mandag den 22. april 2019

Fantastisk påskevejr

efter påsken bliver det ustadigt, og vi får regn, ja men det kan da ikke være bedre. Regnen er lige, hvad vi alle ønsker os, i hvert fald os havenørder. Desværre efter at have læst morgenens vejrudsigt, kan jeg se, at vi endnu en gang skuffes, vi må videre med vandslanger og vandkander. Dagene er blevet nydt i haven, de sidste dage er vinterfrakken blevet hængende på knagen, mon den kan blive ved med det?

Magnolia soulangeana klarede rimfrosten flot, til trods for at vi også søndag morgen havde frostvejr.

 de røde camelia klarede det også flot, senere blev også den brun
men denne som jeg fik af Linda Irving sidste år, klarede det ikke, den blev brun, heldigvis har jeg taget et par billeder inden, det gik galt, den er ellers køn.
 Hundetand/Erythronia sprang endelig ud
 Den brogede lunaria har også blomster nu
 botaniske tulipaner
også her - så kom de også i blomst
 flotte kig i haven
 her er det R. makinoi x R. pachysanthum
 her ses moreltræet og Rosen Resli, rosen er godt nok blevet stor
kig ind i skoven, inden der kommer blade på træerne
jeg fandt en mistelten mere i går, den sad på et moreltræ i skoven
 Trådbladet kastanie er bare så fin nu
Nordens Oliven/Pilebladet pære står så smukt nu, snart skal den klippes, klippes og klippes, ellers bliver den ikke pæn.
Også rhodoerne springer ud, 7 stk. i dag og 8 viser farve
 R. augustinii
 R. Big Smile
 R. metternichii
 R. orbiculare Blauköpfchen står med flotte knopper
 i modsætning til R. orbiculare, som kun har sådanne knopper i år, mon det er tørken, løvet ser godt nok ud.
 R. racemosum fik en snert af frosten
 det gjorde R. schlippenbachii heldigvis ikke
i nat blev R. Silbervelours dækket, den er godt på vej til at blomstre. Selvom Bent ikke tror, det bliver frost i nat, men jeg tager ingen chancer, den er nemlig i fuld blomst nu.
se bare her, sådan så den ud til aften.
Rigtig god sidste påskefridag. 

27 kommentarer:

  1. Det er meget smukke billeder fra din have! Dine botaniske tulipaner er utrolig flotte. Jeg håber, nattefrosten er slut nu, og at vi får en ordentlig omgang regnvejr - men helst om natten :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det. Ja lad os håbe, at nattefrosten er forbi, regn får vi åbenbart ikke noget af :( Der var en anelse rim i græsset til morgen også, jeg måtte tage billeder af det, for Bent troede ikke på det :)

      Slet
  2. Härligt Lisbeth! Det är väl värt besväret att skydda R. `Silbervelours´ för vad kan vara skönare än en sådan buske när den visar upp sig från sin bästa sida.

    Jag håller tummarna att vi får regn nu efter helgen, vi har det riktigt torrt. Aldrig upplevt detta i april.

    Kram!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunilla
      Ja og det var en god idé at beskytte den, måske ville der ikke have sket noget, men man kan aldrig vide. De er ikke kønne med brune blomster.
      Ja det gør vi vidst alle, så må vi se, om det hjælper, nej og tænk hvis tørken fortsætter :(
      Kram

      Slet
  3. Takk for noen nye fine kikk rundt i hagen deres:-) Det er en fantastisk tid nå.
    I dag morges var det + 2 grader her. Regnet som var meldt her, blir det ikke noe av, så da er det bare å fortsette å vanne..Og ut å prøve å jage fasanene ut av hagen. De graver opp og hakker istykker røtter på planter. Så det er dyre gjester.
    Ha en fin dag/Eirin

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Eirin
      Ja det er en fantastisk tid, men vi bliver alle lidt kede af tørken.
      Ud med de fasaner, men det er ikke nemt.
      Tak i lige måde

      Slet
  4. Godmorgen Lisbeth

    ja nu må vi se med vejret...
    Står din 'rigtige' orbiculare da mere udsat end den blå version?
    Jeg er lidt spændt på min i Sverige - tror ikke den havde blomsterknopper i efteråret.
    Men jeg venter også på regn deroppe, så frosten kan smelte i jorden, den tørre jord isolerer.

    Ha en dejlig ny uge


    SvarSlet
    Svar
    1. God morgen Karsten
      Ja det må vi, vi kan ikke rigtigt stole på vejrudsigten 4 dage frem, det skifter hele tiden.
      orbiculare står højt i nordbedet og er sværere at vande, måske er det derfor, jeg kan ikke huske, at den har opført sig sådan før, den har altid haft blomster.
      Det bliver spændende at komme op og se din svenske orbiculare, det er vidst næsten overalt, man venter på regn.
      Tak i lige måde

      Slet
  5. Hei Lisbeth, ja en så fin påske kan jeg ikke tro vi har hatt noen gang, tenk jeg har vært på fjelltur i shorts. I hagen er det nydelig nå, mine første to rhododendron er i gang med blomstringen, jeg har ikke flere enn fem sorter. Bergen er forøvrig rhododendronens by, vi har flere store samlinger og flere av de største veiene er kantet med store rhododendronfelt. Ha en deilif sistepåskedag i solen. Klem fra Anne-Kristin

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne-Kristin
      Ja det har været en utrolig påske, men nu skifter det her hos os. Det lyder spændende med store samlinger af rhododendron i Bergen, det vidste jeg ikke.
      Tak i lige måde
      Klem

      Slet
  6. Hej Lisbeth

    Jeg forstår godt at du dekker den, for det ville jo være synd om den skulle bli skadet. Her har de tatt bort mesteparten av regnet, så det er bare å slepe med seg mange kanner.

    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja når den lige er sprunget ud, ville det være ærgerligt, hvis den blev brun, det ser ikke pænt ud. Regn ja det får vi vidst ikke, vi er begyndt at snakke om at lægge slanger ud til alle vandhanerne.
      Klem

      Slet
  7. Hej Lisbeth
    Ja selv om vi gevaldigt trænger til noget regn, er det altså helt fantastisk med det fantastiske påskevejr. Øv at du stadig bøvler med nattefrost, her holder det sig lige over 0 om natten. Jeg har lige været inde og tjekke vejrudsigten og her har de ikke fjernet regn fra onsdag endnu.
    Hvor sjovt med mistelten i haven, hvor mange år er det siden du har sat dem.
    Jeg nød alle de smukke billeder fra din have og nu vil jeg ud og kigge på min :)
    Knus og god dag i haven

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi
      Ja det har været dejligt vejr, men det er lidt svært at arbejde med jorden, når den er så tør. Vi har ofte nattefrost, når rhodoerne begynder af blomstre, det er træls. Ja men lad os håbe på regn, gerne i hele landet ikke kun i Struer ;)
      Jeg har sat mistelten af flere omgange, så jeg kan ikke sige, hvor længe det er siden.
      Det glæder mig god tur i haven.
      Knus og i lige måde.

      Slet
  8. Hei, så deilige vårbilder...
    Magnoliatreet ditt er nydelig,
    Ha en fin dag.

    Klem, Ida

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ida
      Tak skal du have, fin dag til dig med.
      Klem

      Slet
  9. Her har vi haft frost i nat igen - da manden var ude at tjekke vandingsmaskinen tidligt i morges, var der is på... Det er lidt øv. Kan du mon forklare, hvordan og hvornår du klipper din pilebladet pære - jeg vil gerne forme min lidt, den er ikke helt pæn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Aase
      Ja her var også lidt rim i græsset, men ikke så slemt som hos jer. Når den pilebladede pære er færdig med at blomstre, sætter den lange skud ud igen og igen, jeg klipper dem af, efterhånden bliver den pæn, men det kan godt tage et par år. Min var frygtelig grim.

      Slet
  10. Kære Lisbeth
    Skønne påskebilleder fra haven - der er meget herligt at kigge på og glædes over. Magnolien er vel nok fin og uden brune blomsterblade ser det ud til. Jeg har også sat botaniske tulipanløg, men har endnu til gode at se dem blomstre. Den pink er særlig fin, synes jeg. Flot med mistelten flere steder i haven - det er vist ikke helt nemt at få til at lykkes. Jeg krydser også fingre for, at nattefrosten snart slipper, og at der kommer vand ovenfra i større mængder, men det ser desværre ikke ud som om, det bliver i denne omgang.
    Rigtig god dag til dig!
    Knus Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Linda
      Tak for det, ja der er meget at glædes over. Min anden magnolia i den store have har desværre fået brune blomster, det plejer den ellers ikke, det gør den her derimod, det skal ikke være ens hvert år, det skal det så åbenbart med tørken :(
      Nej det er ikke så nemt med mistelten, jeg har måske flere, jeg har bare ikke fundet dem endnu, det kræver, at jeg går rundt og ser efter, det glemmer jeg.
      Vi krydser alle fingre for regn.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. Hej Lisbeth
    Ja det må siges at påskevejret har været perfekt, men jeg melder mig også i koret af regnvejs håbere. Det kan godt mærkes her til aften at vejret har ændret sig lidt. Vi har været til påskefrokost hos min niece så jeg kom først lidt i haven hen under aften (fik lige plantet mine vinterasters ud) og der var godt nok en noget køligere vind, så vi har da lov at håbe at det betyder regn på vej :-)
    Magnoliaen ser fin ud og ikke ødelagt, ja det er vidst bare at glæde sig over de ting der ikke har fået frost skader.
    Jeg venter stadig på at min hundetand skal springe ud, der er du noget foran, tilgengæld så er min små botaniske tulipaner afblomstret.
    Den er bare så fin den brogede Lunaria. I lørdags da jeg var på havebesøg så jeg en anden Lunaria skønhed som hun lige havde fået. Den havde rød-lilla blade, og nogle meget smukke og meget mørklilla blomster. Håber hun får nogle frø hen af vejen som der kan tigges lidt af :-)
    Det er ikke til at vide med sikkerhed om det er tørken der er skyld i Obiculare ser sådan ud, men jeg tænker at det er et godt bud, for der er ingen tvivl om at den tørre sommer er skyld i meget. Det skal vi helst ikke opleve igen de næste mange år. Heldigvis har du mange andre som ser fantastiske ud.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det har det, men nu vil vi gerne have regn, desværre lover de kun få mm, og hvem siger, at det er os, der får noget. Det er blevet noget køligere i dag, vinden er kold.
      Jeg plejer ikke at være foran, min hundetand står endda i skoven, det gør de botaniske tulipaner også.
      Ja det bliver spændende, om du kan få lidt frø af den Lunaria. Du har vel den brogede, ellers har jeg småplanter af den.
      Nej det kan man ikke vide, men tørken får skyld for meget, så kan den ligeså godt få skyld for det også. Ja jeg har heldigvis andre, der blomstrer flot eller kommer til det.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  12. Det er så dejlig en tid med alle de farver, forhåbentlig slipper du for den lumske nattefrost nu. Men regnvejr, hmhm, jeg håber men tror ikke rigtig på det, desværre.
    Botaniske tulipaner er så dejlige, små og fine, og flere er ret flinke til at så sig selv.
    Din hundetand er da umanerlig flot, der er noget med de findes i flere farver?? For resten, jo det er den, for mig, gode gammeldaws gyldenlak du viste forleden. Der er kommet nogle der er lyserøde, ikke mig tak.
    Jeg prøvede osse at lave mistelten for et par år siden, på paradisæbletræer. Der er kommet èn. Jeg tror jeg satte en 8-10 stk. Frøene var fra min bror. De har en rimelig stor plante netop i et paradisæbletræ.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er en skøn tid, jeg håber også, vi slipper for mere nattefrost, men jeg tror hverken på regnvejr eller på, at det var den sidste nattefrost her i foråret.
      Ja måske sår de botaniske tulipaner sig selv, jeg har dem i hvert fald flere steder i haven.
      Der er både hvid og gul hundetand, om der er flere ved jeg ikke.
      Nej gyldenlak skal ikke være lyserød.
      Du har da været heldig, at det lykkedes at så mistelten, jeg har nok sået 50 og kun to er blevet til noget, så vidt jeg ved i hvert fald.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  13. Det er ret utroligt, at du havde rim i græsset, når tænker på, hvor varmt det har været op på dagen her i påsken. Dine botaniske tulipaner står flot. Her svinger det lidt, hvor gode de er.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja Bent troede heller ikke på rim, derfor tog jeg et billede af det til morgen :) I dag har det nu ikke været så varmt, som de andre dage, det var en kølig østenvind. Ja de botaniske er helt fine, jeg havde ellers næsten opgivet dem, men så kom de alligevel.

      Slet
  14. Hej Lisbeth
    Den brogetbladede lunaria er vel nok flot. Jeg har lige Googlet den, og den bliver vist for høj til mig. Men den er noteret - man ved aldrig.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet