fredag den 17. juni 2022

Klatreplanter nu

 Ja der er både roser og clematis, der klatrer og blomstrer nu. Her kommer billeder:

Clematis Gladys Picard
Cl. Arctic Queen
Cl. Xerxes
og roserne:
Barock er en af de flittigste
Bridge of sighs
Burgundy Rambler
her er vi tæt på en af dens blomster, dejlig farve
Champion of the world
Fighting temeraire
Iceberg
Our last summer
Penny Lane
Wild Rover
Rosen resli klatrer op i moreltræet
og pælen i yin bedet Mme Alfred Carriere og Louise Odier
A shropshire lad

Aicha
Alberic Barbier
og her er Samsø rosen, som jeg har fået foræret af Maria, den klatrer ikke, men er ganske lav. 
Valmuerne er så småt ved at blomstre blandt roserne
Lidt andet:
Cornus Cousa den ældste af dem er blevet stor
her er den nyeste, den har ikke mange blomster, men dem der er er store.
Rhododendron Satsup Sunrise blomstrer sent, en af de sidste storbladede, der kommer billeder af et par stykker mere om et par dage, men ellers er det mest de løvfældende, der mangler
Til slut denne fine iris, som tiltrækker sig opmærksomheden i ørkenbedet.
Rigtig god weekend

18 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Flotte clematis og klatreroser hos deg. Jeg må bare beundre de, for klatreroser trives dårlig her bortsett fra noen veldig hardføre sorter.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja de er fine, synd klatreroser trives dårligt hos dig.
      Klem

      Slet
  2. Der er sandelig nok at holde øje med nu hvor rose-sæsonen er fløjtet igang! Jeg mener, du skal jo både nyde dem allesammen, pille visne blomster af, vande og gøde... Håber det er sliddet værd!
    Roser som klavrer rundt blandt træer og buske er nok dem jeg holder mest af, for de opfører sig naturligt og stikker hovederne frem her og der i hegn og buskadser. Det er langt kønnere end dem der står på rad og række med bar jord om benene - i mine øjne. Men blomsterne kan jo nydes uanset, og du har vel roser til enhver lejlighed.
    Klematis laver ofte noget værre rod og vokser endnu hurtigere end roserne, men de fungerer dejligt når de får lov at klatre i træerne, og der har du været meget dygtig til at se mulighederne. Fra nu af kommer I ikke til at savne blomster på Samsø. Nu er der åbnet for sluserne frem til jul vil jeg tro, og det skal bare nydes!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er der, roserne kræver meget, men jeg vander dem ikke, gøder kun når vi får regn, de lover mængder søndag, men lad os nu se, som dig tror jeg ikke på det. Det er rigtigt, at roser ofte har bare ben, men lige nu er de flotte, jeg nyder dem til trods for de bare ben.
      Klematis kan være lidt rodede, men jeg har nogle heldige eksemplarer, det er jeg glad for. Nu er det bare at nyde men også stadig yde ;)
      Knus

      Slet
  3. Hej Lisbeth,
    Mange skønne roser, faktisk tænker jeg den ene flottere end den næste, og jeg holder meget af når de vokser op i træer og hegn. sjovt med Samsø rosen.
    Der er kommet 1mm regn her i eftermiddag, forhåbentlig kommer der mere i weekenden, spændende om I for en masse regn, her tror jeg ikke vi skal regne med mere end nogle få milimeter. Har fået købt græstrimmer idag, dejligt igen at kunne pynte rundt om træer og langs bygningerne, for ikke bare ukrudtet gror, også græsset vokser vildt meget.
    Torsdag skal jeg på udflugt, du kan nok gætte hvorhen, nu bliver det spændende og se hvad jeg kommer hjem med.
    Rigtig god weekend til dig.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja jeg har mange skønne roser, også dem der gror op i træer. Samsø rosen er af nyere dato, det er ikke en speciel gammel rose, men derimod en forretning i Nordby, som kom i tanke om, at der skulle være en Samsø rose, Rosa har lavet den.
      Her kommer også kun dryp ind i mellem, men i morges lovede de 47 mm, nu lover de 20 mm, så jeg er spændt på, om vi får noget. Bent har også fået ny græstrimmer, det er nødvendigt med alt det, der kommer op af både krudt og ukrudt.
      Ja jeg kan godt gætte, hvor du tager hen på udflugt, du må ringe bagefter og fortælle mig, hvad du kommer hjem med, mon ikke du har fået et godt tilbud.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. rosen resli er så skøn , min er osse ved at komme efter størrelsen. Men jeg opdagede i dag den vistnok manglede vand? Nogle af blomsterne nikkede. Så den fik lige 50 l. Måske får vi lidt på søndag ??? hvis vi er meget meget heldige.
    Jeg elsker roser oppe i træer og buske. Jeg har en hjemmelavet stikling, der er højt oppe i en troldhassel. Det ser så godt ud.
    Det med at gøde, er lidt trixy. Der er jo ingen regn til at få det i jorden, sååe hva gør man. Men der er nu flere ting der godt kunne tænke sig lidt sommergødning,, og alt hungrer efter regn, inklusive os selv.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er den, men den er lidt længe om at få ordentlig fat. Roser op i træer er bare fantastiske, det ser godt ud.
      Ja det er spændende om regnen falder hos os på søndag, vi startede med 47, nu er vi nede på 22, så jeg er spændt.
      Nej man kan ikke gøde uden vand, samme problem har vi her. Desuden har vi problemer med at få gødning, så det er ikke nemt. Det er vist også Ruslands skyld, men regn er nok ikke deres skyld.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Så fine clematis, og masser af smukke roser, der bliver virkelig meget at kigge på og nyde, og så er der ovenikøbet stadig lidt Rhodoer, så det bliver da det rene svir :-) tror da at jeg bliver misundelig når jeg ser Wild Rover, min blomstrer ikke endnu, men hvis det går som det plejer så lige så cirka den blomstrer så kommer strålepletten også. Måske, har da lov at håbe at dette år bliver anderledes :-)
    Ja den er virkelig flot den Iris, ikke sært at der bliver lagt mærke til den.
    Nå men jeg må til ro, så jeg kan være frisk til i morgen. Vi ses
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja troede du sprang over i dag, du skal jo på farten i morgen. Der er rigtig meget at se på, du må tage et billede af Wild Rover og vise det til din, så den kan lære, hvordan den skal opføre sig.
      Ja den iris kan du så se i morgen.
      Sov godt - ja vi ses
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Er det ikke et godt rosenår hos dig i år? Det ser ud, som om roserne har mange blomster, og bladene ser så fine og skinnende ud.
    Jeg giver 5 stjerner til 'Burgundy Rambler'.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Jo roserne har det rimeligt godt i år indtil videre, der er mængder af knopper, og løvet er også fint, til trods for mangel på regn og dermed også gødning, så jeg skal ikke klage.
      Det har den også fortjent, den er eksemplarisk og smuk.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Härligt med så mycket klättrande blomning. Du har flera vackra sorter. Jag väntar på att min favoritplantskola för klematis ska uppdatera sin webshop så jag kan handla från Sverige igen. Och idag ska jag ut och plantera två klätterrosor :)

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja det er herligt med klatrende blomstring. Håber du finder nogle gode klematis. Herligt med klatreroser.
      Kram

      Slet
  8. Det giver en god variation i blomstringen med klatrende og slyngende planter. Personligt er jeg desværre usikker på, hvordan og hvornår jeg skal beskære slyngroserne, så jeg har på fornemmelsen, at jeg ofte kommer for skade at hæmme blomstringen. Der er vel i grunden ikke ret mange rhododendron, der blomstrer så sent.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er en god variation, men du har jo så mange stativer, de kan klatre i. Jeg klipper ikke meget af slyngroserne, de passer næsten sig selv, mest fordi jeg også er usikker på det ;)
      Nej der er ikke så mange rhododendron, der blomstrer sent, men jeg har alligevel nogle stykker endnu. Et par løvfældende og et par storbladede.

      Slet
  9. Alle dine klatrende planter er så flotte. Det er fantastisk med alle de flotte farver op i øjenhøjde. Sikke en smuk farve på Burgundy Rambler.

    SvarSlet
  10. Hej Sydney
    Ja de er fine og især Burgundy rambler, den er så flot i øjeblikket.

    SvarSlet