onsdag den 19. november 2014

Rosernes plads

Igen en grå og mørk dag, men jeg har alligevel taget billeder af haven, for jeg har ikke noget juleri, jeg kan vise frem, så I må nøjes med billeder af min have og lidt løst og fast om, hvad vi går og laver.
Jeg juler ikke foran indgangsdøren, så længe disse her står så fint, det gør de vel ind til frosten kommer.
I dag har vi haft besøg af denne flotte fyr - spurvehøgen.
Lidt glimt fra haven:
der er stadig nogle fine kig ind i haven
 og i skoven


og inde i haven, sommerfuglebusken står flot grøn endnu
 Fugle er der masser af
 Egebladet hortensia
står lige ved siden af den brogetbladede Weigela, som I kan se, er det ikke helt gennemført, flere af grenene er ikke brogede.
Kejserbusken blomstrer lige i nærheden
det samme gør Marieklokkerne

læhegnet er stadig flot.
Jeg føler mig priviligeret over så fin en udsigt på en grå dag, sol ville være dejligt, men jeg har ingen grund til klage.
Og dog - i dag har jeg været ude og kigge efter mine nyserod, desværre var de begge væk, jeg har fået dem forrige år af Helle med bloggen Blomsterhatten. Underligt, de vil åbenbart ikke gro hos mig, heller ikke juleroserne kommer igen. Heldigvis er der masser af påskeklokker, det må jeg trøste mig med.
Hvor blev rosen plantet, ja det er lidt svært at forklare, for jeg kan ikke finde billeder, der viser hvor det er, og lige nu på billedet her, er det svært at se.
Da haven blev startet op, lavede vi et stort trekantet staudebed. For nogen år siden blev den ene trekant lavet om til et stenbed, som altså er i forlængelse af staudebedet. Her gravede jeg en del drejeblomster op, så blev der plads til Souvenir de st. Anne´s, som står her mellem stenene. Det betyder, at den bliver hævet lidt op, så den bliver nemmere at tage billeder af og nemmere at lugte til.
Bent havde fri i dag, så vi fik plantet en rose mere.
 her ved bassinet lige foran rosenlysthuset stod en stor spirea, som tog udsigten, når man sad på granitbænken, som nu er flyttet. Derfor blev den beskåret efter blomstring, det blev den ikke kønnere af, så vi besluttede at fjerne den.
 Det var et større arbejde for Bent, men heldigvis havde han sin lille hjælper med, det er nu ikke altid populært, når de små poter kommer tæt på spaden.
Nå men missionen lykkedes, og rosen Mme Pierre Oger blev plantet, det bliver så godt at sidde i gyngesofaen og kigge på den smukke rose.
 Se hvor flot mit haveskur er, Bent har været så sød at rydde op derinde :)
Morten Korch har fået en blomst mere
Buff Beauty
Den er fin, årstiden taget i betragtning.
Der er i øvrigt mange herovre, som stadig har blomstrende roser.
God onsdag til jer

18 kommentarer:

 1. Dejligt billede af spurvehøgen! Sådan nogle rovfugle er bare så smukke!

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Intet juleri hos dig er helt iorden med mig det skal vi nok nå og det kan jo fåes andre steder hvis trangen skulle melde sig :-) Spurvehøgen er en flot fugl den kommer også af og til på besøg her og så blir det helt stille et øjeblik. Flotte haveglimt selv på en grå dag men du har da også stadig mange lyspunkter rundt om i haven. Et af dem er helt sikkert sommerfuglebusken. Min er også rigtig flot lige nu med nye helt sølvgrå skud :-) Den egebladede hortensia er også rigtig fin. Sidste gang jeg var ude hos min "haveveninde" fik jeg en gren med hjem af den hun købte da vi var på Lolland så nu håber jeg at stiklingerne vil slå rødder. Jeg fik en nyserod i foråret og den er blevet rigtig flot i løbet af sommeren og juleroser trives også rimelig godt her. Det hele er plantet i samme bed som påskeklokkerne. Mærkeligt at de ikke vil gro hos dig. Ja Bent varmer vel op til et fuldtidsjob hjemme hos dig det nærmer sig jo. Godt at den lille gartnerelev kan assistere ham lidt :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er jo det, jul kan I finde på andre blogge. Jeg fik lige øje på spurvehøgen, så var det med at finde kameraet frem og knipse. Ja der er mange lyspunkter i haven, men det er der også brug for, de lover regn hele weekenden, hvorimod der er sol på på Fyn, det bliver spændende. Lad os håbe din gren sætter rod, det kan da være. Jeg må prøve til med nyseroden igen, jeg fatter ikke, hvad der sker, det var store fine eksemplarer.
   Ja Bent er ved at varme op til fuldtidsjob, arbejdsdagene er nemme at tælle nu. Ja den lille elev er meget ivrig.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hejsa Lisbeth, flot billede af spurveøgen. Werner

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth

  Nej julen er ikke lige mig heller, det kan godt vente til godt inde i december.
  Fik du iøvrigt tjekket begge de 2 rosenforslag jeg gav dig igår?

  Super billede af spurvehøgen - det var godt nok tæt på du kom!

  Og haven mister langsomt bladene - men endnu er der ingen frost i sigte - ikke engang lidt nattefrost lover de de næste 14 dage...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej det juleri er ikke os, men godt der også er nogen, som vil se planter.
   Ja jeg har tjekket dine rosenforslag, du skrev også der var lavet noget fotoshop, men det er der ikke, jeg har set rosen live. Dem du fandt har lidt for meget rød farve, jeg tror ikke, det er dem.
   Det er godt med et god zoom på kameraet :) Det er taget inde fra stuen.
   Nej her i Østjylland lover de bare regn hele weekenden, jeg havde sat næsen op efter frost og sol, men nej ikke denne gang, I får måske lidt sol.
   Tak i lige måde.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Altså julen er bestemt heller ikke kommet i gang her endnu - jeg er altid ret langsom til at få gjort noget ved den, men jeg har besluttet, at der skal lyskæder op udenfor i weekenden, for novembermørket er simpelthen ikke til at holde ud! Helt fantastisk billede af spurvehøgen - du må have listet dig ind på den :) Som altid skønne billeder fra rundt omkring i haven - er Kejserbusken ikke tidligt på den år? Dejligt, at Bent havde fridag, så flere roser kunne komme i jorden - også selvom Schippo måske nogle gange er lidt for hjælpsom ;) Men SØD - det er han! Det er Bent også så fint som han har ordnet dit haveskur - han har en god ordenssans, ser det ud til. Jeg tænker næsten, at I simpelthen har flere blomstrende roser på Samsø lige nu end i resten af landet - det må være det stadigt varme hav omkring øen. Her er der lovet frost i nat og muligvis sol på mandag - Vi får se, for de lover så meget.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Nej julen er det tidligt nok at få gang i til 1.12. Men jeg vil give dig ret i, at en lyskæde godt må komme op her i weekenden, jeg har planer om, at vores skal sidde i rosenlysthuset, men det er Bents opgave, så nu må vi se, hvor han vil have den. Nej jeg har ikke listet mig ind på spurvehøgen, der er godt zoom på kameraet, så jeg stod såmænd herinde i stuen. Kejserbusken har blomstret en tid, den plejer vist at begynde blomstringen på denne tid, men i frost bliver blomsterne grimme. Det var kun den ene rose Bent og Schippo hjalp med, det var jo en nødvendighed, når spireaen skulle op. Ja Bent er ordensmenneske i modsætning til mig, jeg er slet ikke.
   Ja der er mange blomstrende roser herovre, men jeg ser nu også på facebook, at der er mange andre steder i landet også.
   Ja de lover så meget, jeg tror ikke meget på dem mere, før skulle vi have sol i weekenden, nu lover de regn.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Det er da fine billeder du viser af haven, og så fandt du et godt sted at plante din rose.
  Godt med hjælpere. Flot billede af spurvehøgen.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, og tak fordi du bemærkede, hvor roserne blev plantet, du er den eneste, som har kommenteret på det.
   Ja det er godt med både den ene og den anden hjælper. Jeg var heldig med spurvehøgen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth!
  Kan nu godt forstå dine blomster ved indgangen ikke bliver skiftet ud til fordel for julepynt, der er jo blomster i;-) overvejede i går om jeg skulle sætte alpeviolen ud, men den nøjes med at komme til gangen.
  Skønne fuglebilleder, og billederne med kiggene, og den marieklokke er en sjov en, men smuk blomst, minder om campanula.
  Ha en god dag
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er jo det, de er så fine endnu. Havde jeg haft dem inde, var de for længst gået til, jeg kan bedst klare de udendørs :)
   Tak skal du have, ja marieklokken er en campanula, de selvsår sig, oprindeligt er det mig, der har sået dem.
   Tak i lige måde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Man kan rolig sige at det var en go' dag på kontoret (i haven) - og Bent er flittig som sædvanligt...

  SvarSlet
 9. Hej Tim
  Det har du helt ret i, og i dag bliver den endnu bedre, selvom solen ikke skinner hos os.

  SvarSlet
 10. Så flott den spurvehauken er! Det må være spennende å få besøk av en sånn fugl i hagen :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja den er flot, ser I aldrig en spurvehøg hos jer, det er måske for nordligt.

   Slet