tirsdag den 22. august 2023

Lenes liljer igen igen

 I fredags havde vi besøg af min kusine og hendes mand. Jeg havde lovet dem en tur til Lenes liljer, som ligger kort afstand fra os. Da vi aftalte dagen, vidste jeg ikke, at det var Lenes fødselsdag :) 

ved indgangen stod der en stor vasefuld med liljer, det var en flot velkomst eller fødselsdagsbuket
fødselsdagsgaven var også fin, et Judastræ Cercis chinensis Avondale
Der er flere syriske roser i haven, de blomstrer flot nu


Syrenhortensia
Der er også et silketræ, som blomstrer for første gang i år
det findes også i rødt.
så er vi hjemme igen, hosta mellem træerne, der skal flere til
morgenbillede af vores hus
udsigten over hækken
Der er stadig træer i den lille skov: 2 birketræer, 2 grantræer og en cypres, som ikke er for køn i toppen. Her foran er der et lindetræ, det skæve træ bag bænken der er selvsået valnød. Bagved til venstre står tretornen og en lærk, så der er stadig træer i haven. Vi er glade for dem.
Acer barbinerves er sat i foråret, købt ved Lønbæk Planteskole, det bliver også stort en gang

liljerne er ved at være færdige
men der er stadig nogle på spring, medbragt fra Samsø
ny knop i Audrey Wilcox
Cressida
Gabriel Oak
Morten Korch
Nigrette
Pegasus
Princess Alexandra of  Kent
også her
The ancient Mariner
Salvia, den staude her foran kender jeg ikke navnet på, den er købt i Rema.
Åkande
Hejren plejer at sidder der på kanten, når jeg står op, spændende at se om den vil lade sig skræmme. 
Næ det ville den ikke, den fandt bare et nyt sted og sidde :(
Så begyndte børnene i skole, og det gode vejr kom selvfølgelig. Hav´ det godt.




18 kommentarer:

  1. Klippekortet til Lenes liljer er da snart brugt op! 🤪😂😂, men det ser også ud til at være en dejlig have og det røde silketræ er da rent guf. Og så må du igang med et hosta klippekort. Det bliver også sjovt. 💚
    Er der ikke noget med, at en plast hejre kan skræmme den ægte vare væk? Bruger Mr M ikke det?
    Ønsker dig en herlig dag i haven fra fru Friis. 🌻🌻🌻🌻

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej fru Friis
      Ja det er fuldstændig brugt op, det er også hyggeligt at komme der. Jeg er også vild med det røde silketræ. Nu skal jeg snart på plantemarked, mon ikke jeg finder lidt der. Jeg har hørt, at det ikke hjælper med en plast hejre, måske ser Ulla M. dette og svarer.
      Du må også have en herlig dag.
      Knus

      Slet
  2. Du er heldig som har så kort vei dit. Du blir vel fristet til å kjøpe flere liljer derfra vil jeg tro :)
    Det røde silketreet likte jeg veldig godt.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Jeg har nok ikke købt min sidste lilje der :)
      Jeg er også vild med det røde silketræ.
      Klem

      Slet
  3. Flotte billeder fra planteskolen og hjemmefra - ikke mindst! Jeg kan slet ikke hjælpe dig med navnet på din Rema-plante, men køn er den. Til gengæld er der så meget andet fint - og navngivet - i din have, at man ikke ved hvor man skal ende og begynde. Roserne må da siges at være en succes fra starten, og liljerne er vel også blevet et fast indslag, når du har sådan en velforsynet planteskole i nærheden:-) Dejligt i beholder den lille 'skov' midt i haven! Bregner ville også være fine der - og måske skovmærke som bunddække --- for ikke at tale om forårsløg... Der er jo bare så mange muligheder.
    Her er jeg midt i et større planlægningsarbejde som gælder den solrige tørre(!) del af haven. Det er en helt anden snak.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Ulla
      Pyt om vi ikke kan finde navnet på den staude, den er fin alligevel. Jeg har været meget heldig med roserne, det er godt, når jeg er glad for dem. Jeg har en del bregner, jeg kan flytte ind i skoven, de er helt almindelige, men det går jo nok alligevel. Jeg har bestilt en del forårsløg, nogle af dem skal nok stå der.
      Jeg håber, du finder ud af noget til den solrige og tørre det af haven.
      Knus

      Slet
  4. Træer kan bestemt ikke undværes i en have uanset størrelsen. Så må den øvrige beplantning indpasses efter dem. Blandt roserne bemærkede jeg især Gabriel Oak, for jeg har lige suppleret vores gruppe med en tredje, så gruppen vil komme til at fylde noget mere i forhold til de store planter, den er omgivet af. Lenes have ser ud til at være et spændende sted at besøge.

    SvarSlet
  5. Hej Marie
    Nej træer må der være, vi var heldige, at der var nogle store her. Gabriel Oak har en fantastisk farve. Jeg husker, at Lene og Bo besøgte min have på Samsø for en del år siden, de har købt både jord og planter til siden da. Der er flot hos dem, det er dejligt for os at komme en tur derud en gang imellem.

    SvarSlet
  6. Oj fine syriske roser du har fundet. Jeg syntes det er lidt vemodigt at de blomstrer nu for det er jo tegn på sensommer og snart efterår. Men egentlig holder jeg jo osse af efteråret så,,,,
    Det ser spændende ud, silketræet og så i to farver. Jeg ved egentlig ikke hvilket der er finest, det kommer nok an på hvor det skal stå.
    Ja du må finde dig et hosta udsalg..... Men diverse bregner er nu osse gode. Og løvefod og , tør jeg nævne dem: storkenæb. Jeg mindes du ikke var så glad for dem?
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja de syriske roser er hos Lenes liljer. Jeg har en enkelt, som jeg venter spændt på. Ja efteråret holder jeg jo også meget af, men det må godt vente lidt endnu.
      Begge silketræer er fine, men ja det kommer an på, hvor det skal stå.
      Jeg skal snart på plantemarked, så mon ikke jeg finder nogle hostaer. Bregner har jeg flere steder, jeg kan flytte ind i skoven.
      Storkenæb har jeg slet ingen af, sjovt nok ;)
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth,
    Dejligt for dig, at du ikke har langt til Lenes liljer, hun har mange spændende ting i haven. Begge silketræerne har jeg haft, men den som hedder Summer Chocolate døde desværre sidste vinter, jeg fik den ikke dækket, det var meget dumt, den almindelige er kommet fint i år, men de er lidt sarte.
    I dag fik vi flyttet 8 roser om mod syd, jeg er nu ikke sikker på dagen var velvalgt for det har godt nok været varmt, jeg vandede godt både i plantehullet og bagefter, og i morgen må jeg give dem noget mere.
    Det er hyggeligt at komme på plantemarked, måske Lille Malund. Din Acer barbinerve ser meget spændende ud.
    Hold nu op hvor synes jeg der er meget at lave udendørs for tiden!! I går slog jeg græs i 4 timer non stop - og jeg er ikke færdig. Har revet gårdsplads og begge alleer med havetraktoren og rive men den kan ikke
    rigtig få ukrudtet op så jeg må håndluge, så jeg er halvt færdig med den ene alle. Du skriver åkande, ved billedet, men jeg spurgte hos Herborg Planteskole og han sagde at åkander er små gule og alle andre hedder nøkkeroser, det er også hvad jeg har læst mig frem til. Synd der er så langt herop, min plantepusher har masser af forskellige hostaer til 25 kr pr stk for en pæn stor potte, heldigvis ser sneglene ud til at lade de fleste af mine i fred, kun de 3 mest spændende jeg har/havde er totalt ædt.
    Hvor er august aftener skønne - men korte.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er i hvert fald et rart sted at komme og der er mange spændende planter at kigge på. Ærgerligt med dine silketræer eller med den mørke, de er ellers flotte. Står de i skoven, jeg har ikke bemærket dem?
      Hvis du sørger for at vande roserne godt, skal de nok klare det, men ikke drukne dem, hold øje med om de bliver tørre, så vander du.
      Ja vi har plantemarkeder her omkring i september, men til Lille Malund kommer vi ikke.
      Du har alt for meget at lave, du er nødt til at slække på ukrudtet, det er for meget at håndluge alt det.
      Han har ret med åkanderne, men det er jo meget brugt kan jeg se, at man ikke kan finde ud af, hvad der er hvad. Det er ligesom tulipantræet, der skriver planteskolerne ofte tulipantræ om en magnolie.
      Ja det bliver tidligt mørkt nu. Jeg er ikke ude efter kl. 8 længere, men med alt det, du skal nå, er du nødt til det.
      Kh Lisbeth

      Slet
  8. Fin stemning med hosta plantet under store træer. Du har virkelig fundet roser i mange flotte farver. Lidt hyggeligt med besøg af en hejre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er godt nok med hosta under træerne. Ja når det gælder roser, ved jeg, hvad jeg vil have.

      Slet
  9. Hej Lisbeth
    Nå da, endnu et besøg hos Lene :-) det bliver nok ikke liljer du kommer til at mangle, og det er jo ikke til at modstå fristelsen når man står der, måske det er derfor jeg ikke har lagt vejen forbi i år. Det er vidst også første gang i flere år. Flot liljebuket at fejre både fødselsdagsbarnet og velkomst til gæsterne, nok godt at den står udenfor, med så mange stilke ville den nok være kvælende at have indenfor. Den gik ihvertilfald ikke her :-)
    Masser af flotte roser du kan vise frem, her er der også ved at være godt gang i dem igen og vejret er jo rimeligt til at nyde dem i, men desværre er aftener ved at være til den korte side.
    Den er fin din Rema plante, Google lens foreslår Egyperstjerne.
    Den er da ikke så lidt fræk den hejre, men det er da en flot fugl.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er ikke nemt ikke at lade sig friste hos Lene, hun har godt nok meget. Hendes trillebør var fyldt med kasserede liljer, nogle af dem var fine endnu, jeg fik lov at tage dem. De har stået her inde i stuen siden i fredags, Bent har ikke haft problemer, Men da han kom for tæt på Morten Korch begyndte han at nyse :)
      Ja dejlige roser og korte aftener, det er lidt træls, men jeg tager dem om morgenen i stedet, ja jeg kan sagtens, jeg kan gå ud flere gange og nyde dem. Hejren flyver så snart, jeg viser mig, så den er hurtigt væk, jeg er træt af den.
      Pentas laceolata Lucky Star hedder planten, jeg skrev forkert, den er købt i Lidl. Men jeg kan også se noget med Egypterstjerne, så google lens har også ret.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet