torsdag den 14. december 2023

En fødselsdag og lidt genbrug af billeder

 Dagens fødselar

Det var sommer og Bent var ikke bleg for at hoppe op på en af de store sten, Martha lokkede ham.
Det har været et hårdt år for ham
heldigvis fik han sig en cykel, så han kan cykle væk fra slavepiskeren
her er han ved at sætte net op ved brændeskuret, så slavepiskeren kan få plantet roser  op af det
se en masse brænde, det har vi glæde af nu, jo han er en flittig mand
han fyrer flittigt i brændeovnen nu, det kan han godt lide, og da jeg er en frossenpind, kan jeg også.
Ikke længe efter vi var flyttet ind, begyndte han at lave bede, jeg var jo ikke helt på toppen, husker I nok, så han måtte jo opmuntre mig. Selvom han såmænd havde nok at gøre med huset og flytningen og med at varte mig op.
vi fik staudebed

og rosenbede, når der skal købes roser, holder jeg mig ikke tilbage, ved I.

og roserne blomstrede så fint
jeg nød at gå rundt og beundre det hele, næste år bliver det endnu bedre
og nu nyder vi det, der er at se på derude, når vejret er til det
gulbroget sølvblad
søen er accepteret selv af Bent
her er også sølvblad, som I kan se har søen ikke været så pæn siden vi havde frostvejr, men de lover mildvejr i weekenden, det hjælper nok.
og Bent ja han spiste lagkage, der gik nemlig ikke så lang tid, inden jeg kunne begynde at lave lagkager igen, så snart gipsen var komme af, var jeg klar. Der blev også inviteret gæster, men langt største part endte i hans mave.
Lagkagen til i dag er lavet. 
Det kan ikke ses på ham, at han spiser så meget lagkage, han står lige og viser mig sin næsten 60 år gamle livrem, den passer perfekt. 
Ikke et sekund har vi fortrudt flytningen, selvom det var hårdt at flytte, vi er meget glade for at bo her
Men mon ikke I er klar over det?
Rigtig god weekend fra os i huset på Hellerupvej
Vores fine udsigt den gang, der lå sne. 

 



20 kommentarer:

  1. Til lykke til Bent. Han fortjener alle de lagkaker han får av deg :)
    Det er godt at dere ikke angrer på flyttingen. Du har mye å glede deg til til sommeren! God weenend!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak for det, ja det gør han.
      Nej vi angrer slet ikke flytningen, heldigvis. Vi glæder os til sommer.
      Klem

      Slet
  2. Stort tillykke med fødselsdagen til Bent, den flittige mand. Han har fortjent hver en mundfuld lagkage, han kan klemme ned. Sjovt at gense nogle af alle projekterne Bent og Slavepiskeren har haft gang i. 🤪. Hvornår har I 1 års jubilæum på Hellerupvej, er det nu?
    Haveknus fra fru Friis.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære fru Friis
      Tak for det, ja han fortjener lagkage med alt det, han laver for mig ude og inde. Ja der er jo sket lidt af hvert her det første år. Det var i januar, vi flyttede herover.
      Haveknus

      Slet
  3. Al mulig grund til at hylde din Bent, så stort tillykke med dagen! Det havde ikke været det samme hverken med dig eller hus og have, hvis du ikke havde haft din gode mand, og tilbageblikket på nogle af de store forandringer der allerede er sket i haven er meget godt for hukommelsen. Håber I kan tage det med lidt mere ro i det kommende år. Nu er der jo en grundstruktur i haven som der kan arbejdes videre med, og brændeskuret er bliver helt genialt! Nu har I virkelig glæde af alle anstrengelserne og kan nyde varmen fra brændeovnen!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Tak for det, nej det har du ret i, jeg trækker store veksler på ham. Ja mon ikke vi kan tage den lidt med ro fremover, der er ikke plads til så mange planter længere, men helt holder med at finde på nyt gør vi nok ikke. Der er altid lige plads til en plante mere ;) Ja vi nyder varmen, brændet og brændeovnen.
      Knus

      Slet
  4. Stort tillykke med din flittige mand. Forhåbentlig får I et mere roligt år næste år, hvor I kan nyde dette års indsats.
    Ugh ja lige nu kunne jeg godt bruge en brændeovn. Jeg har fået influenza og sidder med varmedunk på tærene trods uldsokker.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Gunvor
      Ja mon ikke det bliver mere fredeligt i 2024, der er jo grænser for, hvor meget plads, der er tilbage.
      Øv det var ikke sjovt med influenza, rigtig god bedring til dig.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Det var et rigtig fint indlæg. Humøret er højt, kan man fornemme, og hvor har hovedpersonen dog knoklet 🇩🇰

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have Marie
      Ja humøret er højt, selvom han ikke er helt tilfreds med at blive et år ældre, men alternativet er jo værre. Ja han ligger ikke på den lade side, undtagen når der er håndbold :)

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Ja der har været et år med mange gøremål, og dine idéer og indkøb har jo nærmest stået i kø :-) og Bent har knoklet med at få dem ført ud i livet, mon ikke han har syntes om de fleste, ellers havde han nok taget cyklen og cyklet til langbordigstan :-) tænker at han arbejder godt på lagkage og er der da lavet nogle stykker af, og det har han i det mindste ikke selv skulle gøre :-) det er du jo mester i.
    Flot at han nærmest stadig kan passe sit konfirmations tøj, det er mere end hvad vi andre kan prale af (langt fra :-))
    Stort tillykke til Bent med fødselsdagen, ser ud til at det er Rutebilslagkage denne gang. Det er også lækkert.
    Dejligt udsnit af billeder fra den første sæsson i Hellerup. Spændende at de fine resultater til næste år.
    En rigtig god aften til jer
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja der har været nok at se til, og konen har mange plantekøb. Jo han har taget i stiv arm, hvad jeg har fundet på, heldigvis er han god til at planlægge bede selv. Lagkagerne har han ikke haft noget i mod.
      Ja jeg kan heller ikke passe min konfirmationskjole.
      Tak for det - ja det er en rutebilslagkage.
      Ja det bliver spændende til næste år.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth,
    Først et forsinket tillykke til Bent, min pc virkede ikke i går så jeg ser først dit indlæg nu.
    Ja sikke et år, der har været meget at se til for jer begge, for det kræver jo også noget at få ideer og få de rette ting købt ind, men du kan jo godt lide at komme ud og shoppe igennem - når det drejer sig om planter, sådan har jeg det også.
    Og ja, man glæder sig allerede til foråret og alt det som skal komme op. Jeg er glad for at se et billede af dit rosenbed inden de sprang ud, så kan jeg se hvor stort mellemrum du har mellem dine roser, og jeg tror nogenlunde det svarer til mit, dog har jeg måttet presse nogle flere ind i mit bed - og det skal nok også udvides i år, for der er stadig roser andre steder som jeg ikke synes trives som jeg gerne vil have dem til, og så får de en chance mod syd i den gamle hønsegård, der kan man godt nok se hvor meget power der er i hønsegødning, selvom det er 10 år siden jeg kom af med hønsene.
    Der er meget travlt på arbejde, men hvor glæder jeg mig til at komme i gang med et nyt år!! Indendørs sysler bliver aldrig mig. Imponerende som du kan kreere lagkager til Bent og ja han har bestemt fortjent dem, godt han kan slappe af med at se håndbold, det gør vi andre også.
    Min julegave til mig selv i år er den engelske bog "The english gardeners garden", virkelig flot bog med dejlige billeder fra både kendte og mindre kendte haver. Rigtig god weekend til jer begge.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Tak for det, vi har også lige haft netnedbrud her, det dur ikke at undvære computeren.
      Ja det har været noget af et år, men som du synes jeg jo, det er spændende at finde nye planter, men økonomien sætter jo en begrænsning. Dog er der kommet meget til, så det bliver spændende at se det hele i 2024. Ja hønsegødning er godt, eller dyregødning i det hele taget, det kunne vi jo også glæde os over på Samsø. Ja juletid er en travl tid på dit arbejde, vi må bare glæde os til næste år. Indendørs sysler er heller ikke mig. Lagkager kan jeg lige klare, så må man bare tage, hvad man har og putte i, det er den nemmeste sag af verden at lave lagkager. Især til Bent for han elsker flødeskum :) ja han har fortjent hver og en.
      Godt med en julegave, du kan læse i og nyde i julen.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  8. Tillykke med Bent 🎈🎉
    Inden jeg så, at du selv havde skrevet det samme, tænkte jeg på, hvor meget ret du havde i, at han ingen som helst 'men' har af at spise dine mange lagkager. Det er utroligt (og misundelsesværdigt), at han har bevaret sin ungdomsfigur intakt. Men du holder ham vist også til ilden 😂😘

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det
      Ja han er ualmindelig heldig og det er p--irriterende, han kan spise alt, og jeg skal bare kigge på det, men der er vist mange, der har det sådan. Han er også meget flittig, har hele tiden gøremål, den tid er jeg kommet over ;)

      Slet
  9. Hjertelig tillykke med fødselaren! Ih hvor er du heldig med sådan en dygtig og flittig mand. Det er dejligt at høre at I har det rigtig godt i de nye omgivelser.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Sydney
      Ja jeg er meget heldig med ham. Vi glæder os dagligt over, at vi er flyttet til Fyn.

      Slet
  10. Det var en flot hyldest til din Bent. Og så er det så dejligt at høre, at I sammen glæder jer over jeres nye omgivelser. Hav det godt!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det var det, men det tyder på, at han har fortjent den. Ja vi er så glade for at være her. Tak i lige måde
      Hilsen Lisbeth

      Slet