torsdag den 13. november 2014

Solen i min have

Ja den er ikke til stede i disse dage, men der er solskin i nogen af planterne, det har jeg taget billeder af i dag. Jeg har besluttet mig for ikke at lade mig slå ud af de mørke dage, det er mildt, og det vil jeg nyde, så jeg ligger med rumpen i vejret og luger på livet løs, det går fint.
Her er grå billeder, hvor solstrålerne er gemt i løvet:
Når jeg inde fra kigger ud mod indkørslen er det nu den anden ask som har fået gule blade, det ser fint ud og lyser lidt op især sammen med alle bladene på plænen.
flere af de løvfældende rhodoer har smukt løv med solskin i nu
spireaen har også gule farver
 sumpcypressen mister snart løvet, den er ligesom vandgranen ikke stedsegrøn
Vingevalnød er også fin nu
 et egetræ i skoven
 japansk ahorn
 læhegnet
 med de smukke bøgetræer
parykbuske og en løvfældende rhodo
 sikken en forskel
de to billeder her er fra i forgårs med sol på

Denne græs lyser op, selvom der ikke er sol på den
 nu er det ved at være sket med hostaen Dream Queen, den har gjort det godt. Sidste år var det d 19.11. jeg skrev, at det var ved at være slut med den.
jeg venter stadig på, at den sidste iris skal springe ud.
op mod skoven er der også stadig gyldne farver.
bassinet lyser fint op
 Abraham Darby
 Barock
St. Cecilia
 Souvenir de Malmason
 New Dawn
Eglantyne
til slut et solskinsbillede fra i forgårs af Crocus Rose
Jeg er lidt sent ude i dag, fordi en havde slukket for senderen til internettet for os her i Langemark. Heldigvis fandt vi ud af det, da vi gik med hundene, og fik ejeren af huset til at tænde for strømmen igen.
God aften til jer


21 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Tusind tak for dit "sol-indlæg" Det blev jeg rigtig glad af at læse og se på, for der er mørkt, når jeg tager afsted om morgenen og mørkt når jeg kommer hjem, så jeg når ikke engang ud med kameraet inden det er for sent. Men i morgen når jeg det forhåbentlig, for jeg har fri en time tidligere. Endnu engang tak for det fine indlæg! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Selv tak :) Jeg er ikke i tvivl om, at det er mørkt, både når du tager af sted, og når du kommer hjem, det har nærmest været mørkt hele dagen, så det var svært at tage billeder også om dagen, billederne ser nu også lidt dystre ud.
   Ja du må prøve i morgen, men du kan nok ikke være helt sikker på billeder, det er frygtelig mørkt i vejret.
   Selv tak :)

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Hvor er det bare dejligt, at du trods det grå, grå vejr alligevel formår at se solskin overalt i din have - den slags positive tanker og indstilling smitter og gør glad, og får også mig til at se strålerne i det smukke erterårsløv i dine træer og buske :) For det er jo lige præcis det, det handler om, at finde solstrålerne, selvom de ikke altid er lige synlige - den tanke tager jeg med i min have i morgen, hvor jeg vil nyde min fridag derude uanset vejrlig. Billederne af græsserne er helt fantastiske - det er som om græsserne først rigtigt kommer til deres ret på denne årstid - og jeg skal have plantet flere :) Det er altså utroligt, så mange roser du stadig kan vise - her begynder det at tynde noget ud, men Lady of Shalott, Munstead Wood, Queen of Schweden og England´s rose er stadig godt med, selvom blomsterne ikke altid er lige pæne. Det skal blive spændende at se, om din sidste iris når at springe ud, men foreløbig er der vist ikke frost i vente, så jeg tror, den når det. Godt, I fik fundet ud af det med strømmen til senderen - var inde og kigge på et tidligere tidspunkt og blev helt bekymret.
  Rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Jeg synes da også, det er trist derude, men jeg må jo gøre noget for at holde humøret oppe på både jer og mig selv :) Det lyser jo trods alt stadig op derude, det er bare med at se på det med de rigtige øjne. Jeg håber du får tørvejr på din fridag, sol bliver det desværre næppe. Græsserne er bare helt rigtige nu, ja du må have flere af dem. Det er da også kun enkelte roser, jeg kan præstere efterhånden, men der kommer en hist og her en gang imellem. Det er ellers godt at høre, at de roser, du har anbefalet blomstrer endnu. Desværre er der run på Lady of Shalott, så den får jeg ikke i år.
   Det er ikke godt at være så præcis som mig, det er ikke første gang, at nogen er blevet bekymret over fravær af mit indlæg :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Bliver jo helt nervøs når der ikke er indlæg fra dig senest ved 17 tiden. Når der er nogen det lige syntes at nettet skal lukket ned så er det jo heller ikke nemt men godt det blev løst. Syntes nærmest at det har været mørkt her hele dagen. Så intet forsømt ved at være på arbejde. Havde jeg fri havde jeg nok også brugt den i haven for har da været rimeligt lunt og vindstille :-) Er dine asketræer forskellige siden de ikke smider bladene samtidig? Ret fine billeder på trods af gråvejr men solen gør da helt sikkert en forskel. Datoen på Hostaen kommer vist til at passe meget godt så nogle ting er da som det plejer. Hold da op stadig Iris på spring. Dine Iris har da været helt forrygende :-) Bassinet tager sig rigtig godt ud vand er næsten altid flot uanset om der er sol eller ej. Crocus rosen tager førstepladsen idag.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg ved, at I bliver bekymrede, når jeg ikke laver indlæg, som jeg plejer, godt vi fandt fejlen, men ellers havde jeg nu sendt dig en sms :)
   Ja det har været mørkt hele dagen, men når først man er ude i det, vænner man sig til det, og du har ret, det var ikke så koldt.
   Asketræerne ligner hinanden, og de var her før os, så jeg ved ikke, om de er forskellige, måske er det jordbunden, der gør forskellen, men det er jo næsten en hel måneds forskel, underligt. Ja solen gør en stor forskel, ja nogen ting er som de plejer, og jeg tror også, jeg havde roser ved denne tid sidste år. Ja mine iris kan jeg ikke klage over. Ja vand og de røde pileurt gør sig godt. Ja men Crocus rosen havde også sol på billedet. :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Jamen, der ER fine farver derude - hvis man kan få øje på dem i mørket ;-) Jeg prøver også at være ligeglad med at det er mørkt, men jeg er ikke så god til det! Dejligt med lidt opmuntring her hos dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er det, og snart er de også væk, så det er om at nyde dem derude i mørket :) Jeg er heller ikke glad for det grå og triste, men vi må jo holde humøret oppe hos hinanden :)

   Slet
 5. Tenk at du har iris med knopp nå! Ja, det er grått og trist for tiden. I dag har det vært mørkt hele dagen med overskyet og regn. Jeg håper det kam komme litt sol snart!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er utroligt med den iris. Det er næsten ikke til at klare det grå og triste, men vi kommer vel igennem det.
   Klem Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth.
  Det hele ser jo flot ud i efterårsfarver, det ser man rigtig nu.
  Fine billeder af dine græsser og hostaer, som stadig står flot, og dine rhodoer med de skønne farver og flotte knopper.
  Ja, så roserne hvor er de skønne.
  Jeg kan godt forstå, du har meget at ordne i så stor en have, du er bare så flittig Lisbeth.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er nu, man ser efterårsfarverne, selv uden sol er det smukt.
   Ja det står flot endnu, og du kan tro, der er mange knopper på rhodoerne, det bliver en fest uden lige til foråret :) så kan roserne blomstre, når rhodoerne er færdige.
   Der er altid noget, jeg kan finde på i haven, lugning af kvikgræs er en stor opgave, som jeg tager, når jeg ikke kan finde på andet :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Fine billeder fra høneballeparken , og jeg melder mig til fanklubben af crocus rose, min står også med blomster, det er altså godt gået! Æhm du kunne aldrig finde på at lave unger af din hvide fuchsia vel? Jeg kan simpelthen ikke finde hvide staude Fuchsia nogen steder! Har du ideer? Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Tak skal du have, og tak fordi du kalder den Høneballeparken :) Crocus Rose er fantastisk, den går man ikke fejl af. Jeg vil gøre et forsøg med unger af min fuchsia, så må du følge med her, så du kan se, hvis det lykkes. Jeg har også søgt efter den, men det er heller ikke lykkedes for mig. Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Du er jo meget anonym, så jeg kan ikke lige finde frem til dig :)

   Slet
  3. Jeg følger med, det kan du tro :-) hilsner!

   Slet
  4. Det er godt, jeg har sat to stiklinger i jord og to i vand, men jeg ved ikke, om det dur på denne tid af året. Vi får se.

   Slet
 8. Det er dejligt at det er så mildt at du kan regere i haven. Vi må tage det gode vi kan få frem for at ærgre sig over det der ikke er.
  Det var da godt at I fik gang i nettet igen, det er svært at undvære;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja vi er nødt til at glæde os over, det der er og håbe på, at solen snart viser sig.
   Nettet er slet ikke til at undvære :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Imponerende med din iris - men det er jo også noget af et besynderligt år -
  Ikke en gang her oppe er der frost i sigte...

  Men mon ikke det kommer både her og der!

  Ha en dejlig aften


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er ret imponerende, men efterhånden ikke forbavsende. Frosten kommer nok efter jul, tror du ikke?
   Tak i lige måde

   Slet