torsdag den 3. december 2020

Decemberbilleder og sommerbilleder

 Decemberbilleder er der faktisk ikke mange af, for kameraet er næsten ikke blevet brugt her i december, trist, gråt og koldt har de første dage været. Derfor gør jeg brug af billeder fra arkivet, det kan jo ikke nytte noget, at bloggen går helt i stå, så længe I kigger med, er jeg klar.

Jeg er begyndt at forstå, hvorfor mange har opgivet at lave indlæg, for nej hvor har det drillet i dag, det tager tid, men det har jeg heldigvis masser af, når det ikke er havevejr. 


Disse to billeder er fra 30. november, det er ved at være slut med sumpcypressen nu, nålene ligger på jorden
sådan ser det ud under træet nu
men som I kan se, er der stadig blade på papegøjebusken, den holder længe ud i år.
Bent har hængt en foderkugle op her lige uden for det vindue jeg sidder ved
Mejserne er ivrige besøgende, der er gerne et par stykker, men ikke på dette billede, jeg håber I kan se den ene.
Jeg nåede lige at lave en kalenderdekoration d. 1.12. 
Min julegave til mig selv er kommet. Den er fra https://www.lenesliljer.dk/ der var et par ekstra løg med fra Lene, det var min julegave fra hende. Tak for den Lene
Det var et Black Friday tilbud som fristede mig.25 kr. for Martagonliljeløget Golden Morning, det kunne jeg selvfølgelig ikke nøjes med, forsendelsen kostede jo det samme :)
Martagonlilje Sunny Morning, billedet er lånt hos Lenes Liljer.

Her kommer vinter og sommerbilleder:
R. Split up
og i fuldt flor 2.5. 
A shropshire lad nu
og et sommerbillede af samme 
Belle de Clermont nu
og 18.7.
Boscobel nu
og 6.8. en af dem der blev plantet i foråret, den har klaret sig fantastisk
Brother Cadfael nu
og 30.9.
Cariad nu
og 3.7.
The Shepherdess
13.7.
fra først i juli i år
Lige en hilsen fra 2. december 2012, hvis nogle af jer skulle have glemt, hvordan vinter kan se ud. 
I må alle have en dejlig dag, jeg håber, I har nydt lidt sommerbilleder og måske også det sidste vinterbillede :) 30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth,
  sikke et flot vinterbillede, det er lige til julekortet. Jeg har også stor fornøjelse af, at fodre fuglene, selvom det er i skoven, så jeg ser dem jo kun når jeg er dernede, men de må være i god foderstand med alt det de spiser.
  Stor flagspætte og egern er der også. Selvom December er den måned i året som jeg mindst bryder mig om, skal man jo igennem den. Mørke og kulde er ikke mig og slet ikke jul.
  Men det er alligevel dejligt at gå og planlægge hvad man skal have mere af til næste år og hvad som ikke har fungeret. Jeg er blevet meget glad for forskellige slags storkenæb som jeg synes blomstrer længe og er nemme og sneglene rører med ikke. Kan ellers godt lide hosta med sneglene æder dem.
  Desuden tænkte jeg idag, hvorfor man køber så mange forskellige rhodoer i stedet for at satse på de mere sikre som f.eks Phyllis Korn, den er jeg sikker på du også har. Jeg har også stadig blade på min parrotia som jeg købte sidst jeg var på Mors, den skal nok blive fin med tiden.
  Det småregner her nu og det er begyndt at blæse lidt så det føles rigtig koldt.
  Ha en god aften
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja det var dengang, i dag kan vi ikke få sådanne flotte vinterbilleder. Du kan vel også fodre fugle derhjemme, så du kan kigge på dem ud af vinduet, men jeg kan da godt forstå, at du fodrer dem i skoven. Flagspætten har vi, men egern findes desværre ikke på Samsø.
   Jeg er heller ikke vild med hverken december eller jul, jeg har ikke noget mod mørket, jeg nyder aftenerne her inde ved brændeovnen.
   Du kan få mængder af storkenæb af mig, jeg har mange forskellige, de sår sig selv og krydser sig, så jeg har mange forskellige. Vi må ses igen næste år, for det er rigtigt, at sneglene ikke rører dem, men hosta er de vilde med.
   Du har ret, man kan bare købe nogle mere almindelige rhodoer, men det er jo ikke så spændende. Jeg har tænkt mig at tage billeder af de fine knopper på rhodoerne og sætte billeder ind af dem i blomst, det kan du få glæde af, hvis ikke andre kan :) og selvfølgelig har jeg Phyllis Korn.
   Vi får ingen regn, men det blæser 12-13 m/s her, så det er MEGET koldt hos os, men jeg har da gået en time i formiddag alligevel, det giver røde kinder :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Det er dejligt, at du kan nyde synet af fuglene, der spiser, inde fra huset - det kan vi også her. Hvor er det sødt med fuglen på fuglefoderkuglen!
  Ja, sikke dog et gråt og trist vejr nu i flere dage! Men det er smukke billeder, du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja nu når det er så koldt, er det rart at sidde og kigge ud på fuglene.
   Ja gråt og trist og i dag meget blæsende. Tak.

