fredag den 22. maj 2020

Morgentur Kr. Himmelfartsdag

Udsigt fra Bertels bakke
Men inden da havde jeg været en tur rundt i haven, der var en fantastisk stemning med let dis og skøn fuglesang.
Følg med så tager vi en morgentur på årets første lune dag her i haven:Turen sluttede med nordbedet, som er forrygende flot nu.
Det er en lidt underlig oplevelse at have besøg på øen af familien. De har lejet et sommerhus i Besser og kommer så på besøg hos os. De passer godt på os, vi har hygget os og spist frokost sammen med afstand selvfølgelig, en lagkage blev det også til. Heldigvis kunne vi sidde ude i det fine vejr. Så må vi se, hvordan vejret bliver i dag. Lige om lidt skal jeg møde dem på legepladsen ved Søster Sidevinds butik i Besser.
Men jeg nød besøget, her er de på tur rundt i skoven.
Det er ikke nemt for en lille pige på to år at finde rundt i farmors have, her var vi med hende, men på et tidspunkt var hun gået den forkerte vej og var ikke fulgt efter far, det var ikke godt, så bliver man altså lidt ked af det.
 Så er Beauty of Moscow klar til at vise sine fine blomster
 R. Peggy
 R. tricanthum i aftensolen, bemærk den fine behåring på stænglerne
endnu en træpæon er sprunget ud.
Traditionen tro slutter vi dagen med en solnedgang fra i onsdags. Dagen i går er blevet nydt her og sikkert også hos jer, den første lune dag, vi kan godt bruge flere af dem, men det er ok, hvis der kommer lidt regn i dag, altså senere på dagen. Blæsten de lover behøver vi ikke.
Rigtig god weekend til jer.

24 kommentarer:

 1. Hvor skønt at familien sådan er på besøg - det må være helt særligt! I går var en dejlig lun dag, og haven strålende - hos dig i dobbelt forstand - godt lillepigen blev fundet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har været rigtig dejligt, men vejret i går var nu bedre til familiebesøg. Vi har også nydt det i dag, og i dag kunne lillepigen bedre finde rundt.

   Slet
 2. Tak for dejlige billeder. Godt at vores børn kan finde ud af at besøge os og samtidig passe på os. Vi har vores lille hus ved gården, som nu er blevet ferie bolig og når vejret er med os er det jo let. Skønt at se de små og store .

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Selv tak - ja det er heldigt at de kommer selvom vi bor langt fra hinanden, vi har haft hyggelige timer sammen, og der bliver lidt i morgen igen. Heldigt I selv har et hus, de kan bo i, vi vil jo gerne se dem.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Hvor er du heldig at kunne gå sådan en morgentur og se så meget smukt i haven. Jeg ved godt, det ikke er held, for det er kommet med masser af slid, men hvor er det blevet skønt.
  Jeg er sikker på at familien også nyder haven. Det er dejligt for jer at de er kommet.
  Jeg håber på 8 mm regn i nat. Lidt har også ret :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Jeg følte mig også heldig, da jeg gik rundt, det er et fantastisk skue. Jeg nød også turen i aften i regn og blæst, jeg havde jo ikke set til haven i dag. Vi har fået godt 3 mm nu, det begyndte lidt for tidligt med småregn. Familien er i hvert fald glade for både pavillion og have, ellers havde det ikke kunnet lade sig gøre at se dem.
   Jeg håber, du har ret med 8 mm gerne mere :) Jeg kan næsten høre, det gror efter regnen er begyndt, så kommer der mere ukrudt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Så hyggelig å få besøk av familien igjen! Du har jo så mye fint så de hadde mye å se på hos deg. Det er ikke alltid så enkelt for de minste.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var dejligt at se familien igen, vi har nydt hinandens selskab, men blomster er ingen af dem interesseret i, desværre. Edith var heldigvis mere tilpas i haven i dag.
   Klem

   Slet
 5. Beauty of Moscow er fantastisk smuk på dine billeder. Jeg kender den ikke i virkeligheden. Syrener skal nydes, mens de blomstrer, bagefter er der ikke så meget pynt ved dem. Det var lige præcis sådan en lun solskinsdag, som vi havde i går, vi trængte til. Og heldigt at familien kunne kommer og se haven nu, hvor den er så blomsterrig.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er en smuk syren, den er lidt anderledes en de andre og har helt fortjent sit navn. Nej efter blomstringen bliver de ærlig talt lidt kedelige. Det var så dejligt i går, til gengæld er det da lidt surt i dag. Familien ser dårligt nok blomsterne, det er lidt trist.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Rhodo tricanthum ser ganske lækker ud! Det er noget af en flot samling du har fået efterhånden...
  Ja nu lader det til at det bliver mere normalt vejr - det gør ikke noget:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja tricanthum har jeg netop for det flotte løv, den er så fin under blomstringen. Jeg er næsten gået all in for at samle, det kommer med tiden, først købte jeg alle de fine farvede hybrider, siden lærte jeg noget om arterne.
   Jeg synes nu godt, at solen og det lune vejr må være her lidt men først den lækre regn.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det var bare dejligt vejr igår, og i aften er en helt fantastisk aften, det regner jo og har det har det gjort konstant siden ven 18.30 tiden, og så vil en tørvejrsdag i morgen være velkommen. Ja så kan vi sige at kristihimmelfarts ferien har været perfekt. Håber at der er kommet en del vand hos jer også. Spændende at se hver meget det er blevet til, et skud er små 10 mm.
  Flotte billeder du har taget rundt om i haven og dejligt at se et par små rollinger løbe omkring, og ja man kan nemt fare vild når man er lille og ikke er kendt i farmor have :-) godt at familien passer på jer, men ja det må da være lidt underligt at de ikke bare bor hos jer som de plejer. Det var også helt underligt at have vores naboer ovre igår, ja vi har jo næsten glemt at ha’ gæster :-)
  Ja nordbedet ser forrygende ud, men der er nu bare generelt et fantastisk flot bed.
  Skønt når der er mulighed for at holde traditionen i hævd, med en smuk solnedgang, i aften var det ikke en mulighed men herfra er vor herre tilgivet :-) (det regner stadig)
  God weekend til jer
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var den første lune skønne dag, det er fint med regn, men jeg gider ikke det blæsevejr. Du har nok ret med ca. 10 mm, der er kommet godt 7 nu.
   Tak ja det var dejligt at have de små på besøg, Bellis hyggede sig i hvert fald med dem. Det er lidt underligt, at de bor et andet sted, men det var den mulighed, der var og vi har set rigtig meget til dem. Du har ret, det med at have gæster er vi ikke vant til længere. Ja nordbedet er fint, også nu hvor det blomstrer, men noget af det falder nok i forbindelse med regnen.
   Nej ingen solnedgang i aften. men regn i stride strømme.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Good morning dear Lisbeth,
  You can be proud having such a beautiful garden. I can imagine that a lot of people will be pleased to see it with theire own eyes. Great that you've had a lovely time together with your dear beloved ones.I hoped for some rain yesterday but still no drop of it here.
  Have a wonderful weekend ahead!!
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   I am so glad for my garden, I hope som will come and see my garden tomorrow but I am not sure. Two have asked to see it.
   I have enjoyed my family these days. Sorry you did´nt get any rain, we only got 8 mm, but better than nothing.
   Same to you.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 9. Måske har jeg været uopmærksom i timen, men en dag må du fortælle hvem Bertel er/var. Der kommer så mange gode udsigter fra hans bakke.

  Turen rundt i morgenhaven med sol og let dis er virkelig skøn. Jeg var meget glad for at være med og se hvor fint alting tager sig ud.
  Dejligt at have familien på besøg, men som du siger skal man lige vænne sig til det. Jeg finder denne fase af genåbningen ret stressende, fordi det er som om der gives los overalt, og nu er det som om alle har glemt hvorfor det var så vigtigt at holde afstand.

  Flot solnedgang - endda med flystriber!
  Nu skal vi snart også vænne os til larm fra oven...

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det er vist mange år siden, jeg har skrevet om Bertel, så du har nok ikke været uopmærksom. Bakken er et sted, der nærmest er indrettet til hundeluftere, Bertels søn har nu overtaget bakken og lavet den så vi må gå tur der, han slår små stier. Der Bertel ejede den, måtte man ikke gå der. Til gengæld har han boet her, før vi overtog huset. Han er død nu.
   Jeg er glad for, at du var med på morgenturen, den var rigtig dejlig.
   Jeg har nydt familiebesøget, men du har helt ret i, at genåbningen er ret stressende, folk har glemt det med afstanden, det tror jeg gerne. Her hos os er det ikke så slemt, jeg bliver mest i haven.
   Ja det varer nok ikke længe, inden flyene begynder igen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Härlig morgontur och mycket fint som blommar hos dig, som vanligt. Skönt att ni kan umgås med barn och barnbarn också. 'Peggy' var läcker - får titta efter om hon kan fungera hos mig och kanske vara något vi ska erbjuda på vår rododendronmarknad.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var en dejlig tur, der er så meget i blomst nu. Det var dejligt at have besøg af børn og børnbørn. Nu kalder haven igen, Peggy er rimelig hårdfør her hos mig.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Dejlig morgentur.
  Det kan både være farlig eller spændende at haven er en labyrint, Alt efter hvor gammel man er. Når lillepigen bliver lidt større kan det være hun syntes det er sjovt at lege gemme i din have. Det var i hvert fald vores ungers legekammeraters største fryd at kunne spæne rundt og "blive væk" i haven. Men dengang legede børn jo osse rigtigt endnu.
  Vi har fået skønne 10 mm i nat. Og det har været overskyet i dag så fugten kunne trænge ned. Dog har det blæst godt, og der er halvtørt under de gamle æbletræer stadigvæk, så vi kan da sagtens bruge meget mere.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var en skøn morgentur, derimod var Edith knap så begejstret, jeg håber det kommer, men du har ret, i dag leger de ikke så meget på den måde, hvis de gør er det ikke så længe.
   Ja så fik I to mm mere end os, det holder ikke længe med sol og blæst. Her har solen skinnet fra over middag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Stakkels lille Edith der blev helt væk blandt blomster og buske - godt at blive fundet igen 😊 Sikke en skøn morgentur og de dejligste billeder fra din have. Ja, det er en underlig tid, vi lever i, med restriktioner og passen på. Det er svært at holde afstand til dem, vi holder af, men vi må stadig passe på hinanden og glæde os over, at vi kan ses alligevel.
  Knus Linda

  SvarSlet
 13. Hej Linda
  Ja det var ikke sjovt for Edith, men hun var glad, da far fik hende bragt på rette vej. Ja det er en underlig tid, men vi gjorde, hvad vi kunne for at passe på hinanden. Heldigvis må børnene godt kramme, når de altså gad :) Theodor vil gerne, det kniber mere med Edith.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet