lørdag den 14. september 2019

En morgentur og en overvejelse

Vil du med på min morgentur?
Torsdag morgen var det flot solskin, jeg havde kameraet med i lommen og tog billeder:
 Da jeg gik hjemmefra vendte jeg mig om et kort øjeblik og opdagede, at der var ild i nabohuset!!
 næ, det var nu solen, der skinnede i de store vinduer
 her er jeg på vej til havet
 jeg kommer forbi gården, som har givet navn til vores vej og dermed min have, det kan jo også være at vejens navn kom før gårdens, det er nok mest realistisk.
 der er en smuk udsigt ud over markerne i morgensolen
 og der er ikke langt til havet
Hvis du kan tænke dig at købe en sommerhusgrund på Samsø, er der byggegrunde til salg lige her til venstre :)
På det sidste stykke af vejen hjem, kan jeg nyde udsigten til mit efterårshjørne, snart står det med glødende farver.
Apropos glødende farver. Jeg har jo inviteret til træf her den 21.9., der var ikke meget interesse for sagen, derfor overvejer jeg at udskyde det til d. 26.10., hvor jeg ved, at frk. Anemone/Ulla og Malcolm gerne vil komme. Hvis nogle har lyst til at se haven til den tid, hvor de flotte høstfarver forhåbentlig er godt i gang, er I velkomne. Det kan blive koldt og regnfuldt, vi ved det ikke, men her må optimismen sejre, havefolk er jo seje - tænk over det. Hvis nogen udover fru Friis og manden har sat kryds i kalenderen på næste lørdag og har lyst til en tur, skal I bare sige til, så finder vi ud af det.
Der kommer mere om det i et senere indlæg lige inden.
Sådan så det ud i oktober 2018
Træer og buske er vokset meget siden sidste år, så må der være endnu flere farver :)
Billeder fra i går og i forgårs
 Nøgne jomfruer/Colchium autumnale
Tudselilje/Tricyrtis
 R. Ken Janeck
 R. orbiculare bliver der lagt mærke til, især på grund af bladformen
 R. orbiculare Blauköpfchen har næsten samme bladform og de fineste violette knopper.
Roser er der ikke mange af nu, vi har endelig fået regn, det går ud over knopper og blomster. Jeg regnede på det, vi har fået 90 mm i september indtil nu, så jeg klager ikke mere ;)
 Aprikola
 Englands Rose
 Mme Louis Levique
Morten Korch er i gang igen. Generelt er der ikke så mange knopper i roserne nu, jeg gætter på, at tørken er skyld i det. Jeg har heller ikke gødet meget på grund af tørken. Jeg vander jo ikke mine roser, derfor nytter det ikke meget at gøde.
Teasing Georgia viser dog en flot blomst i dag, der er også andre, dem får I næste gang.

I dag har jeg haft besøg af Anne der har bloggen Regnspovehaven.

Anne og Katrine fik lidt planter med hjem. Tak for besøget, det var så hyggeligt at hilse på jer og vise jer haven.
Til slut solnedgangen fra i aftes
Fortsat god aften og god søndag. 

35 kommentarer:

 1. Det var dejligt at være med dig på morgentur og også at se de smukke billeder fra oktober 2018. Så hyggeligt, at mange kommer og ser jeres skønne have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Godt du nød turen og mine andre billeder :) pigerne der var her i dag var meget begejstrede. Håber du får mod på turen en gang.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Flotte roser som vanlig :)
  Blauköpfchen er så fin, og din er så stor. Min som jeg kjøpte i fjor er bitteliten, men den vokser seg større med tiden håper jeg.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit - om end der ikke var så mange, som der plejer at være.
   Min Blauköpfchen var heller ikke så stor og ret pjusket, da jeg fik den, jeg tror bestemt, at din bliver fin.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Flotte oktoberbilleder fra sidste år - mon ikke i år bliver ligeså fin?
  Det ser rigtig hyggeligt ud, besøget med Anne og Katrine:)
  Fornuftigt med begrænset gødning af roserne - du fremprovokerer ikke forceret vækst:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Vi må håbe, at i år bliver lige så fin, men frost vil gøre underværker i den forbindelse, det gør farverne glødende.
   Det var rigtig hyggeligt at have besøg af en blogger, som ikke har været her før.
   Ja der er ingen grund til at gøde, hvis gødningen ikke kan komme ned i jorden.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Kære fru Høneballe. Du er simpelthen så gæstfri. Vi glæder os meget til en Samsøtur og se det hele in real life (igen), denne gang med sensommer stemning. Satser på dejligt vejr. Haveknus fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære fru Friis
   Ja når det er havetid er jeg gæstfri :) Det lyder rigtig godt, jeg glæder mig også til at se jer her. De lover bedre vejr sidst på ugen, hvis det bare er som i dag, skal vi ikke klage.
   Haveknus tilbage :)

   Slet
 5. Good morning dear Lisbeth,
  Autumn is early this year but even in autumn colors your garden is full of beautiful colors. In my little garden the roses did not enjoy the fertilizer because there was no water. Still I am amazed about the flowers they brought.
  Fantastic to welcome visitors in your garden.
  Have a wonderful sunday.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   I have a lot of colours in my autumn garden. Fertilizer is no good without water I think. Nice to hear that you have a lot of flowers in your roses.
   I like to show visitors my garden, they bring a lot of inspiration to their own garden.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 6. Sikke en hyggelig morgentur. Ja sådan er vejret ikke just nu.
  Storm og regn her i haven.
  Elsker de smukke stille morgenstunder. Men der er ved at være få af dem. Syntes regnen tager mere og mere over her mod nord.
  Jeg ville så gerne se din have i juni hvor roserne står smukt. Håber det bliver muligt næste år.
  Har ikke glemt dig med træer. Er i total tænkeboks.
  Kan slet ikke finde ud af det altså! Er nu ude i noget opstammet......... Men max 2 meter

  Klem og en fantastisk søndag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det var en af de gode morgenture, det var det ikke i dag, her blæser det også en ½ pelikan og småregner. Der er ikke så mange af de stille morgenstunde mere, men det ser ud til at blive bedre sidst i næste uge.
   Ja men så laver vi et blogtræf der, du kan få lov at bestemme dagen, jeg vil så gerne vise dig min have, men jeg ved, at du pludselig kan blive forhindret.
   Nej det er ikke nemt at finde det helt rigtige træ. Jeg tænker stadig, at Acer davidii kunne være det rigtige, flot stamme og klip alle nye skud af, på grund af stammen er den pæn året rundt.
   Klem og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 7. Tak for dejlig morgentur og fine efterårsbilleder! Det er gået så hurtigt med efteråret i år, og jeg kan ikke rigtig vænne mig til tanken om at sommeren er forbi. Vi har ikke haft ret mange stille smukke septemberdage, som jeg ellers altid ser frem til, men til gengæld må vi jo være glade for regnen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Selv tak fordi du var med. Ja efteråret har sneget sig mærkeligt ind på os lidt for tidligt. Jeg håber dog stadig på gode dage, måske sidst på ugen. Regnen er vi nogle der er glade for, mens andre har fået for meget .
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Sikke en fin morgentur! I dag er noget anderledes - havde ellers lige håbet på lidt tid i haven igen, men det bliver vist noget med at bestille tulipanløg i stedet :-) Roserne er fine nu - mine er faktisk pænere nu end i sommer, løvet er friskt og sundt, så nyder både dine og mine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja i dag er vejret ikke spændende, vi kan jo håbe, det bliver bedre i eftermiddag, så du kan komme i haven. Mine roser er ikke så fine her anden gang synes jeg. Jeg er også i gang med at bestille tulipanløg :)

   Slet
 9. Tänk så snabbt det skiftar från din underbara morgontur till regn och blåst som jag vaknade till idag :)

  Hoppas också på riktigt fina höstfärger i år. Det finns så många fina träd och buskar jag vill se i glödande höstfärger. Vi håller tummarna för en liten frostknäpp och sen vips :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det skifter hurtigt, nu må det gerne skifte til sol og stille vejr ;)
   Ja lad os krydse fingre for smukke høstfarver, det er så skønt, bare løvet ikke falder af på grund af den kraftige blæst.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Tak for den dejlige morgentur i det smukke landskab - I bor bare i de smukkeste omgivelser. Ligger sommerhusgrundene helt ned til havet? Så er de sikkert meget dyre. Smukke billeder af efterårspragten i din have sidste år - du har så mange fantastiske træer og buske i haven. Her er det også mere sparsomt med rosenknopper og af samme grund, vil jeg tro, for selv om jeg vandede, er det ikke det samme, som når regnen gennemvæder. I dag blæser det kraftigt her, og det er først lige holdt op med at regne nu, så alt er dyngvådt udenfor, men der er meget, der skal gøres, så det er på med regnbukserne.
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Selv tak en skam vi ikke kunne snakke sammen, mens vi gik turen. Nej grundene ligger ikke helt ned til vandet, men der er kun et par hundrede meter derned. De har været til salg længe, så der er ikke den store interesse.
   Ja jeg har samlet mange træer med smukke efterårsfarver. Jeg håber stadig på flere knopper længere hen i efteråret og på, at de springer ud, men helt godt er det ikke. Vi har ikke fået så meget regn i dag, kun en enkelt byge, så nu vil jeg ud igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Ja, solen står lavere nu og rammer anderledes, og det har bestemt også sin charme. Det er godt at høre, at I omsider har fået vand nok. A propos efterårsfarver så går jeg allerede nu og skeler til ambratræet. Kunne det for pokker da ikke tage sig sammen og få den rigtige efterårsfarve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har bestemt også sin charme med den lave sol, lige nu skinner den her. Vi er glade for, at vi endelig har fået en del regn. Ambratræet vil ikke opføre sig ordentlig hverken i din eller min have, gad vide hvorfor. Måske er du heldig i år, når nu I var det med blomst i tulipantræet ;)

   Slet
 12. Den lave morgensol giver en fin stemning. Du har mange dejlige steder, hvor du kan gå morgentur. Det er godt med regnen, den er vi mange, der er glade for. R. orbiculare er så fin med de runde blade.
  Blæsende søndagshilsner fra vestkysten - Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja der er en god stemning i den lave morgensol, jeg er rigtig glad dor de gode steder at gå tur og også for regnen. Godt at høre at I også har fået. Blæst er der nok af på en ø og ved vestkysten.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Det var vel nok en dejlig morgentur, tak for den. Naboens hus med ild i er godt set, lige da solen var der.
  Vi har også fået regn, og jeg tror, vi har fået fyldt depoterne efter næsten to års tørke. Det føles rart at vide.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Selv tak fordi du gik med :) Ja det var ret flot med naboens hus, solen og "ilden" Ja det var godt endelig at få regn, lige nu er det hele vådt, men jeg tror egentlig ikke depoterne er helt fyldt her.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Flotte solskinsbilleder. Her var det et flot vejr i går. men i dag gråt grumset. Men bare der ikke kommer alt det blæst og storm de truer med. Æblerne skulle gerne sidde længere tid på træerne.
  Tudseliljen er så sjov, men den siges at være lidt lunefuld. Den er i hvert fald ikke glad for min havejord.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak - ja i går var en dejlig dag i modsætning til i dag. Ja alt det blæsevejr kan vi godt undvære, vores æbler er så småt ved at falde ned.
   Jeg har to forholdsvis nye tudseliljer, men flere der er gået bort, så de er nok lunefulde som du siger.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth
  Tak for en dejlig morgentur, så var jeg jo fri for at stå så tidligt op :-) desværre er pengepungen hverken til grund eller sommerhus, men godt at vide at muligheden er der hvis jeg mod alle odds skulle gå hen og score den stor gevinst i lotto :-) den udsigt er ik’ så ringe.
  Igår var en flot dag, som tildels blev brugt ude. Vi skulle dog over til naboen og spise til aften, men på denne årstid kommer mørket jo hurtigt snigende så fint nok at havedagen er slut når vi når til aftensmaden. Idag har være grå og blæsende, men jeg her været på kursus i strik og design hele dagen, så godt det var idag og ikke lørdag. Af samme årsager er jeg en dag forsinket med en kommentar :-)
  Nøgen jomfru og tudselilje er et skønt indslag i haven lige nu, og som minder os om at efteråret er over os, men at vi ikke helt er nået til efterårsfarverne endnu.
  Dejligt at se nordbedet nu, det bed er bare flot uanset hvor på året vi er nået til.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Selv tak, ja du var nok glad for at slippe for at stå tidligt op :) Det er lidt langt for jer at have sommerhus herovre.
   Ja du har da haft travlt, godt jeg kun blogger hver anden dag nu, ellers var du kommet noget bagefter ;) Du har jo flere tidskrævende interesser, nu kommer vinteren, så du kan få mere tid til kursus og strikning.
   Ja efteråret er over os, det har vi mærket i dag.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 16. Man bliver helt overrasket når solen endelig er der 😀
  Smukke farver i din efterårshave og roserne er fine endnu.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det er en glædelig overraskelse, når solen skinner, det gjorde den lidt i dag, men blæsten ødelagde noget af fornøjelsen.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth

  Der var ikke mange, der viste interesse for et besøg hos dig den 26. oktober... Jeg vil stadig gerne komme, men hvis der alligevel ikke er andre, der vil med, kunne det så henlægges til om søndagen den 27. oktober? Så kan jeg evt. komme til strikkedag om lørdagen (he-he).

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg har jo ikke sådan rigtig annonceret det endnu, det er svært at vide, hvad jeg skal gøre, men hvis ingen andre er interesseret kan vi da godt sige d. 27. oktober, det må være den dag, vi får en time foræret :)
   Knus

   Slet
 18. Hej venner, jeg hedder Jørgensen Sørensen, jeg er fra Herning Danmark, jeg er her for at sprede de gode nyheder til de nødlidende. Jeg var deprimeret, da min kone forlod mig efter en anden mand, fordi jeg blev bedt om at stoppe med at arbejde, fordi jeg havde kræft, og jeg blev knust . Hun fjernede min eneste datter, så min eneste mulighed var at dø, jeg forsøgte at ringe til hende, men hun ignorerede mig, jeg sendte hende tekstmeddelelser og pludselig svarede hun og bad mig om ikke at ringe eller sms hende mere, så en dag kommer jeg i kontakt med en min ven på facebook og jeg forklarede alting for ham, og han fortalte mig også, at han havde de samme problemer før, og han introducerede mig for en stavebesøg kaldet Drigbinovia, han sendte mig sine personlige e-mail-kontakter doctorigbinovia93@gmail.com Jeg kontaktede ham og han svarede mig hurtigt forklarede jeg mine problemer for ham, og han sagde, at jeg ikke skulle bekymre mig for, at han havde gjort det for så mange mennesker, at jeg er en mand, der aldrig troede på stave, men jeg besluttede at prøve det, han forsikrede mig 24 timer om at lade trylleformularen og helbrede mig også mod kræft og få mig et bedre job, og pludselig sendte han mig medicinen mod min sygdom, jeg tog det bare 2 dage, og jeg var fri, jeg troede aldrig på mine øjne næste dag, nogen bankede på min dør og jeg var ikke forventede nogen den dag pludselig var det min kone, hun bur St i tårer, og jeg kunne ikke bære det, hun bønfaldt mig og bad om min tilgivelse straks. Jeg modtog et opkald fra mit firma, hvor jeg havde arbejdet i årevis, jeg blev forfremmet som manager for GFNorte comapny i Danmarks by. Hjælp mig med at takke Drigbinovia for genoprette alt, hvad jeg har mistet før, så vil jeg rådgive enhver, der har behov for hjælp til at kontakte Drigbinovia, du kan også whatsapp ham på hans personlige nummer +2348144480786 må Gud velsigne dem, der tager tid at læse dette vidnesbyrd held og lykke

  SvarSlet