tirsdag den 22. september 2020

Endelig sol efter en hel weekend med dis

 Endelig kom solen frem mandag, det er deprimerende at gå rundt i det grå dis, når man kan læse om i kommentarerne, at andre har siddet ude og nydt solen. Så heldige var vi ikke, men hvor blev jeg glad, da solen endelig trængte igennem skyerne. Desværre har vi været plaget af gyllelugt i går, det tog lidt af glæden. :( 

jeg blev så glad, så jeg tog et billede af den blå himmel, som vi endelig fik at se
I øvrigt er Himlens 7 sønner nu ved at få de røde bægerblade 


her ses det nye bed
Nu skal I se disede billeder, de er også fine.her til højre var et mørkt sted fyldt med geranier og ikke meget andet. Bent beskar en blomme, som højst har båret 10 blommer i den tid, den har været i haven,  og et æbletræ Belle de Boskop, som ikke har været bedre. De sidste år helt uden frugt. Nu blev toppen skåret af, så vi håber, at mere lys vil være godt
for den rhodo, han flyttede derind, den stod for tæt med to andre. Nu fik de alle tre mere plads. 
Det var denne her R. Lilly Dance (et forårsbillede af den)
R. Norfolk Candy har enkelte blomster nu
R. Rusty Dane lever op til sit navn
Roser:
Acapella
Brother Cadfael 
Cressida
Jacqueline du Pré (nu var der endelig en fin blomstring)
L. D. Braithwaite
Rosenresli
Eden Rose er lidt for fyldt for min smag, den er ellers flot nu og rigtig fin i løvet, men det er ikke min yndlingsrose.

Selvom Carl Nielsen også er en fyldt rose, kan jeg meget bedre lide denne elegante rose. Den holder rigtig længe i vasen, også selvom vi er begyndt at fyre i brændeovnen.

Zonta har fået en smuk varm farve.
Rigtig dejlig tirsdag til jer, i dag skinner solen så dejligt. Jeg havde desværre glemt kameraet på min morgentur, den var ellers så smuk, jeg så solen stå op gennem disen.
Næste gang kommer der billeder af alt det skønne, der var i haven her til morgen.
17 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Man kan rigtig se den flotte tåge på dine billeder. Vi havde også tåge, så det var heller ikke mig, der sad ude og nød solen. Vi fik dog sol i går ved 15-tiden. Heldigvis ser det ud til at solen kan komme igennem her til formiddag og forhåbentlig kan brænde det af lidt før, men fuld sol og blå himmel har vi altså ikke her.
  God dag, uanset vejret :-) :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Det var lidt før, vi fik solen i går, i dag har vi været heldige at have den allerede ved 9 tiden, og ja det er med fuld sol og blå himmel. Jeg håber, I har det samme nu.
  Tak i lige måde
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth

  Det var litt av en tåke dere hadde, men det er sikkert fordi du har så mye hav rundt deg. Her skinner også solen i dag, og det er så deilig. 21 grader var det her i går, og det er bare å nyte det fine været så lenge det varer. Eden Rose er veldig fylt ja, men jeg liker godt fargen på den :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Der var tåget i det meste af Dk, men andre steder lettede den noget før. Heldigvis har vi også dejligt solskin i dag, men vi nøjes med 17 grader, det er helt fint.
   Klem

   Slet
 4. Oohh Himlens 7 sønner. Snart snart får jeg osse en. jubii
  Morgen dis er nu osse smukt, især med solen lurende bagved. Igår havde vi tæt tåge om morgenen. Jeg turde næsten ikke krydse vejen, jeg kunne ikke se en dyt. Men det klarede op ved middagstid. Og i dag har det bare været herligt, bortset fra det er knastørt igen.
  Eden rose ser så gammeldavs ud, den minder meget om de roser man ser på gamle malerier. Men køn er den da.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Jeg tænkte nok, jeg kunne glæde dig med Himlens 7 sønner, men det varer lidt, inden din bliver flot, det kan du så glæde dig til.
   Ja solen bagved morgendis er så smukt. Jeg kan ikke være mere enig, det har været en skøn dag, og ih hvor er det tørt igen.
   Det har du egentlig ret i, at den ligner roser på gamle malerier.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Den tunge tåge lagde sig ikke over os. Vi har haft diset vejr hver formiddag, som er blevet jaget væk af solen ved middagstid. Egentlig flot septembervejr. I flytter planter igen igen; det kender jeg udmærket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Så var I heldige, det var vi heldigvis også i dag, hvor vi havde det smukkeste sensommervejr. Ja noget skal vi jo finde på at lave om efteråret ;)

