I dag har jeg lavet rosengelé, den har den smukkeste farve og den dejligste duft.
Se selv, det var så smukt i modlys, men det er ikke helt så godt på billedet.
Til aften måtte jeg så ud og tage billeder af roser. I år er mine roser ikke helt så smukke, som de plejer at være. Stænglerne knækker nemmere ned på grund af den skade, de fik i foråret, og blomsterne er heller ikke helt så kønne. Jeg håber på, at de bliver kønnere i anden blomstring, det plejer nogen af dem at blive.
Clair Renaissance
Erotica
Flora Danica
Ghita Renaissance
Grace
James Galway
Valencia
Høneballehaven blev påbegyndt på Samsø for 24 år siden, den ligger der stadig. Bloggen blev lavet i 2011. I januar 2023 flyttede vi til Fyn, der er stadig lidt billeder fra Samsø, men vi har nu lavet en ny have på vores nye sted. Knap 900 m2 har vi at råde over, men der er plantet meget nyt For nemheds skyld bliver bloggen ved at hedde Høneballehaven, da det er min blog. Jeg håber, I vil blive ved at følge mig og bloggen. Jeg viser mange billeder fra min nye have og omegnen.
fredag den 24. juni 2011
Rosenbilleder og rosengelé
Velkommen til min blog, det vil glæde migl hvis du lægger en kommentar, jeg svarer på alle kommentarer.
Jeg hedder Lisbeth og bor på Fyn. Jeg er pensionist og har blogget i mange år fra 1.4.2011.
Jeg har to små hunde, blandinger mellem Schipperke og Pomeranian, de sniger sig ind på en del af billederne.
Jeg bruger al min ledige tid i min have og her på bloggen, som handler om den have jeg havde på Samsø og den jeg er ved at lave her på Fyn. Jeg er plantesamler rhododendron og roser er favoritterne, men der er meget andet som sjældne træer og buske, en del stauder, clematis, pæoner og træpæoner.
Om vinteren tager jeg billeder i den smukke fynske natur.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Smukke billeder af dine roser.
SvarSletRosengelé ser lækker ud - men jeg ved ikke hvordan det smager.
Ha´en god lørdag.
Knus Hanne Bente
Tak Hanne Bente
SvarSletDet smager sødt og af roser. Og som sagt dufter det så skønt og smager som det dufter.
God weekend
knus Lisbeth
Hold da op... har du lige så mange roser, som du har rhododendron :-)
SvarSletJeg har heller ikke smagt rosengele. Kan det holde sig til om vinteren? For så må det være vidunderligt med sådan en sommersmag :-) Hvad spiser man det til?
Spændende med din rosengele :O)
SvarSletJeg har en opskrift liggende, men aldrig fået det lavet.
Hvilke(n) roser har du brugt?
Hanne: nej jeg har ikke så mange roser som rhododendron, men i hvert fald over 100 roser. Jeg kommer atamon i, så kan det godt holde sig, så man kan få sommersmag om vinteren. Nogen spiser det til kartofler, steg og sovs. Andre spiser det som marmelade på franskbrød. Min mand spiser det til kartoflerne, hvis jeg ikke har lavet sovs :-)
SvarSletSusanne: Da jeg kun har duftende roser, bruger jeg faktisk alle slags, denne gang var der dog mange Rose de Rescht i, men ellers bruger jeg de hoveder, hvor bladene begynder at sidde løst.
Hej. Jeg laver rosengele hvert år og fylder det i atamonskyllede glas. sukker er nok til at det kan holde sig i flere år.
SvarSletHej
SletDet lyder godt, tak for din hilsen. Jeg har en del stående endnu, men vil nok lave noget igen, når de rigtigt blomstrer.