lørdag den 26. december 2020

En anderledes juledag, kun aktuelle billeder i dag.

 Allerede kl. 7 i går morges kunne jeg se, at det ville lysne tidligt, så jeg holdt hundene hen med snak indtil kl. 7.30. Så tog vi ellers den timelange skønne tur rundt og op af golfbanen. Selvfølgelig havde jeg kameraet med:

der var en fin himmel
også havet var flot

her er udsigten fra golfbanen
først da jeg kom hjem stod solen op:


det gjorde den med manér, i dag er det så igen gråt, men hvem har ikke nydt den anderledes juledag?
Det tror jeg, de fleste har.

Der var rim på taget af pavillionen, det var så fint, da solens stråler ramte vinduerne i den.
udsigten sådan en juledag er der ikke noget i vejen med
mobilen blev ramt af en solstråle
Om eftermiddagen ramte solens stråler græsserne:


det stedsegrønne blev oplyst så flot

H. abscacicus
Mine helleborus/påskeklokkers knopper vokser støt og roligt, her er det nyserod/ H. foetidus.
Rhododendron:
R. bureavii
R. bureavii x R. rex
Der er mængder af hyben til fuglene i The generous gardener
Bispehue/Epimedium har høstfarver nu
en frøstand fra nøkketunge/Ligularia
Vores juleaften gik rigtig fint, vi facetimede med børn, svigerdøtre og børnebørn, det gik der lang tid med, vi så, at de pakkede gaver ud :) hyggeligt, og vi kunne sove i vores egne senge. 
Til gengæld fik vi dem slet ikke at se i denne jul, det er lidt trist, for det er jo i julen, der er tid til hyggeligt samvær, men nu er coronajulen da ved at være overstået, så må vi se, hvad næste år byder på.
I går var jeg i haven og fik klippet bladene af påskeklokkerne.
Det var lige vejr til at gå og pusle lidt derude, i dag er det grå og kedelige vendt tilbage, og i morgen skal det storme og regne, vi får se. Jeg tænker, at det igen bliver arkivbilleder, jeg må gøre brug af.
God weekend/jul25 kommentarer:

 1. Glædelig bagjul Lisbeth

  Flot lys på dine Rhodoer -Morsomt med R. bureavii X rex Du har vel begge rene arter? Iøvrigt, en R. bureavii jeg har set er 'Wieting's select' Kender du den?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Karsten
   Ja det er flot med solen på bagsiden af nogle af rhodoerne. Jeg har ganske rigtigt begge arter. Der er blomsterknopper i R. bureavii x rex, det er første år, den blomstrer, en rene art af bureavii har kun blomstret med en blomst for flere år siden, den er ellers 10 år gammel. Jeg kender ikke Wieting´s select, og jeg kan ikke google den?
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Nå jo har fundet den, jeg havde glemt at skrive R. bureavii, jeg kan se, at Claus har den, så den er da til at få fat i.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Så fine bilder fra din morgentur. Det er et vakkert lys så tidlig hos deg.
  Flotte knopper på påskeklokkene.
  Det er ikke lenge til de blomstrer.
  Her regner det som besatt, og vi kan få over 100 mm på få dager :(
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der var et fint lys her i går, til gengæld får vi som sædvanlig ikke regn. Vi har fået 1.8 mm i dag, jeg ville gerne have regn, men bestemt ikke så meget, som I får.
   Klem

   Slet
 3. Så underbara bilder...helt magiska! Ja nu rullar vi på mot ett NYTT ÅR snart också :)
  Varm kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti
   Tak skal du have, ja det var en fin morgen og snart er det nytår, vi må håbe, det bliver et bedre år.
   Kram

