torsdag den 4. juli 2024

Ikke meget sommer,

 Heldigvis viser haven sig fra sin bedste side, så der er stadig noget at vise, men knap så mange roser, for de kan ikke lide regnen. 

og bierne lader også til at klare regnen. I dag fik vi 15 mm. Så tørke er her ikke.
Chocolate l´ orange
Morten Korch
fin rose med rødt løv fra Rosenmageren, den har ingen navn
bedet med de gyldne farver

Jeg nåede at lave nogle buketter, den på første billede står endnu, den plukkede jeg onsdag.



Der er heldigvis også gang i dagliljerne

her ved terrassen har vi plantet de græsser, vi fik ved Marie og Søren sidste år, i midten står et tørstetræ/Rhamnus. Sådan et havde vi også på Samsø, men det var noget større.

Samsø 2021, det får fine gule efterårsfarver 
En af de planter jeg købte i Nonnebo i vinter: Guldbroget sølvblad står fint nu.
Silkeblomst er ved at blomstre
Solbrud
Nepeta Govaniana
Anisisop/Indianermynte
Til sidst et billede af søen
der er ikke helt vand nok i endnu
men spejlingerne og nøkkeroserne kan stadig ses. 
Flot himmel her i aften

Rigtig god weekend - regn undgår vi nok ikke, desværre. Men vi tager det hele med, det er vi nødt til. 





16 kommentarer:

  1. Jeg er så glad for vores regn - husker kun alt for godt, hvor meget jeg vandede have især i 2018, men også efter det rekordtørre år dengang for seks år siden.
    Jeg synes blæsten er meget værre! Det blæser og blæser - DET er virkelig irriterende!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Jeg klager heller ikke over regnen, vi sparer jo vand, men vinden er meget irriterende.

      Slet
  2. Hej Lisbeth,
    Et fantastisk billede fra haven, det 3. sidste billede af søen det ligner en hel skov. Hvor har du fået fat på Nepeta govaniana? sådan en kunne jeg godt tænke mig. Nej roserne vil helst vandes med kande, de ser noget trætte ud, der kommer nogle voldsomme byger og det blæser, så i dag bliver vist på kontoret, eller til rengøring. Du kan tro det var en skøn have vi så på Mors, en kæmpe gård, slægtsgård med den skønneste udsigt og en vidunderlig park lignende have med skov sø, desværre var vejret ikke det bedste. Så søndag tager vi så til Ålborg og ser 3 haver, den ene hos en glaskunstner, hun sælger vist også lidt planter, det glæder jeg mig til.
    Man må lufte hund mellem bygerne, det er lidt svært at beregne.
    Rigtig god weekend til jer.
    Kh
    Dorte
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Tak ja det er dejligt med liv i søen nu med nøkkeroser og skoven bag ved. Jeg tror, jeg købte den ved en af de haver, jeg besøgte sidse år, jeg tror nemt, du kan få en ved mig, når vi ses, jeg har flere af dem, tror de sår sig selv.
      Det lyder spændende med haven på Mors, det er en smuk ø, ærgerligt med vejret. Dejligt med endnu et havebesøg, god fornøjelse. Ja det er svært at komme ud med hunden/hundene.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Nei, det kjennes ikke ut som sommer nå. I natt var det kun 6 grader her, og i fjellet har det kommet snø igjen. Det er helt utrolig at det er mulig i juli. Hos deg ser det frodig ut, og flotte vannliljer i hagedammen. Vakkert bilde av himmelen.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Nej der er ikke meget sommervejr, vi havde da trods alt 12 grader her i nat. Her er frodigt ja, planterne kan godt lide alt vandet.
      Klem

      Slet
  4. Godt man ikke har sommerferie nu. Dertil er vejret alt for "usommerligt". Det ser godt ud med det miljø, I har skabt under træerne. Det signalerer overhovedet ikke parcelhushave, hvilket I vel også ønskede at undgå. Tørstetræet bliver højere, end vi havde regnet med, men ikke højere end at den er nem at passe ind.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er ikke rart med den sommer vi har. Vi har børnebørn nu, de har nok ferie. Tak ja det ligner heldigvis ikke en parcelhushave. Jeg er lidt spændt på tørstetræet, der hvor vi har sat det, det må gerne læ lidt, der er meget sus ved lågen.

      Slet
  5. Ja der er ikke mange roser der kan lide regnvejret. Men egentlig kan de fleste dobbelte blomsterhoveder ikke lide for meget regnvejr. De enkle er bedre egnet.
    Den Neptea kender jeg ikke, den er sød. Er den en staude eller sommerblomst?
    Nu er søspejlet kommet igen. Mon alt det kommende regnvejr kan fylde det sidste af søen. Der skal jo noget til, og blødt regnvand skulle jo være bedre end kalkholdigt vandhanevand. Især pga. algevækst.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Min mors veninde sagde altid, at det regner jo lige ned i hovedet på dem, det kan de ikke lide. De dobbelte får tunge hoveder af regnen, men jeg må tilstå, at jeg har mange dobbelte.
      Nepata er en staude, den er rigtig sød, jeg har to klumper af den, måske sår den sig selv.
      Nej regnen kan nok ikke fylde søen helt, det sidste du skriver, vidste jeg ikke.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Jeg tænker søen nok skal blive fyldt op, hvis al den regn de har lovet kommer, men det er dejligt hullet er lukket nu og vandspejlet genetableret. Du må nyde dine roser indendørs i vaserne og det er da bedre end ingenting, men der er en mulighed for mere sommer - f.eks. i den kommende uge. Ellers kan man jo ikke rigtig klage over haverne i år - de strutter af velvære og ukrudtet gror som betalt. Det er jo faktisk et fint år for dine nyetablerede bede, og tørke kan vi tidsnok få.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det tror jeg også. 16 i går og nok omkring 20 i dag, jeg skal love for, vi får regn nu, men det er værre på Samsø. Nu er roserne snart færdig for denne gang. Ja det hele strutter af glæde, tørke nej tak.
      Knus

      Slet
  7. Hej Lisbeth
    Nej sommer er der ikke meget af og nu ser det ud til at der nærmest er en efterårsstorm på vej, ikke at jeg kan lave noget ude alligevel men det ville da være dejligt at kunne slappe af i en havestol og bare nyde synet.
    Dejligt at det hjælper lidt på vandstanden i søen og med de der muligvis kommer i disse dage, kan måske hjælpe lidt på det der mangler. Bare dejligt at det tyder på at alle huller er lappet nu.
    Håber at roserne ikke drukner og bliver alt for forblæste.
    Fortsat en rigtig god weekend.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Nej det må vi sige, på Samsø får de meget mere regn, og der trues med en tornado, godt vi er her på Fyn.
      Ja med ca 35 mm på to dage, hjælper det noget på vandstanden. Vi håber, at hullerne holder. Der er ikke mange roser tilbage i denne omgang, det er ikke en gang vejr til at gå ud og se efter.
      Tak i lige måde.
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Har rosen fra Rosenmageren ikke et navn, eller har du glemt navnet? Jeg troede, alle roser fik et navn af praktiske hensyn.
    Din gule Nepeta står så flot. Jeg købte en for et par år siden, men den er vist forsvunden i vinter.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Nej det har den ikke, rosenmagerens roser får navn, hvis nogen køber https://rosenmageren.dk/dinpersoligerose.php et navn til den. Men det koster lidt, min har kun et nummer, men du har ret, det er lidt upraktisk.
      Ja Nepata har det godt og har endda sået sig selv, så jeg har to nu.
      Hilsen Lisbeth

      Slet