  hos Lene

Der var en rhododendron, der blomstrede, den måtte jeg have et billede af
Flotte farver lige når vi går ind. Vi var der ikke længe, for bedst som vi afregnede, kom der en kraftig byge, så kørte vi hjem igen. Kig ind på Lenes side, der er mange hosta, iris, liljer og meget mere. 
Så blev der lavet endnu et indlæg, mange er gået i vinterhi, men jeg fortsætter for det er sundt at lave indlæg og holde hjernen i gang, har jeg ladet mig fortælle.
Rigtig god weekend

10 kommentarer:

  1. Ja, det er mange flotte farger nå. Dine roser er veldig fine fortsatt. Ja, det er bare å fortsette å lage nye innlegg. Vi kan jo ikke slutte med det.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er skønt med farverne og nogle få roser. Nej vi vil ikke slutte med indlæg, så må vi se om nogle læser med.
      Klem

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Det ser dejligt ud med sten, smukke efterårsfarver og roser. Jeg har sådan lyst til at finde plads til en sorbus dodong - jeg bare (endnu) ikke hvor.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kirsten
      Tak for det. Jeg håber, du kan finde plads til en sorbus dodong, den er så fin, mest her i efteråret.

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Flot solopgang du viser. Der er stadig gang i etablering af nyt bed, det kan jo blive nødvendigt for at få plads til tingene. Hvad er det latinske navn for en krydderbusk?
    Der er en del ting på vej fra Tyskland og Holland, og rhodoerne er ikke kommet i jorden endnu, vejret driller. Men jeg har fået de sarte planter hjem, så er der styr på det. Nu gælder det Rema 1000 og indkøb inden Jens Christian kommer hjem, der skal større mængder til end når der bare er mig.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Jeg troede, du helt havde svigtet mig og bloggen, men nu vandt nysgerrigheden alligevel. Krydderbusken kunne jeg heller ikke slå op, den hedder Lindea obtusiloba. Du har skrevet, at enten havde du den, eller også var den på vej hjem fra Tyskland. Ja det er lidt træls med vejret, så det er ikke nemt at nå det hele, men tak fordi du nåede min blog. Ja der skal meget mere mad til med en voksen mand i huset, du kan klare dig med mindre. Du må nyde hans besøg selvom det kniber med tiden.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Ja, lad os holde hjernerne i gang så længe som muligt Lisbeth - og så længe der er gang i haven er der også gang i dig:-) Tænk om bare et par år så vil dine mange skønne efterårsbuske spejle sig i søens vand, hvad enten fiskene opdager det eller ej. Der er allerede så mange fine høstdetaljer i haven, og forhaven ser også ud som om den bliver interessant. I er kommet langt der!
    Jeg skal have skaffet mig nogle flere tulipaner, for man må jo tænke lidt frem, og nu er det snart tid at få dem i jorden.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja jeg prøver at holde hjernen i gang, heldigvis er det jo med noget, jeg gerne vil og blogge og tage billeder, har jeg svært ved at lade være med. Ja det bliver dejligt, når de bliver så store, fiskene er der endnu, jeg så en enkelt, da jeg var ude. Sidste år troede vi, at hejren havde taget dem, men det havde den heldigvis ikke. Forhaven bliver også god, når jeg får fat i de rigtige planter. Jeg sparer ikke på pengene til planter, man skal nyde livet, mens man har det.
      Jeg har ikke købt tulipaner endnu, det bliver nok ikke til så mange i år, jeg må tænke på Bent, håber dem fra sidste år klarer sig et år endnu.
      Jeg plejer at købe hos Billige Tulipaner https://billige-tulipaner.dk/shop/tulipanloeg-4c6.html
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. En blomstrende rhododendron i oktober ville jeg også tage et billede af. Det var godt, I lykkedes med at reparere havedammen, for det område ser ud til at have udviklet sig til en vigtig del af haven.

    SvarSlet