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Jacqueline og Rosenresli - de er nu flotte, og Zonta kan da også være med!
  ærgerligt med gyllestank, men bønderne skal jo af med det.....

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er flotte roser, Rosenresli gør det godt, selvom den har mistet sin støtte. Ja gyllestank er der ikke meget at gøre ved, det har heldigvis ikke været helt så slemt i dag.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Dejligt at solen endelig kom til Samsø, men trist at tågen er afløst af gylle lugt. Vi har haft et par meget tågede morgener, især idag. Da jeg kærte på arbejde ved 10 tiden lå den stadig som en tyk dyne, solen kom dog ved middagstid. Selv om tåge og dis er en kedelig vejrtype så kan den jo godt gøre sig på billeder, det ses jo på dine.
  Bent må da snart være træt med al den beskæring, graveri og flytten rundt, men det er jo dejligt når det er gjort, og frugttræer uden frugt er der jo ikke noget ved.
  Så fint med rhodoblomster nu, og dejlige roser, en af mine foretrukne er jo helt klart Jacquline de Pré.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi trængte til at se solen. Til gengæld kom den før igennem hos os i dag, den var der allerede ved 9 tiden. Det har ikke været så slemt med gyllelugten i dag heldigvis, for det var godt nok slemt i går.
   Han finder hele tiden på nyt, men han kan godt mærke, at han ikke er 28 mere, siger han ;) I morgen er der fridag fra haven, Martha fylder snart år. Nej sådan nogle frugttræer skal ikke fylde, når de ikke vil bære frugt.
   Jacqueline har ikke været så flittig i år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det er utroligt smukke billeder, Lisbeth, og det er næsten umuligt at fremhæve nogle af dem. Men kikket ned gennem dine roser er vel nok flot.

  SvarSlet
 9. Tak skal du have Gitte, i dag blæser det voldsomt, så det bliver nok svært at tage billeder.

  SvarSlet
 10. Altid dejligt når solen kommer tilbage efter nogle grå dage, og gyllen tja - det er bare et vilkår i dette griseland.
  Og man kan sagtens få lyst til at fotografere den klare himmel, især når himlens 7 sønner rækker armene op i det blå. Stadig flot!
  Sjovt som haven forandrer perspektiv i tågen. Jeg ved godt I har en stor have, men nu føler jeg næsten jeg bliver vist rundt på godset. Der er nogle dejlige billeder af slyngede stier som fortaber sig ud i det fjerne, og drager én.
  Utroligt I stadig kan finde nye steder til bede og nye beplantninger, men jeg går ud fra lærketræet har lavet et godt hul med flere kvadratmeter og mere lys.

  Her er det minsandten gråvejr med enkelte regndråber efter en lang flot sommerlig periode. Håber der er mere end et par dråber til os!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er skønt, når solen kommer igen, det er værre med gyllen, men det er vilkårene, når man bor på landet, og som jeg sagde til Bent, det er bedre en konstant bilos som i byerne.
   Ja Himlens 7 sønner drager en med kameraet.
   Ja du har ret, det er helt anderledes i tågen, der kommer nye tågebilleder i næste indlæg.
   Det er ikke så nemt at plante noget der, hvor lærken stod, der er mange rødder, men det gav mere lyst, det gjorde det også, da vi kappede kronerne af frugttræerne.
   Her er det skiftende gråt og med sol. Vi fik en lille byge i morges, dog ikke noget, der kan måles, så må vi se med i morgen, hvor de lovede mere regn, men de er ved at trække i land igen som sædvanlig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Det ser smukt ud med disen mellem de høje træstammer.
  Jacqueline du Pré skal være min favorit i dag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet