lørdag den 22. februar 2020

Aktuelt og liljer


Solen skinnede i går formiddags, jeg var kort ude med kameraet efter min gåtur. Om eftermiddagen var det igen gråt.
Bent legede med vand, det må han godt ;)
 Han bøvlede noget med det
Heldigvis lykkedes det, der kom vand længere op på marken, for nu har han købt en ny slange og en ny pumpe. Det er nødvendigt, torsdag fik vi knap 8 mm og i dag har de lovet 9 mm.  Grøften blev tømt, det glæder vi os over, så længe det varer. Foreløbig har vi fået knap 5 mm.
 For første gang sprang mine crocus ud, det er godt med noget solskin
 i skoven nåede de ikke at springe ud, der er også noget vådt, og de er gemt på grund af flytning af R. luteum
 Klokkehøjen er om end ikke dækket med påskeklokker, så er der dog nogle.
 Her er en lille fyldt, som blomstrer for første gang
 en af de mørke fra Rita
 Også denne her er fra Rita
 R. Daurilut er tæt på udspring
 R. Praecox er nu næsten helt sprunget ud.
R. Wheatear er blevet flyttet til stenbedet i den store have, den har flotte knopper.
måske husker I, at vi lavede dette bed, deri står R Wheatear, jeg er spændt på at se resultatet, når der kommer blade og blomster på planterne.
Og så lidt om liljer:
Jeg har købt rigtig mange liljer i årenes løb, mange kommer heldigvis igen, mens andre forsvinder. Måske går der svind i dem efter denne "vinter", jeg er bange for, at de rådner i alt det våde jord.
Så er det godt jeg har fundet en ny leverandør af liljer Lene har rigtig mange flotte liljer, det er fine løg, man får fra hende.
Her kommer først nogle af dem, jeg har købt hos hende:


Jeg er blevet lidt vild med Lotus liljer, så jeg købte en del hos Lene sidste år, jeg håber, at de kommer igen.
Her kommer lidt billeder af andre liljer i haven:
 L. Bonbini
Lilium pyrenaicum  har jeg fået foræret af en dame, der bor på øen


Liljeløg formerer sig, jeg har fået denne af Anne, vi bytter jævnligt.
 en af de høje liljer i skoven
 Ananstasia
 Tiger babies
 Big Brother
 en brandlilje her kan du læse mere om den.
 Funny Girl
 Flot farvekombination, ahorn og lilje
disse to er også flotte sammen.
I min søgen efter liljer på nettet, faldt jeg over denne side, kig ind, der er mange spændende løg, som jeg ikke kendte meget til, måske gør du?
Det blev til mange billeder, men hvad skal vi ellers lave på sådan en træls dag? Håber I vil nyde dem.
Der har været stor interesse for mit  indlæg om roser her kan du stadig nå at se det.
Fortsat god dag, selvom det igen er en af de blæsende. Færgen til Jylland er igen aflyst resten af dagen. Den vestenvind er hård i havnene både her og i Hou, det er tredie weekend med aflysning. 

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, hvad skal man da få tiden til at gå med i sådan et møgvejr? Dejligt med er liljeindlæg - det er lige før, jeg kan dufte dem, og det er bestemt et opmuntrende indslag på sådan en båd og blæsende lørdag. Også spændende hjemmeside, du har fundet til os. Jeg overvejer indkøb af fresier - primært for duftens skyld. Der skal også kigges liljeløg hos Lene - et rigtig flot udvalg, hun har, og til yderst rimelige priser. Jeg tror, der bliver leget med vand mange steder i landet. Godt, at Bent kan klare problemet med ny pumpe og slange, men sjovt er det jo ikke hele tiden at skulle være på vagt.
  God dag til dig trods det elendige vejr!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tiden går egentlig lige af sig selv :) men jeg må jo også underholde mine læsere. Jeg tænkte, at mange nok gerne ville se liljebilleder, det er i hvert fald ikke opmuntrende at komme ud. Der er mange fristelser på de to hjemmesider. Lene har mange flotte liljer, nu går hun all in med at bestille hjem, så der er noget til kunderne.
   Nej det er ikke sjovt for Bent, han går meget rundt derude og holder øje, men han tager det pænt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Good afternoon dear Lisbeth,
  Breathtaking Lily's you have. The first photo on the top is a very beautiful photo!!!! I stoped trying to grow lily's. They don't like my soil. Still problems with the water I hope for you and your husband that the extra work of getting away the water will be history soon! Also in Holland the levels of the river's are getting very high. But we have an excellent waterpump systeem in whole the country. If it is true that we are going to have hot dry summers, it would be great if we could make a reserve storage for the summer when water is desperate needed.
  Have a wonderful weekend.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Marijke
   I have a lot of Lily´s yes, I hope they will survive the water in the soil. We hope it will soon stop with the rain. I think you are more used to the water in Holland, but it would be nice, if we could make a reserve storage for the dry summer. Unfortunately I think it is not possible.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 3. Underbara liljor...helt magiska! Alltid lika kul att kika in till dig :)
  KRAM från Titti

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth

  Nydelige liljer du har! Mye vann hos dere, men godt at dere har ny pumpe. Det kan nok behøves med å få bort alt vannet. Her skinner solen i dag, men det blåser friskt.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja de er flotte liljerne, vi håber, de klarer vandmængderne. Ja bare regnen ville stoppe, vi har lige fået hagl, ind i mellem skinner solen, men vi har mere end frisk vind, nærmest storm. Intet under når selv I har blæst.
   Klem

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Pyrenær-liljen er nu flot, frodig og elegant på sin helt egne måde!
  Mon ikke regnen er hørt op på Samsø nu - det er ellers store mængder dette vejr giver - DMI lover ny rekord for februar....
  Godt med den nye pumpe, den ser prof ud!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er en fin lilje pyrenæren, lidt anderledes end de andre.
   Jo regnen er hørt op, sidste gang kom der en slem haglbyge, og temperaturen faldt. De lover mere i aften og i næste uge, vi må nyde opholdsvejret i morgen.
   Ja pumpen er god, men der står vand alle vegne nu, det er et sørgeligt syn.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Liljor är härliga och de som doftar i slutet av sommar - jag älskar doften. De dubbla liljorna trivs bra i mina surjordspartier så de klarar sig säkert hos dig.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja liljer kan vi ikke undvære, duften er skøn. Ja men så er der nok håb for mine.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Der var engang jeg syntes det var sjovt at lege med vand. Det gør jeg ikke mere.. Heldig I har pumpe og muligheder at få det værste væk..
  Lækre liljer,, bare mindes duften.. Lige hvad man trænger til på sådan en regntung dag. Det er nogle dejlige farver du har og sammensat.
  Jeg har ikke tilgivet musene de har gnasket mine store grupper i gårdhaven. Forhåbentligvis ikke så voldsomt i resten af haven.. Jeg har været inde på Lenes side og kikket og savlet. Du har jo nævnt hende før. jeg vil jo meget gerne have nogle nye liljer. Jeg skal bare lige finde steder hvor jeg ikke bare fodrer mus.
  Jeg håber det passer der kommer lidt mindre regn i morgen. Jeg vil så gerne ud og bare lave lidt i haven. Det klør i fingrene.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er ikke sjovt mere at lege med vand, det synes Bent heller ikke. Desværre hjælper det kun i den nederste del af haven, oppe ved skoven står snart alle rhodoer i vand og der er vand tæt på huset, det er så trist at se på.
   Heldigvis kunne liljerne muntre lidt op. Her regner det igen nu :(
   Jeg kan godt forstå, at du ikke har tilgivet musene, jeg håber du kan finde et sted, hvor du kan have nye løg i fred fra musene.
   Ja det ville være rart at kunne lave lidt i haven, her er det snart for pløret, men ud skal jeg.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Ja, hvad skal man gribe og gøre i når det bare regner og regner. Synes du har lavet et par flotte indlæg med arkivbilleder, mens Bent leger videre med slanger og pumper. Herregud!
  Dit rosen indlæg er jo helt fantastisk og kan nok hæve humøret hos os der er ramt af "lange valne fingre" (som Frank Jæger skriver i sit digt "Vi der valgte regnen") men liljerne er også værd at nyde. Tak fordi du deler disse skønne blomstrende og solfyldte billeder!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg troede, du var blevet helt væk. Det er fortvivlende med al det regn, jeg må jo sørge for at glæde dem, der læser med, så vi kan glemme al det pokkers regn for en stund.
   Selv tak jeg nyder at lave indlæg med solfyldte billeder.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Godt at der er mulighed for at pumpe vandet et stykke væk fra haven, men det er træls at mange er havnet i sådan et vand helvede. Det er jo ret vildt rundt omkring og det ser ikke rigtig ud til at vi får tørvejr foreløbigt.
  Roser sidst og nu liljer, som slet ikke er til at undvære og Lene har et rigtig godt sortiment. Stort sortiment er også lig med mange fristelser, det er et farligt sted at komme og jeg har efterhånden fyldt bilen nogle gange :-) Lotus liljerne er så smukke og så dufter de fantastisk.
  Hivs du og Linda engang vil på tur til Fyn så kunne vi jo besøge Lene og Bo i Ringe.
  Her har solen faktisk skinnet i dag, selv om vi ikke var lovet det, men blæsten har været forfærdelig og er det stadig.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er heldigt, vi kan pumpe det længere væk, desværre hjælper det ikke på resten af haven, der står vand overalt nu bortset fra i læhegnet. Ja det er vildt rundt omkring ikke kun hos os.
   Jeg må gøre noget for at glæde læserne i dette forfærdelige vejr. Jeg er ret vild med lotusliljerne. Jeg ved, du har været hos Lene mange gange og fyldt bilen, måske kan vi tage en tur til Fyn, Linda og mig.
   Solen har også skinnet her, men ja blæsten er streng, det suser om ørerne på os. Og de lover stadig regn, det er fortvivlede.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Her til morgen har vi gudskelov tørvejr og forholdsvis stille vejr. Lækre liljebilleder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie
   Vi har også tørvejr, men bestemt ikke stille vejr :(

   Slet
 11. Skønt også med et liljeindlæg! Hvor har du mange fine! Jeg kunne da vist godt få plads til flere - jeg har i al fald lyst til at bestille løs nu :-) Du inspirerer med smukke roser og liljer og Nana med skønne lathyrus og cosmos - man får jo lyst til at fylde haven med det hele!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja jeg har mange liljer, man kan nemt blive fristet, bare der er er plads nok i haven og penge nok i pungen, så går det fint :)

   Slet
 12. Jeg har nu ondt af Bent, der hele tiden skal sørge for, at pumpen fungerer. Man kan blive så led og ked af regn og blæst. Men hvor var det dejligt at se dine liljebilleder, og hvor har du dog mange forskellige smukke liljer.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det har jeg også, så i aften fik han sin livret. Han må hele tiden holde øje med, at det kører som det skal.
   Ja også liljer er blevet et samleobjekt :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Liljer er så skønne og kan jo puttes ind mange steder - igen en planteart som du har rigtig mange af.

  Stakkels Bent der må være pumpemand næsten 24-7 - bare det dog snart ville holde op.

  Flot rosenindlæg :)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er de, ja dem er jeg også begyndt at samle på.
   Bent tager det pænt, men sjovt er det ikke. Vi gider ikke mere regn nu.
   Tak skal du have.
   Knus

   Slet