   Slet
 3. Et rigtig julekort vinter billede. Det er mange år siden vi har haft det, suuk. Din sumpcypres er nu osse flot.
  I dag var der tynd is på flere af vandtønderne da jeg gik ud sent eftermiddag. Det føltes surt fordi det blæste temmelig meget. Vores fugle har osse fundet de nye forderautomater. de er gode men ikke så fine som din. Sød siluet på taget.
  Liljeløg i december. Kan man virkelig stadig sætte dem, uden de ikke er for tørre? Men den er godtnok flot den Morning.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var den gang jeg kunne vise sådanne billeder, det kniber lidt nu. Vi har vist også set tynd is en enkelt gang, men ikke i dag. Det blæser 10-12 m/s herude midt i havet, så det er isnende koldt. Foderautomaten her har kun kostet 10 kr. hos Harald Nyborg. Jeg er glad for den.
   Liljeløgene var rigtig fine ikke spor tørre, den er nemlig rigtig fin, jeg ser frem til at kunne vise jer blomsterne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Selvfølgelig leser jeg med. Vi må jo holde ut i bloggland selv om det er veldig stille akkurat nå. Folk har nok annet å gjøre akkurat nå.
  Det er så hyggelig å fore fuglene og se på de innefra.
  Flotte roser hos deg, og det er utrolig at de kan blomstre så lenge.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja vi er nogle, der er trofaste, vi holder ud. Ja der er meget andet at se til i julemåneden.
   Ja det er rart at kunne nyde fuglene herinde fra, når det er så koldt.
   Klem

   Slet
 5. Jeg har egentlig ikke så meget imod mørketiden, som så mange har - jeg elsker min ild i brændeovnen og lyset ude forskellige steder.
  På den anden side kan jeg nok godt bedre lide de måneder, hvor jeg kan pusle i drivhus og have ... med andre ord: Jeg ville ikke undvære nogen af vores årstider.
  Jeg har også en Shropshire Lad. Jeg elsker alle de smukke, helt helt tætte roser - især i netop de pink farver, som du viser her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Jeg nyder mørketiden, brændeovnen, udendørsbelysningen og ikke mindst en god bog eller film på denne årstid, jeg kan også lide at pusle i haven, men jeg vil ikke undvære årstiderne, det er sikkert.
   Ja A shropshire lad er en smuk rose med flere farver.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja blogger er ikke ligefrem prioriteret af google... Sikken det firma dog har ændret sig:(
  Golden Morning er en virkelig fin sag mere lys en Sunny M - 25kr er ok - engrosprisen på denne nye er dog stadig under 1€, så godt Lene tjener pænt!
  Det er som om det er blevet november her i december, håber månederne finder ud af det - vi vil ikke have marts i april...

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det har du ret i, det bliver værre og værre.
   Ja Golden Morning er en fin sag, så jeg var heldig at få den billigt. Det er jo godt, at Lene gider have besværet, når man ikke selv har lyst til det.
   Jeg synes også, at det hele er lavet om, klimaet er jo nok skyld i det. Jeg frygter også lidt for foråret både af den ene og den anden grund.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det er lidt til den tunge side disse dage, og så er det møg koldt, så ha det er bedste at blive indendøre og se de små fugle fornøje sig og lave indlæg også selv om det driller :-)
  Så smukke billeder af sumpcypressens sidste dage.
  Det er bare fantastisk at give sig selv julegaver så får vi jo lige hvad vi ønsker os, og den martagon kan jeg godt forstå du har ønsket, og at der så var en gave med fra Lene er da ik’ så ringe.
  Sommer billederne er da noget mere opløftende end de motiver der er at finde derude nu, og de luner så dejligt i sindet.
  Jo det der vinterbillede er da flot, men jeg er nu helst fri for de der vintre vi havde i begyndelsen af 10’ erne, et lille drys og let frost lige til jul er nok til mig.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 8. Hej Anne
  Ja det er gråt, mørkt og isnende koldt, så jeg kommer kun ud for at lufte hunde, haven trækker ikke.
  Det er godt selv at vælge sine julegaver, så får man det rigtige :)
  Vi kan ikke have sommer hele tiden, men billederne kan opmuntre. Jeg har ikke noget mod en hvid jul, men hvid marts gider jeg ikke.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth. Altid skønne billeder. Jeg var lidt i haven i dag og klippe af det grønne som skal væk alligevel, nu kan det bruges til krukker og buketter, det var koldt, men skønt at komme ud. Den Boscobel rose har du også købt den hos JAS? Den kunne pynte flot i haven til sommer. Hilsen Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak skal du have, ja det var koldt at komme ud i går, det er vist ikke bedre i dag. Ja jeg har købt Boscobel hos Jas, han har som regel et parti Austin roser hjemme af forskellig slags. Du kan ringe og spørge, om han kan skaffe den.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Det bliver næsten ikke engang rigtig lyst for tiden, men selvfølgelig skal man alligevel have den daglige runde. Julegaven til dig selv kunne sagtens stå på min ønskeseddel. Martagonliljer er en herlig haveplante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej sådan er det, jeg så dog solopgangen til morgen og tog billeder, den forsvandt desværre hurtigt igen. Du kan godt købe martagonliljer hos Lene endnu, så måske skal du selv købe din julegave ligesom jeg gjorde :)

   Slet
 11. Det er ikke dårligt med julegaver til sig selv her først i december, og gaver man kan nyde flere gange er jo et hit.
  Huha-ja, der er ikke megen gejst over vejret i disse dage, hvis ikke jeg skulle på arbejde, så ville jeg nok også kun hygge mig indendøre med strik og bøger.
  Vinterbilledet er så smukt - det ville faktisk være skønt med den slags vejr igen sådan om en ugestid og så julen over :)
  hyg dig - ps: Flot dekoration.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er godt med julegaver, man kan nyde flere gange, det kan vi lide, især når det er blomster.
   Nej vejret er forfærdeligt, nøj så koldt, men jeg har taget min gåtur på en time, ellers foregår det meste indendøre, selvom jeg ikke strikker.
   Vi kunne godt bruge blå himmel, minusgrader og sne her op til jul, men ikke i marts, så vil vi have forår.
   Tak i lige måde (vi kan det med dekorationer ;) mine evner er ikke bedre end du synes, dine er.
   Knus

   Slet
 12. Lækre billeder, kun en af mine roser holder ud, nemlig Westerland. Jeg er en af dem, der godt kan lide mørket og de små overraskelser, haven byder på i form af blomster i kejserbusk, påskeklokker, spirende påskeliljer osv. Samtidig længes jeg frygteligt efter sne - elsker sne og den ro og skønhed der følger med. Men nu - og ikke i marts, og slet ikke i april....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - min Westerland er færdig for i år. Jeg har heller ikke noget mod mørket om aftenen, men det skal ikke være mørkt hele dagen :) Ja dejligt når der er noget, der blomstrer, hos mig er det kun kejserbusken og lidt roser. Sne i december og januar er fint, men i marts april vil vi have forår.
   Tak for din kommentar.

   Slet
 13. Sumpcypressen i sol er betagende smuk.
  Det samme er vinterbilledet fra gamle dage... åh, hvor jeg savner det lys, som sne, frost og rim gav.
  Dejlige julegaver, du har fået :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja den er fantastisk med sol på, men nu er det sket med den for i år.
   Vinterbilledet - ja vi længes efter vinter, sne og frost bare for en kort periode, men jeg er bange for, at det ikke sker.
   Ja ikke - godt man kan give sig selv julegaver :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Jeg har givet mig selv en havebog :-)

   Slet
 14. Det smukkeste billede du viser i dag Lisbeth, er absolut det sidste.
  Man glemmer hurtigt hvor smuk en vinter kan være.
  Smuk, hård og kold.
  Den sidste uge på job har været meget meget kold. Den blæst har gjort at intet tøj har kunne holde kulden ude. Lange varme bade når jeg kom hjem. Så er man total færdig efter 8 timer i kulden.
  I dag er min første ledigheds dag. Så mon ikke jeg igen kan være med i blogland. Er total bagud.
  Som du selv skriver, så kan det være besværligt at lave indlæg. Jeg har opgivet flere gange på det sidste. Orker ikke bruge tiden når det driller.
  Har faktisk tænkt på om jeg skal over på en anden platform.
  Syntes det her er ustabilt.

  De varmeste krammer til dig
  Charlotte

  p.s
  Er total vild med den holder til fuglekugler. Hvor findes den.

  SvarSlet
 15. God morgen Charlotte
  Ja det er et smukt billede, og det er så længe siden. Jeg kan godt forstå, at det har været en kold "fornøjelse" at arbejde ude i denne uge, den vind er ikke nem at holde ude. Nu har du heldigvis fri noget tid. Bent er meget god til at tage det rigtige på, når det er koldt, han bruger uldent undertøj inderst, det må du endelig prøve, hvis du ikke allerede bruger det, det virker supergodt. Samme Bent har i øvrigt købt holderen hos Harald Nyborg for 10 kr.
  Jeg har ikke haft problemer på bloggen før ikke af betydning, men nu kunne jeg ikke få lov til at sætte et billede ind der, hvor jeg gerne ville have det, det brugte jeg lang tid på.
  Tak for varm krammer, du får en igen <3 dejligt at du er med igen, det kan godt være lidt ensomt her på bloggen, men mange kigger med.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja uldent undertøj er vejen frem. Jeg bruger egentlig kun uld. Hele vejen igennem. Både strik og trøjer. Det er den eneste måde at have varmen på når det er 8 stride timer i den blæst.
   Har gået ved en lille kirke. Der ligger på landet. På en bar mark. Her er intet læ. Ikke så sært man er forfrossent.
   I dag går turen i skoven efter juletræ.

   Klem til dig
   Charlotte

   P.s
   ja hvad sker der lige i blogland...... åhhhh så stille altså

   Slet
 16. Godt du bruger uldent undertøj.
  Ja her er meget stille i blogland, det er trist, men det er jo jul, men det er ikke sikkert, det er derfor.
  Klem (lettere forsinket en hel uge)

  SvarSlet