   Slet
 4. Preciosas fotos y precioso lugar. Felices fiestas. Un abrazo.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Ja juledag var en smuk dag, som allerede startede med stjerneklart vejr da vi kørte hjem fra juleaften hen over midnat. Skønt at se den smukke morgen dokumenteret, jeg var ikke helt så morgenfrisk som dig og hundene :-)
  Dejlige billeder fra haven, græsserne er så smukke i solen og mobilen fik sin egen lille sol.
  Ja hvis der skal findes noget positivt ved at måtte blive hjemme juleaften, så er det helt sikkert det at man kan sove i sin egen seng, der sover man nu engang bedst.
  Have arbejde på en 1.juledag det er sørme ikke tit det er muligt. Nu er du så lidt forkant med påskeklokkerne. Jeg må nok vente lidt med mine for vejret ser ikke ud til at være med os de næste dage.
  Godnat herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja så måtte du vente til i dag med et svar, men du er nok ikke oppe endnu, der er heller ikke noget at stå op for, hold da op hvor det stormer, det var en frisk morgentur.
   Det er altid rart at komme hjem i egen seng.
   Nej du skal nok ikke ud og klippe blade af påskeklokkerne i dag, jeg skal ikke i hvert fald, i dag står den på indendørs hygge.
   God dag
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Good morning dear Lisbeth,
  Beautiful photo's you've made on your early walk. It is great to go outside and breath in the fresh air. I see the buds in the Helleborus too in my garden. I hope that the storm that we have at the moment will be gone in the afternoon. Also the rain is heavy at the moment. But when it's all over I am going into the garden. The weeds are doing very well having this mild weather. And I'am going to cut the old green away of the Helleborus.
  If we all do our best Christmas will be "normal"again next year.
  Have a beautiful day, spring is on it's way and comes closer every day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning Marijke
   Thank you that day it was a great walk, to day it is stormy, so I think it is best inside, I don´t think the storm will disapeare to day in Denmark.
   We hope that all do their best but I am afraid they don´t.
   Same to you.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 7. Hvor er det smukke billeder, Lisbeth - jeg kan slet ikke få nok af at se på solopgange. Og selv om det er vinter, kan vi jo sagtens lave lidt i haven.
  Her er det øsende regnvejr i dag og med hård blæst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Sådan har jeg det også med sol-og og nedgange. Ja man kan sagtens lave noget i haven, men godt nok ikke i dag, det stormer vildt, men som sædvanlig kun småregn her hos os.

   Slet
 8. Smukke, stemningsfulde billeder fra den tidlige morgenstund! Juledag kom med fantastisk vejr, det var lige, hvad vi kunne bruge. I dag er det ganske anderledes, og på dagens vejrudsigt ser det ikke fint ud før nytårsaftensdag igen. Godt vi har varme i huset!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja det var skønt vejr juledag i modsætning til i dag, hvor jeg har opgivet lufteturen, det er godt nok slemt. Men jeg skal lige ud og se, hvordan det står til i haven. Bent fyrer godt i brændeovnen, så jeg kan blive varmet op, når jeg kommer ind.

   Slet
 9. Solopgange kan heldigvis nydes året rundt. Solnedgange ligeså ...
  Du er nødt til at forklare mig, hvorfor du klipper pæne blade af påskeklokkerne. Skal man virkelig det? Det har jeg så ikke vidst, men bare ladet de nye komme til fra midten ... bliver de kraftigere af det, eller hvad?

  SvarSlet
 10. Hej Ellen
  Ja hvis solen vil skinne, kan vi nyde både sol- op og nedgange året rundt.
  Jeg klipper bladene af, fordi der kan være virus i, og fordi de er begyndt at blive grimme, desuden kan man bedre nyde blomsterne, når bladene er væk.

  SvarSlet
 11. Uh, ja et suse vejr idag. Jeg har dog været lidt ude for at lufte mig, og tjekke musefælder. Der var dog en smuk solopgang idag osse.
  Så skønne billeder fra forleden, du viser. Vinteren kan osse være smuk, hvis vejret bare ville arte sig lidt bedre. Vi har dog fået lidt mere regn end jer. ca 18 mm de sidste dage i alt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 12. Hej Gunvor
  Ja det er et frygteligt vejr i dag. Jeg gik med hundene i morges, og en meget kort rundtur i formiddag, så havde jeg fået nok.
  Ja med klart vejr, kan vinteren også være smuk, her var bestemt ingen solopgang i morges og det med regnen er helt til grin, indtil nu har vi i dag fået godt 3 mm, skønt det har regnet hele dagen :( men her hos os giver det småregn ikke noget.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 13. Skønne billeder fra en dejlig morgen. Det var simpelthen så godt med sol i flere timer. Det er stort set den eneste gang, vi har set den i december.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja det var skønt at se solen, den er næsten ikke set før og slet ikke efter. Får I noget regn, vi får meget lidt.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Vi får bare få mm. Men det er pladdervådt at være ude i luften. Uf, uf uf.

   Slet
  3. Ja det samme her, hvis det vil regne, kan det vel gøre det ordentligt, men niks.

   Slet