torsdag den 3. juni 2021

Så kom juni, denne gang skal vi ikke kun se rhododendron:

 Som sagt har jeg ikke kun taget billeder af rhododendron denne gang, der er jo meget andet at se på her i haven, og jeg er konstant bagefter med at vise billeder, selvom jeg viser mange. Her kommer lidt af hvert:

En clematis der klatrer på rosenlysthuset
Guldregn/Laburnum fra barndomshjemmet, den står på diget, for de er slemme til at så sig selv
Guldved/Cladrastis lutea, får flotte efterårsfarver og hvide blomster, hvis man ikke klipper de nye skud af. Det har jeg gjort, fordi jeg synes, den blev for stor til pergolabedet, det er nok en fejl, den må også gerne blomstre.
Hostaerne står flot endnu


sneglene har  ikke været så slemme endnu
hvidtjørnen blomstrer
så det er en lyst
Oxydendrum arboreum købte jeg sidste år, jeg var meget begejstret for efterårsfarverne, den er også køn i udspring 

Allium blomstrer i hækbedet, måske er den lidt for voldsom 

Der ved syrenen Beauty of Moscow, er den ikke skøn.
Saxifraga i stenbedet
her er nærbillede af Ole G. Larsens flotte træpæonkryds
flere træpæoner, de er lige her uden for mit vindue, der er meget at se på her inde fra, hvis jeg er gået ind til computeren
den røde P. delavayi er også sprunget ud, en frøplante købt for en del år siden.

nogle af de sidste tulipaner
valmuerne er så småt i gang, dette er Pattys Plum
her har vi igen den smukke Viburnum plicatum Mariesii
Et par billeder af de grønne stier og det der pynter i bedene


træpæonen i rosenbedet bliver beundret af de besøgende, den er flot opstammet.
Rhododendron:
R. Arctic Tern
og her de nye skud på R. Chocolate Dane, det er nu, jeg går og kigger efter de nye skud, de er så flotte. 
Der kommer lidt byger her i dag, andre steder bl.a. i Jylland er det værre. Bent er på vej hjem fra cykelturen, han bliver nok våd :(  det startede ellers godt i søndags, da han tog af sted.
I må have en skøn dag. 
20 kommentarer:

 1. Fin lille saxifraga :-)
  Men træpæonerne og valmuerne, der unægtelig er noget større, er sørme også smukke.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg måtte jo vise dig den :)
   Ja de er noget større og da også smukke.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Jo, den syrinen er så fin, og den har jeg kjøpt i år. Syriner er så vakre den korte tiden de blomstrer. Nydelige Pattys Plum. Den har jeg kjøpt så mange ganger, og hver gang kommer den med oransje blomster så de har vært feilmerket :(
  De har øyeblikkelig blitt fjernet ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Glæd dig til syrenen, den tager lige et par år om at komme i gang med blomstring, men så er den fin. Øv med Patty Plum, den orange vil vi ikke have, den er for hidsig.
   Klem

   Slet
 3. Jo, syrenen Beauty of Moscow, er virkelig skøn - også dine valmuer og træpæoner. Jeg holder så meget af denne tid, hvor hvidtjørnen blomstrer De iberiske skovsnegle, dræbersneglene,  har jeg slet ikke set i år, og de plejer at være en plage på denne årstid. Har du set dem i din have?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja den er jeg glad for, selvom glæden er lidt kort. Hvidtjørnene er så fine, vi har mange her hos os på øen. Jo jeg har set dræbersneglene, i dag til morgen har jeg taget rabarber ind, der sad nogle små på bladene, det er øv :( de er ikke nemme at slippe for.

   Slet
 4. Good evening dear Lisbeth,
  You have so many beautiful things to share your garden is wonderful at the moment. What a scent the Seringa will bring. It would be great if we could put the scent in a pot and open the pot in wintertime (lol). I hope for your husband that there is not thunder with the rain.
  Have a wonderful evening
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
 5. Good evening dear Marijke
  Here are a lot of plants in bloom now, I enjoy them and the scent from Syringa. I have a little vase where I put some of the with nice scent, I can still enjoy them in winter. There was thunder in the middle of the night, but he had the wind against on his way home, so he was very tired
  Same to you
  Rosehugs Lisbeth

  SvarSlet
 6. Jeg beundrer dig for din flid med kameraet og oplever sådan set også, at foråret og forsommeren byder på specielt mange smukke motiver i år. Måske skyldes det, at det kolde vejr holdt udviklingen tilbage, så vi nu oplever en sand eksplosion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg kan bare ikke lade være med at tage billeder, de er jo også gode at have til vinter. Ja det har nok noget med det kolde vejr at gøre, nu sker der i hvert fald noget.

   Slet
 7. kan allium blive for voldsom? hihi.. Jeg opdagede at en har selvsået sig i det vilde under et af æbletræerne. Nå ja hvis det er det den vil,, men jeg kunne nu bedre ha tænkt mig de blev i bedene. De ser så flotte ud sammen med akelejerne.
  Ja hvidtjørn er smuk. Jeg nyder dem i hegnet, men helst ikke i selve haven..
  og dine træpæoner,, slurrp.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja hvis det kun er et lille bed, så kan den. Jeg skal nok have dem flyttet ud i det vilde, det sagde jeg også sidste år, så må vi se, om det bliver i år. Jeg har hvidtjørn i skoven og i diget. Ja træpæonerne er lækre i år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Dejligt at hostaerne endnu holder stand mod sneglene. Her har jeg heldigvis heller ikke set nogle i år. Priser mig lykkelig for hvert år der går uden deres besøg.
  Jo den syren er fantastiks flot og skønt med noget der dufter, det gør hvidtjørnen vel iøvrigt også eller husker jeg helt forkert.
  Nogle Allium kan godt blive lidt voldsomme, jeg har en der sår sig selv ret villigt og hvert år fjerner jeg nogle af dem der kommer nogle uheldige steder, men de er nu meget kønne :-)
  Her er valmue ikke sprunget ud endnu, men der kommer mere og mere gang i stauderne nu, bl.a er de første Iris er sprunget ud og flere at geranierne er også igang, så inden længe er det gidt med farve i staudebedene.
  Nå så Bent har været på årets første tur. Håber ikke vejret var alt for voldsomt for han sidste nat. Her var der gang i et tordenvejr, men ikke så slemt her som andre steder på Fyn. Vi fik 13 mm og det var da helt fint. Sådan en potion kunne jeg da godt bruge en gang om ugen hele sommeren, men det er jo nok ønsketænkning :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Øv jeg svarede dig ellers i aftes, men det er væk. Ja du er heldig at være sneglefri og har været al den tid vi har kendt hinanden.
   Syrenen dufter dejligt, det gør hvidtjørnen også.
   Allium er fin i skoven, men den er lidt for stor i det bed.
   Valmuen fra dig blomstrer ikke endnu eller gjorde ikke i går.
   Bent havde lyn og torden om natten og havde regn og modvind på vej hjem, det var hårdt. Her fik vi kun 1½ mm, så du var mere heldig.
   Dejlig dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Gud hvor har du meget smukt i haven Lisbeth.
  Haverne står blendende lige nu. Dog noget senere end normalt.
  Først nu er mine tulipaner ved at springe ud.
  Hvor jeg dog elsker din Moscow, vi fik en i sølvbryllupsgave. men den er jo ikke så stor endnu.

  Klem og sov dejligt
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte
   jeg er glad for, at du fik tid til at se billederne. Ja haverne er blændende nu, tænk at dine tulipaner først er ved at springe ud nu, her er de fleste færdige.
   Moscow er så fin, du kan godt glæde dig, din blomstrer nok i løbet af et år eller to.
   Klem og dejlig dag til dig.
   Lisbeth

   Slet
 10. Ja, når hvidtjørnen blomstrer... Det er altid en dejlig tid med syrener og guldregn rundt omkring i landskabet. Det er forsommer for fuld skrue!
  Godt i stadig har de grønne stier rundt i haven. De giver ro for øjet og en dejlig kontrast til alt hvad der blomstrer i bede og hegn. Haven er stadig sprød og frisk og alle farverne lyser. En dejlig tid!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er en skøn tid - frisk og grøn, rigtig forsommer, det kan vi lide.
   Ja det er vigtigt med de grønne stier, ingen tvivl om det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Så mange smukke ting lige nu - opstammet pæon, hvidtjørn, nyvækst på rhodoer, Pattys Plum (den vil jeg gerne have frø af).
  Håber da at Bent har haft tørvejr på sin cykeltur, i går regnede det meget her først på dagen.

  God weekend.
  knus

  SvarSlet
 12. Hej Ulla
  Ja der er meget skønt at se på nu, jeg nyder det i den grad, og Bent nød at komme hjem i tørvejr :) modvind hele vejen det var ikke sjovt. Han havde heldigvis et par gode dage først på turen.
  Jeg tror, du kan få Patty Plum uden selv at skulle så dem, de er flinke til at så sig selv, så jeg har foræret en del væk.
  Tak i lige måde
  Knus

  SvarSlet