mandag den 25. februar 2019

Forårstegn

Til morgen var det helt tåget, heldigvis var vi så heldige, at tågen lettede ved 10 tiden.
men her er en solopgang fra i går morges taget fra Bertels bakke
den første humlebi jeg har set i år var meget træt, den lå næsten og sov i en crocus, der var ikke meget spræl i den.
Der var ellers nok at vælge imellem.
I går gravede jeg gækker op og delte, så der kunne komme nogle ud til hækken.
 ved indkørslen
 Cornus mas er tæt på nu
 Dette er en stikling, jeg har fået foræret, nu står den med blomster, gad vide om den også har rødder, det håber jeg, den har fine blomster. Lonicera purpusii er navnet.
Hasselbrors knopper bugner
også cameliaen er tæt på en blomstring
Iris Katherine Hodgkin er stort set helt udsprunget nu, i år er de blå ikke rigtigt med, jeg håber, de kommer.
 De første påskeliljer er tæt på
Den røde grønkål står så flot i solen
 Det gør R February Dawn også
Jeg nyder den hver gang, jeg går forbi
 R. Queen Be x R. rex har flot indument, man ser det især, når solen skinner på den
Det blev diset igen ved 16 tiden, men 17.45 fik vi lidt solnedgang.
I dag er jeg begyndt at beskære mine roser, der er laaaang vej, men jeg er heldigvis begyndt i god tid.
Fortsat god aften.

25 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Sø hyggelig å se den humlebien. De er nok helt tomme for energi nå, så de behøver noe mat. Godt at du har blomster i hagen nå.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja skønt at se den første humlebi, selvom den var træt og energiløs, forhåbentlig kommer den snart til kræfter.
   Klem

   Slet
 2. Ja, det har været endnu en smuk dag. Jeg har også begyndt på roserne, men ikke sådan for alvor, men måske jeg bare skulle kaste mig ud i det. Jeg har jo ikke ret mange, så det kan ikke tage lang tid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har været en skøn dag. Det er jo mildt her hos os og en lang omgang, derfor begynder jeg nu. Ja du kan hurtigt blive færdig med dine :)

   Slet
 3. Er det ikke lidt modigt at beskære roser allerede nu, der er jo lang tid til dronningens fødselsdag? Jeg har også lyst til at beskære vores, for de har jo store knopper, men med sidste års kolde martsdage i erindring tør jeg ikke gøre det endnu.
  Din hasselbror er fin, det er en busk, man ikke ser så tit.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Jo måske er det modigt, men det er jo mildt her på øen. Det med dronningens fødselsdag er vel fra den gang, man havde vinter, rigtig vinter, det har vi ikke mere. I øvrigt beskærer de roser i Geografisk Have i januar, så jeg regner med, at det går.
   Ja hasselbror er fin, den gror godt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Også her startede dagen tåget, og som hos jer vendte den tilbage sidst på eftermiddagen, men skidt pyt når solen var her ind imellem. Det er slet ikke til at forstå at det kun er februar og så store påskeliljer som du kan vise frem er da vidst også en sjældenhed så tidligt.
  En flot bumle bi, det er da også fantastisk :-) fint at du kan komme tidligt igang med roserne. Der er jo lang vej rundt.
  Fin stikling, spændende om der er rødder, så den snart er klar til at få en fin plads i haven.
  Smuk grønkål.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nå samme vejr igen, ja men godt vi fik solen at se. Nogle gange springer nogle af påskeliljerne tidligt ud, men dette slår vist alle rekorder.
   Ja det er godt, at starte med roserne nu, det tager sin tid.
   Jeg håber, at den får rødder.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Årets første humlebi!
  DEt ere egentlig en god årstid at fortdele vintergækker - man kan meget nemmere forestille sig det hele i årene fremover nu hvor så meget er uden løv.

  Jeg har jo færre roser men er da også gået igang især der hvor de er vokset ind i hinanden.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det fandt jeg også ud af, jeg kom til at tænke på, at det kunne være pænt med vintergækker ved indkørslen, men det er svært at grave der.
   Nu er vejret til at klippe roser i år, så kan man lige så godt gå i gang. Jeg tror ikke, jeg mister nogle ved det, men skulle jeg gøre det, ved jeg, hvor jeg kan købe nye til pensionistpriser :)
   Dejlig dag til dig.

   Slet
 6. Det kan man da kalde en perlerække af forårstegn🙂 Jeg kiggede efter insekter på de buske, der har duftende blomster, men så ikke en eneste, men solen var nu heller ikke fremme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er mange forårstegn :) Jeg har ikke været meget hjemme i dag, så jeg har heller ikke set insekter, solen har skinnet, så de har måske været her.

   Slet
 7. Nydelige vårtegn, tenk at påskeliljene dine er kommet så langt! Jeg tenker jeg får en ny hagedag i dag, jeg gleder meg stort allerede. Ha en fin dag, Lisbeth. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja det er utroligt med påskeliljerne, de holder ikke lige til den sene påske. Jeg håber, du har haft en god havedag i dag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Der er forår alle steder. Ikke voldsomt, men det er der, og det er skønt. Vi har haft to virkelig dejlige dage, og i dag er det mildt og solskin fra morgenstunden.
  Jeg tror, du har ret i, at roserne tåler det, ikke mindst nu da kloden varmes op. Bliver det hård frost, må du drysse lidt gran ud over de sarteste.
  Humlebien, der er faldet i søvn midt i maden er herlig :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er utroligt så foråsagtigt, det er. Det har været skønt i dag også. Det går nok med de roser, selvom jeg klipper dem, ellers må de skiftes ud, så har jeg lært lidt.
   Ja det var en træt humlebi :)

   Slet
 9. Det er da helt vildt at du har så meget der er i blomst allerede. Her går det knap så hurtig med at det er forår lader sig ikke skjule og det er bare så skønt. Knus herfra med ønske om en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Ja det er lidt vildt med alt det i blomst allerede, vi er heldige, så må vi se, om heldet holder i marts også.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  I dag er det heldigvis ikke helt så tåget, så jeg håber at solen vil brænde igennem. Årets første humlebi i den fine krokus, det må være dagens billede :).
  Dine påskeliljer kommer vist ikke til at holde til påske i år, med den fart de har på. Måske skulle jeg også klippe roser ned, de skyder på livet løs.
  God have dag til dig :)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Jeg håber, I fik noget solskin i dag. Ja det er dagens billede med humlebien, der var så træt.
   Nej påskeliljerne holder ikke til påske, når den kommer så sent og de så tidligt. Jeg vil videre med roserne i morgen, det er rart at få det overstået :)
   Jeg kom ikke i haven, men det gjorde du forhåbentlig.
   Knus

   Slet
 11. Foråret er kommet, det kribler og krabler alle vegne. Dog er vi ikke så langt fremme som dig. Næsten blomstende påskeliljer, orv.
  De er så søde dine katrine iris. Der er en, måske to der har overlevet hos mig. Det er helt klart nogle der skal suppeleres op til efteråret.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er helt fantastisk, slet ikke til at forstå, at vi er så langt sidst i februar.
   Ja de må suppleres op de har det med at forsvinde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Også i dag har været en lun og solrig dag i forårets tegn, og jeg nåede et par timer i haven, og det gjorde godt 😊 Du har rigtig mange forårsplanter i blomst - helt så langt er vi ikke her i det midtjyske, men det begynder at hjælpe på det. Jeg begynder nok også at klippe roser ned i den kommende weekend - i hvert fald de, der står de lune steder, det tænker jeg ikke, der sker alverden ved med den fart de nye skud har på. Også rart med nedklippede roser, når der skal gødes første gang midt i marts - det gør arbejdet meget lettere. Skønt billede af den lille madglade humlebi, der tager en lille lur i blomstersengen 😊
  Rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det har været en dejligt dag, der springer mere og mere ud, det er fantastisk. Ja vi må i gang med de roser, det er nemmest nu. Humlebien var så sød og træt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Passa på och dofta på Loniceran - helt ljuvligt. Jag har en variant som heter 'Winter Beauty' och den verkar vara vintergrön. Fina vårlökar du har i blom redan. Det är härligt att gå och spana efter förändringar för nu händer det mycket.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet