tirsdag den 26. februar 2019

Påskeklokker og en tur

Som bekendt har jeg en del påskeklokker, men mere vil have mere :) her kommer billeder fra i går og i dag:
 købt ved Rita
 den er ret speciel i formen
her er den sammen med en anden fra Rita, der er en mere på vej op
 her har vi den fantastiske Multifidus, aldrig før har den været så fin, men nu er den også ved at have nogle år på bagen.
 denne her er ikke vist før i dette år


 så er der to blomster i denne her, købt hos Staudefeen
og sørme om der ikke også er en julerose, de plejer ikke at ville gro her.
Men som jeg skrev mere vil have mere.
Er den ikke fin, købt for 65 kr. i Kvickley i Odder.
Ida og jeg har nemlig været på tur i dag, bare en lille tur til Odder, vi trængte nemlig til at komme lidt væk fra reservatet :) Vi havde bestemt ikke ventet at finde noget særligt fristende, men se nu lige her:
 Der var mængder af flotte primulaer til 15 kr. stykket, påskeliljer af en særlig slags til 20 kr. og ranunkler ligeledes til en 20´er. Minirosen gav jeg 10 kr. for, nej hvor vi hyggede os.
Her en staude og liljer, hver for 20 kr. I Jem og Fix købte vi knæpuder og ikke mindst jord i plantesække til 12,50 stykket.
Vi var hjemme igen ved 16 tiden, så jeg nåede lige en tur i haven for at se efter nye forårstegn:
 Kaprifolien har nye friske blade
 en lilje er på vej
 Peberbusken blomstrer
 R. Praecox er også på vej
 Trillium
Træpæonerne står med flotte skud.
også på afstand lyser R. February Dawn op.
I morgen skal der plantes, jeg har bl.a.en krukke, der trænger til at blive frisket op.
Fortsat god aften og dejlig solrig onsdag.

26 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Altså de dejlige påskeklokker, du disker op med! Hvor er de bare flotte! Jeg er imponeret over den kæmpe store variation i både form og farve, man finder her. Det lyder til, at have været en rigtig dejlig tur i perfekt vejr, og sikke nogle fine indkøb du har gjort. Jeg så godt, at der var mange blomster uden for Kvickly også her i byen, da jeg købte ind i dag, men jeg fik ikke kigget nærmere på dem, fordi jeg ville hjem i haven, men det var da vist en fejl 😊 Det må jeg hellere få rettet op på i nærmeste fremtid. Der sker noget derude hver eneste dag, og hvor er det bare dejligt - lige hvad vi trænger til, synes jeg 😊
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja der mange påskeklokker, de er så fine og meget forskellige. Det var en dejlig tur, det mindede mig om Billigblomst og den du har i Silkeborg, navnet blev lige væk :) Du må kigge i Kvickly i morgen i stedet, du vil sikker gå amok :) Det er bare så skønt derude nu, netop fordi der sker så meget, vi kan se det dag for dag.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Det er deilig å se dine nye kjøp. Noen ganger er det godt å ta en liten tur og finne litt nytt. Jeg vet alt om det ;)
  Dine påskeklokker er då fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja du tager også gerne på ture og finder nyt, så kommer man opmuntret hjem igen.
   Ja det er de.
   Klem

   Slet
 3. Det ligner en dejlig tur I har været på! Det ER rart at komme et smut hjemmefra engang imellem :-) Og påskeklokkerne er jo bare skønne. For 20 år siden, synes jeg alle påskeklokker var ens, men nu kan man få så mange forskellige ... og så bliver man jo nødt til at købe dem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Det var en dejlig tur, det er nemlig dejligt at komme lidt hjemmefra, men ikke for længe :) Tænk sådan havde jeg det også med påskeklokker, men nu kan jeg se, der er mange forskellige også de frøsåede i min have er forskellige. Du må have nogle i din have.

   Slet
 4. Sikke en herlig tur - og med et fint udbytte! De har da vist vidst i Odder, at I kom? De har da i al fald haft udvalget klar!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var en herlig tur. Lige da vi gik forbi Kvickly begyndte damen at sætte planter frem, vi var nemme ofre, ja måske vidste de, at vi kom :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Charmen ved påskeklokkerne er jo langt hen ad vejen den store forskellighed og så er altid spændende når en frøplante blomstrer første gang, måske der dukker en op der slet ikke ligner nogle af de andre.
  Lyder til at det har været en god tur I har været på og fine sager du fik med hjem.
  Den lilje er godt nok langt fremme. Jeg har nogle stående i drivhuset og ingen af dem er i nærheden af.
  February Dawn er da så smuk og den stråler helt fantastisk, og så et der også en ny på vej. Så foråret er igang :-) så må vi se om vejret også fortsætter i den retning.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har du helt ret i, nu har jeg rigtig mange forskellige, men de første år lignede de hinanden, der skulle flere krydsninger til, før de blev så forskellige.
   Ja det var en dejlig tur, det er altid godt, når der er lidt fristelser i form af planter.
   Jeg mener at kunne huske, at den lilje altid er tidlig.
   Jeg kan bare ikke stå for February Dawn, den lyser sådan op der i hjørnet. Ja vi må se om vejret bliver ved at være forårsagtigt, det vil vi ikke have noget i mod.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja, det sprøjter op af jorden i denne mærkelige varme vinter.
  H. multifidus er nu altså en flot flot art!
  Og du har Trillium på vej - fantastisk!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja vi kan slet ikke følge med så hurtigt går det.
   I år er H. multifidus rigtig flot, en helt anderledes farve, jeg har en mere i samme farve, men med et andet navn.
   Jeg er overrasket over Trillium allerede, sidste år var det første billede af den 4.4.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Go morgen fru Høneballe:-)
  Du har mange smukke påskeklokker. Min bestand udvider sig også stille og roligt. Kvickley i Odder er simpelthen fantastisk, ved du at det er en berømt en af slagsen? Deres blomster afdeling er rigtig lækker, men det ved du jo, kan jeg se, jeg brugte også lidt penge i den afdeling i sidste uge-tænker på dig hver gang jeg er i Odder, og ser skiltet til Hou, så det var to gange i sidste uge;-))))
  Ha en god god dag
  Stort Kram fra Anette

  SvarSlet
 8. God morgen fru Nielsen
  Ja det har jeg, godt du også er ved at have flere. Ja den butik må du kende godt nu :) jeg vidste ikke, at den var berømt, den skal vi vist til at dyrke lidt mere, du har lært den godt at kende på det sidste, det forstås. To gange i sidste uge, ja det er ikke dårligt. Måske du en dag kan følge skiltet til Hou og tage færgen over, du kan jo gå på visit hos familien både før og efter, eller du kan invitere dem med.
  Tak i lige måde, tak for hilsen, den blev jeg glad for.
  Krammer
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Mycket vacker form på den första Helleborusen och sen var det en som var ljusare men med en vacker nervatur i mörkare rött... Variationen är oändlig och de är så vackra. Så jag förstår gott att du behövde fler :) Jag är glad för sorterna jag sådde i somras har börjat gro, där ska komma en del i pastel peaches nyanser och liknande.

  Ha en fortsatt fin vecka! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja den første helleborus er meget fin, det er sjovt, når de er lidt anderledes. Ja hvis man får muligheden for flere til en god pris, så er det bare med at slå til.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 10. Hei Lisbeth. Tenk at du har rhododendron i blomst i februar, så flott den er. Jeg skulle også ut å kjøpe noe nytt, men hagesentreet hadde ikke noe interessant, så jeg kom tomhendt hjem. Det er gjerne når det er uforberedt en finner godbitene. Dagen her starter med tett tåke i dag, så kanskje det blir en dag for andre sysler. Ha en fin onsdag. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja det er tidligt med rhododendron, synd du ikke kunne finde noget spændende, det er så skuffende. Her er solen godt i gang, jeg håber, at tågen letter hos dig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Med den store variation, der er blandt blomsterne, bliver man aldrig træt af påskeklokker. En lille udflugt i ny og næ er god afveksling, især nu hvor tempoet derude ikke er så højt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det har du helt ret i, du har vist flere end jeg har. Jeg synes, der er nok at se til derude, men det var godt med en lille tur, især når der var blomster at få.

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Sikke mange lækre påskeklokker du disker op med, ja her er suscesraten lidt blandet med påskeklokkerne. De er ikke så flinke til at komme igen, det er faktisk kun de helt gamle der er 100 % trofaste.
  Dejligt med en lille tur til fastlandet og dejligt i kunne finde lidt fristeler :)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja nu er der ved at være mange lækre, men jeg har samme problem som dig, nogle af dem kommer ikke igen, mens andre heldigvis formerer sig, det har jeg ventet på i mange år :)
   Ja det var i top både turen og fristelserne.
   Knus

   Slet
 13. Ih for nogle gode køb. Påskeliljerne var da vist det store hit. Jeg var i Kvickly i år, men så ikke nogen. Jeg må op for at kigge i hjørnerne i dag.
  Solen skinner varmt og dejligt allerede. Ha' en god dag. Du skal vel ud og plante noget af det nyindkøbte.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg er glad for mine køb, de er plantet i krukken de fleste af dem.
   Du må se, om jeres Kvickley ikke også har nogle et sted.
   Det dejligt vejr, jeg har beskåret roser både før og efter plantning af det nyindkøbte.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Appropro din tidlige liljer,, jeg opdagede i dag mine kejserkroner er på vej opad i super fart. Skønne påskeklokker og fristelser du har. Det er vist begyndt at krible og krable i butikkerne nu. Gemalen skulle liige i købmandsgården efter mælk. Og kommer hjem med en mega flot dobbelt påskeklokke,, til 65 kr. Dobbelte havde han aldrig set før påstår han, men dejligt han lod sig friste.
  Og vores plantepusher åbner igen i weekenden med slagtilbud på især stedmoder og hornvioler, uha uha.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 15. Hej Gunvor
  Ja kejserkronerne er sikkert på vej nu, dem har jeg ikke nogle af, men de ligner lidt liljer, når de kommer op. Dejligt at gemalen tænker på dig og køber en påskeklokke og endda dobbelt. Super jeg håber, vi ser dem herovre også.
  Det bliver nok en farlig weekend :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet