mandag den 31. maj 2021

Status over maj måned

 Ingen kan være i tvivl om, at maj har været noget anderledes i år. Det har været køligt og regnfuldt, vi har fået 97 mm her hos os, det er meget på Samsø, men ikke meget i Jylland, tænker jeg. Vi og planterne er glade for det regn vi har fået, og her sidst i måneden fik vi sol og varme, det var lige hvad vi ønskede os. Planterne blomstrer, så det er en lyst, så det kniber med at følge med til at vise det hele. Derfor kommer der et ekstra indlæg, nu hvor UV indekset er så højt, er det alligevel ikke sundt at gå ud mellem kl. 12 og 15, så I får nu de næsten sidste billeder fra maj, jeg har valgt at tage mange billeder ud over haven, der er så flot nu. Jeg skriver næsten, for der er nogle i kameraet, og der er sket en masse i haven siden søndag, det må jeg tage billeder af i aftenRoserne kommer godt efter det

fra øst mod vest
og fra vest mod øst
de lyserøde stå i flok
fra skoven
her er det den gamle del af haven
Her er det Himlens 7 sønner så grøn og fin
R. Mrs. Furnivals Daughter set ude fra vejen
læhegnet
nordbedet er hele tiden i forandring, men nu er alle sprunget ud, mens et par stykker er afblomstret, de har holdt længe i år
P. emodi
R. luteum Sunstar
R. Rasputin
de næste tre billeder er fra skoven:Så er de gule træpæoner også i blomst, men der er flere endnu, der er sprunget ud, de kommer med i næste indlæg. 
Jeg slutter af med et billede af ørkenbedet, som trods mængder af græs trods alt har sin charme nu. Inden længe blomstrer de løvfældende i bedet. 
Jeg håber, at nogle af jer får tid til at skimme billederne, det er fuldt forståeligt, hvis I ikke gør, nu er det tid til at nyde sommeren.
Inden længe får jeg 2 hold gæster i haven. Rigtig dejlig solskinsdag til jer20 kommentarer:

 1. Sikke en frodighed i jeres smukke have! Og hvor er det dejligt, at vi endelig fik sol og varme. 24 grader har det været her.
  Jeg er sikker på, jeres havegæster nyder besøget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja der er meget frodigt nu, her var der 22.3 grader, det var nok til mig. Ja gæsterne nød besøget, det tog næsten to timer.

   Slet
 2. Du kan da blive ved med at præsentere mig for planter, jeg ikke kendte eksistensen af. "Himlens syv sønner" har jeg aldrig hørt om ... ét er, at jeg naturligvis ikke kan have en hundrededel af hvad du kan, men jeg burde da kende til navnene i teorien. Det gør jeg så bare ikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja jeg har mange lidt sjældne planter, men jeg har fået flere til at købe Himlens syv sønner, den er flot og blomstrer først til september, bierne er vilde med den. På latin hedder den Heptacodium miconioides. Du må snart en tur herover og se hele haven :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Så fine bilder fra hagen din, og nå er det veldig frodig med at alt er så grønt nå. Dine gjester er heldige som kan se din hage nå.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak ja det er flot nu, det er svært at løsrive sig og gå ind.
   Jeg tror også, at gæsterne følte sig heldige, de var her knap 2 timer.
   Klem

   Slet
 4. Jeg er lige nødt til at gå ind og sætte maden over. Så kan jeg osse liige tjekke computeren. her det 23 grader, herligt ikke for varmt, bare godt til sommertøjet.
  Din 7 sønner er flot med de stammer. Jeg går og nusser om min lille fis. Men engang bliver den vel osse stor. Og nu tror jeg på der er liv i papegøjebusken. Endelig, jeg har været nervøs for den var smuttet.
  jeg kan ikke fremhæve det ene billede frem for det andet, skønne alle sammen. NU er det sommer og frodighed i haverne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er en kunst at finde på nem mad hver dag, det skal vi også bruge tid på. Det er fint du kigger ind på bloggen, mens du sætter maden over. Ja det er flot vejr også i dag, men så falder temperaturerne vist igen. Himlens 7 sønner vokser ret hurtigt, den bliver ikke ved at være en lille fis. Godt der er liv i din papegøjebusk, det er sent, den kommer, min har været fuldt udsprunget i lang tid. Ja nu er der gang i den.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hold da op, der er frodigt hos dig! Smukke billeder fra din skønne have. Himlens 7 sønner er virkelig fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja nu er der gang i frodigheden. Tak fordi du kiggede forbi, det er ikke nemt at få tid til det hele.

   Slet
 6. Det var dejligt med de mange flotte kig gennem haven. Masser af regn og så godt med sol - det er lige noget for frodigheden!

  SvarSlet
 7. Hej Sydney
  Ja forholdene har været fantastiske for vore planter, så er der gang i dem.

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth
  Fint med sådan en lille status over den sidste måneds tid. På trods af at den mest har været både kold og våd så er der alligevel sket noget i haven, og sjældent har haverne været så grønne oven på en maj måned, så må vi se hvorlænge denne frodighed holder.
  Jeg tror aldrig at mine roser har været større og flottere end de er i år, håber det holder ved.
  Nordbedet er bare så flot lige nu og jeg kan næsten dufte skoven, når jeg ser de gule løvfældende.
  Virkelig dejlige billeder rundt i haven, jeg er da helt vild med det fra den gamle have.
  Det har da været fantastisk vejr til havebesøg.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg kunne ikke slutte maj af uden at kommentere den og vise nogle af de sidste billeder. Kameraet er godt nok fyldt godt op igen, der er så meget, der skal kunne dokumenteres og være billeder af for en sikkerheds skyld. Ja det bliver spændende om de bliver ved at være så frodigt, vi må i hvert fald nyde det og ikke mindst roserne, Der er mange knopper i dem for en uge siden var der ingen næsten. Ja mon ikke du har en luteum selv nu, det vil jeg da håbe, for den duft er du ret vild med. Nordbedet er på sit højeste nu, det nyder jeg. Det er svært at gå ind om aftenen, men jeg kan ikke slæbe mig af sted længere, jeg har været rundt mange gange, gæsterne var også begejstrede, og en skulle have lidt planter med hjem
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Wow! - må jeg bare sige. Helt fantastisk at se haven i sådan en topform, med saftigt løv og smukke blomster. Dine kig gennem bede og mellem bede yder virkelig haven retfærdighed, og jeg føler næsten jeg er med på turen rundt. Din header er virkelig flot!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er flot derude, jeg nyder det også og har svært ved at løsrive mig og gå ind, men mine fødder og min ryg kunne ikke mere. Dejligt at du synes, det er næsten som at gå med rundt, men det er nok en forudsætning, at man har været der. Jeg blev ked af, at se på dronebilledet, så måtte det skiftes ud.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Det er også især frodigheden, der især slår mig, med de snoede græsstier.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja der er en fantastisk frodighed nu.

   Slet
 11. Det kan ikke være bedre derude nu: Alt er topvandet og nu med sol. Hvor ser det dejligt ud med de lange kig og de mange farver. Simpelt hen perfekt til havegæster. De må have været begejstrede.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det hele er bare så godt, så det må nydes, så længe det varer. Havegæsterne var begejstrede, de blev meget længe :)
   Kh Lisbeth

   Slet