mandag den 31. december 2018

Årets gang samme sted

Jeg kan godt leve med gråt den ene dag og solskin den anden. I går igen var vi heldige at se solen, det var vi vist i det meste af landet.
Vi fik 9 mm d. 29. det gav vandpytter og en fin spejling af solen. I alt siden før jul har vi fået 36 mm, det var tiltrængt, det måtte godt have faldet som sne, men sådan skulle det ikke være.
Gennem hele 2018 har jeg taget billeder fra det samme sted i skoven ud imod haven, her kommer en kavalkade af billeder taget mindst en gang om måneden:
7. januar med rim på taget
6.2. en anelse sne
5.3. lidt mere sne og slut marts kom den isnende påskeøsten, det var hårdt for den californiske kæmpefyr, der desværre fik brune nåle.
12.4. sneen var væk, men det var stadig koldt
28.4.
8.5. nu grønnes det, og det blev lunere
12.5.
 17.5. rhodoerne sprang ud en efter en, somme tider mange om dagen.
 18.5.
14.6. det blev meget lunere
16.7. og alt for varmt, plænen blev svedet af, og vi vandede og vandede og vandede.

12.8. lige før vi fik regn
 21.8. der kom lidt regn
22.8. og det blev heldigvis hurtigt grønt igen
13.9.
27.9.
 4.10.
 15.10. efteråret kom
der var mængder af paradisæbler 25.10.
27.10. i baggrunden ved pavillionen skimtes Nyssa sylvatica
26.11.
25.12.
30.12.
Det var nytårskavalkaden for i år

Jeg vil ønske alle et godt nytår med denne buket plukket i går. Jeg håber, at vi får tilpas med sol og regn i 2019. Gerne regn om natten og sol om dagen men helst ingen hedebølge.

Godt nytår

32 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Sikke en fin kavalkade og spændende med kig fra det samme sted hen over året, så man kan se, hvor meget det egentlig forandrer sig med årstidernes skiften. Jeg er helt enig med dig i, at vi ikke ønsker langvarig hedebølge og tørke en gang til - det var ikke særlig sjovt, mens det stod på, og vi vandede og vandede. Det bliver spændende at se, hvad det nye haveår bringer 😊 Flot nytårsbuket - jeg har været nødt til at købe. Der er pænt med knopper i flere af mine roser, men de springer ikke ud.
  Rigtig godt og lykkebringende nytår til dig og Bent med tak for alle de fine indlæg fra din skønne have - det har været en stor opmuntring for mig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Jeg tænkte nok, at det var dig, der kommenterede først, tak for det - vi er jo A-mennesker du og jeg :) Jeg er glad for, at du kan lide min kavalkade.
   Ja lad os håbe, at 2019 bliver et bedre år på alle måder, ingen hedbølge og ingen tørke. Jeg sparede at købe nytårsbuket, så kan jeg altid købe til næste år, selvom det ikke er noget, jeg gør så meget i. Det er ærgerligt med alle de knopper, der ikke springer ud, men sådan er det jo på denne årstid.
   Tak i lige måde og selv tak fordi du kigger med og lægger en kommentar. Jeg er glad for, at det kunne muntre lidt op.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Godt nytår... ha ha jeg vil også være med i A-flokken og har været oppe længe. Lad os endelig håbe på lidt bedre fordeling af regnen i 2019 for føj hvor var det da varmt og tørt i alt for lang tid.
  Sjovt at se hvor meget det forandre sig i haven måned for måned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Tak i lige måde, ja du er bestemt også med i A-flokken :) Det ville være lykken, hvis regnen blev bedre fordelt, og vi får mere af den, og så ikke noget med hedebølge i månedsvis.
   Ja der er meget forskel fra måned til måned.

   Slet
 3. Godt nytår til dig og Bent! Tak for alle dine mange indlæg og billeder, for at du deler ud af din viden og dine planter og for alle dine søde kommentarer hos mig - dig kan man regne med! Smuk kavalkade fra din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak for din søde kommentar, den lunede meget, jeg vil fortrøstningsfuld gå ind i det nye år.
   Godt nytår til jer

   Slet
 4. Sikke en god idé at fotografere det samme motiv med så jævne mellemrum. Det vil jeg prøve at huske at gøre dig efter.

  Tak fordi du så gavmildt deler ud af din haveglæde!

  Godt nytår til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana - ja det må du prøve.
   Selv tak - jeg deler gerne.
   Tak i lige måde til jer.

   Slet
 5. Forstår godt du vælger at vende tilbage til netop dette sted i haven med pavillionen som fokuspunkt - ligesom din header. Det er et fantastisk godt motiv på alle årstider, og jeg er specielt betaget af dine modlys-billeder - som om pavillionen får en "beam me up" stråle lige ned i taget. Det er et meget poetisk sted i haven, og jeg håber du har en bænk stående netop her.
  Jeg begyndte året med et månedsbillede taget på samme sted, men glemte mit forsæt ret hurtigt. Måske var motivet ikke helt så inspirerende...

  Nu håber jeg vi får et rigtig dejligt haveår i 2019, men uanset vejr og vind har din have i hvert fald vist sig robust og det vil den nok også være næste år.
  Rigtig godt nytår til dig og Bent!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja selvfølgelig er det pavillionen, der trækker, så jeg husker at tage billeder netop fra det sted. Jeg er jo i det hele taget vild med at tage billeder ikke mindst modlysbilleder. Jeg har en granitbænk stående der, men den er lidt kold at sidde på på denne årstid.
   Man kan nemt komme til at glemme sit forsæt, du må prøve igen i 2019, det er sjovt at se.
   Ja lad os håbe på et godt haveår i 2019, min have er jo efterhånden gammel, så er den ved at være robust. Selvom den ikke er som en gammel landsbyhave.
   Tak i lige måde til dig og John
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Kjære Lisbet, takk for en flott årskavalkade. Jeg har vært borte fra bloggland i noen måneder, men nå kjenner jeg at jeg er klar for nye runder. Jeg ønsker deg et riktig godt nyttår, og gleder meg til å lese dine flotte bloggposter også i 2019. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne-Kristin
   Selv tak, ja jeg har da bemærket, at du ikke rigtigt har været med, godt du er klar igen.
   Også godt nytår til dig, jeg glæder mig til at høre mere fra dig.
   Klem

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Det er jo så smart å fotografere på samme sted gjennom året. Det er bare å huske på det da ;)

  Fine bilder!

  Ønsker deg et riktig godt nytt (hage) år!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg synes også det var smart, men var lidt spændt på resultatet, heldigvis blev det godt, som du kan se, har jeg flere fra hver måned, så jeg huskede det.
   Tak i lige måde til dig
   Klem

   Slet
 8. Det er et dejligt fotosted du har delt med os her over et helt år og man kan tydeligt se hvordan haven forandrer sig hen over sæsonen.

  Tak for alle de dejlige blogindlæg i 2018 og de skønne billeder. Rigtigt godt nytår til dig og Bent og så håber jeg at vi ses nogle gange i 2019 også.
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg synes også, det er et godt sted, tænk sådan en forskel der er imellem billederne.
   Selv tak og i lige måde. Vi ønsker også dig om Mr. M. godt nytår, jeg er sikker på, at vi ses nogle gang i 2019 også. Der bliver i hvert fald blogtræf her og vi ses jo også i Kolding.
   Knus

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Alletiders idé med at fotografere fra samme sted!
  Det giver jo ligesom en historie - og jeg ser jo at kæmpefyren -mammutfyren ser ud til at klare sig fint på trods af den fik brune nåle:)

  Tak for i år og godt nyt år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten
   Det er jeg glad for, at du synes.
   Kæmpefyren er nu ikke med på nogle af billederne, men ja de brune nåle er skjult af nye nåle.
   Selv tak og i lige måde!

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Noget af alle de solskinstimer vi har haft i år, ja det havde nu ikke gjort noget hvis lidt af det var blevet gemt til denne til tider meget grå og lidt triste tid, men vi må bare glæde os over et lidt vi kan få.
  Skønt foto forløb ja “foto kalender” du har fundet frem til denne årets sidste dag. Ja vi tænker jo normalt ikke over forskellen fra måned til måned, men her kan vi jo rigtig se hvormeget en måned kan gøre.
  Dejlig nytårs buket, så flot at kunne gå ud og plukke sådan en på denne årstid.
  Jeg vil også gerne takke for alle de dejlige blogindlæg som du har disket op med i løbet af året, og tak for at I endnu engang åbnede haven for et besøg af os, med kaffe og lækker lagkage.
  Du, Bent og de to sorte ønskes er rigitig godt nytår fra os.
  Rigtig god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 11. Hej Anne
  Vi kunne godt have brugt nogle af solskinstimerne fra i sommer, det er gråt og trist temmelig tit i denne tid, men det er nok tilbagevendende for årstiden.
  Nej her kan vi se forskellen, det er meget sjovt, jeg vidste jo ikke selv, hvordan det blev, da jeg tog billederne.
  Selv tak og tak fordi du altid kommenterer, det er dejligt. I er altid velkomne her i haven, det ved I.
  I må også have et godt nytår, vi ses i det nye år.
  Tak i lige måde - vi er bare os og hundene.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 12. Beautiful garden !!
  Happy New Year !!

  SvarSlet
 13. Sjov at se den samme udsigt gennem året. Tak for året der gik og alle dine pragtfulde billeder og tekst. Jeg er så glad for der stadig er nogle der blogger.
  Rigtig godt nytår til jer både tobenet og firebenet,.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg var spændt på, hvordan det blev, men det er vist ok, man kan da se forskel måned for måned.
   Selv tak fordi du kigger med og lægger en kommentar. Jeg har været lidt træt af at blogge de sidste måneder, men nu mærker jeg, at energien og lysten kommer tilbage.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Godt nytår. Sjov idé at følge det samme motiv gennem et helt år. Jeg har på fornemmelsen, at pavillonen et et meget væsentligt element i motivet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja du har helt ret, pavillionen er et væsentligt element i motivet, den er så fotogen, at den har været pengene værd :)

   Slet
 15. Jeg forstår godt, at du har valgt at fokusere på netop dette sted. Der er et smukt kik gennem haven og ned til pavillonen.
  Jeg ønsker jer et godt nyt haveår på Samsø. Jeg er så ubeskeden at se frem til mange indlæg med flotte billeder fra Høneballehaven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det må siges, at pavillionen er et godt fikspunkt om end lidt stort.
   Tak for det og i lige måde. Der skal nok komme flere indlæg, jeg kan jo ikke lade være ;)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth
  Sikke en god ide at fotografere årets gang fra samme sted, det kunne være en god ide at afprøve. Det bliver måske lidt svært at huske, men det skal prøves :)
  Rigtig godt nytår til dig og Bent og det bliver spændende at følge hvad haveåret 2019 kommer til at byde på :)

  Masser af nytårsknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have, hvor er jeg glad for at høre fra dig igen og for at se på dit sidste indlæg, hvorfor du næsten har været helt forsvundet fra blogland, godt du er vendt tilbage. Du må prøve at tage billeder fra samme sted, det er ret sjovt, for jeg har først fundet ud af, da jeg lavede indlægget, hvor godt det virkede.
   Tak i lige måde til dig og Richard, mon ikke 2019 bliver meget bedre, måske ses vi endda.
   Masser af nytårsknus tilbage

   Slet
 17. Härligt inlägg och många fina bilder. Vilken säsong det trots allt var :)

  God fortsättning på 2019! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja heldigvis var det ikke så slemt, som vi husker det, det var bare alt for varmt.
   Tak i lige måde

   Slet