tirsdag den 26. marts 2019

Gaverne og lidt andet.

 Hasselbror er ikke til at stå for
 der var ikke så meget sol i går, mosset i plænen ses tydeligt
 til aften var solen fremme
 den fine stamme på klatrehortensiaen
 Ligularia Dentata
 lidt flotte himmelbilleder
 fra 24.3.
 Vi fik 5 mm i nat, derfor regndråber på påskeliljer
 R. calophytum
 og R. Daurilut
 R. Wheatear viser farve nu
 blå scilla
 sneforsythia/Abeliophyllum distichum
Voksurt/Cerinthe i marts, det er da vidst noget usædvanligt.

Gaverne:
 Jeg var så heldig at få bogen Haven i Troense
 Jeg fik også en elektrisk beskærersaks.
en sammenplantning
 her set fra den anden side med begonie og Calla, den med de grønne blade kender jeg ikke navnet på
 her ses noget af gavebordet
samt nærbillede af buket fra Jyske Bank
Et herligt billede af Theodor og Edith
Men den bedste gave kommer her
 Denne sten stammer fra mit barndomshjem, min yngste søn har bedt om lov til at hente stenen på Munkebo Bakke, hans kone har tegnet gård og tårn, senere har stenhuggeren været i gang. Hvor blev jeg glad for den gave fra mine drenge, svigerdøtre og børnebørn. Gården er nu jævnet med jorden, heldigvis fik jeg her et godt minde, en dejlig personlig gave, som jeg selvfølgelig er meget glad for.
Den er allerede placeret i haven. Den står ved siden af gaven (egernet) fra sidste år.
Aftenens solnedgang
Selvom min mor er død for 4 år siden, var hun alligevel med til fødselsdagen. Nå nej det er jo mig, jeg kommer til at ligne hende mere og mere jo ældre, jeg bliver. Her ser I, hvordan weekenden forløb for mig. Stokken er i brug, da jeg har dårligt ben. Det gør meget ondt, så jeg er på smertestillende medicin, ellers kan jeg ikke gå rundt, og det er ikke nemt at passe haven for tiden, men ud vil jeg nu. I dag har jeg været ved lægen, jeg fik en henvisning til en specialist, så må vi se, hvordan det går.
Fortsat god dag.

36 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Så mange flotte gaver du har fått! Det er jo trist at du har så mye vondt. Jeg kjenner til det dessverre alt for godt, og smertestillende er jo det eneste en kan ta for det. Eller så må en sitte helt i ro og det går jo ikke. Vi hagemennesker vil jo gjerne være i aktivitet, men noen ganger så er det bare stopp. God bedring!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var dejligt med de flotte gaver. Det er rigtig skidt med mange smerter, når man gerne vil i haven, det er svært at holde sig i ro, men det kan blive nødvendigt. Tak for det.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  ja overvintrende voksurt har jeg kun oplevet en gang tidligere - usædvanligt på vore breddegrader!
  Sikken noget med benet... Godt du får en specialist til at se på det!

  Godbedring og ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er ikke hvert år det sker med overvintrende voksurt, der er rigtig mange af dem i bedene.
   Ja det er noget skidt med benet, vi må håbe specialisten har en god løsning.
   Tak for det og dejlig uge til dig med.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Den sten er da helt fantastisk, kan godt forstå at du blev glad og så dejligt af de virkelig har gjort sig umage for at finde den ultimative gave. De andre gaver er også fine. Det er da mere øv med ømhed i bentøjet. Det er jo ikke nemt at arbejde i have med stok, så der må krydses fingre for at lægerne lige kan sige hokus pokus og få det til at gå væk. Måske ældre damer går med stok men der er du jo slet ikke nået til endnu, men ret sjovt at du kan se din “mor” på det billede :-)
  Her blomster Voksurten også, det har åbentbart været så mildt at de har kunne gro hele vinteren. Jeg har faktisk en del planter.
  Her regnede det natten til mandag, men natten til idag tror jeg ikke at vi fik noget.
  Klatrehortensiaen stamme er bare så smuk, og Hasselbror er også et dejligt indslag i haven lige nu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er en fantastisk gave, og man lægger rigtigt mærke til den i haven. Desværre lægger man også mærke til, når jeg humper rundt, det var ikke planen, jeg håber bestemt, at der findes en mirakelkur, selvom jeg jo sådan set er blevet en ældre dame nu. Det er fuldstændig som at se min mor gå rundt, i øvrigt med samme stok :)
   Ja det var også natten til mandag, det regnede her.
   Ja det er fine planter der ved terrassen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Hvor er det bare dejlige gaver, du har fået! Jeg forstår godt, at du blev særligt glad for gaven fra børn, svigerbørn og børnebørn. Det er en helt speciel og personlig gave, der viser stor omhu og omtanke, og flot placering har den også fået 😊 det er noget skidt med dit knæ og bestemt ikke heldigt ift havearbejde! Lad os håbe, at specialisten finder råd for en lindring, der gør, at du hurtigt er tilbage i fuld vigør igen. Smukke billeder af alle de fine ting, der gror og blomstrer hos dig lige nu - jeg er imponeret over, at voksblomsten har overlevet vinteren og allerede blomstrer. Hasselbror er bare så fin 😊
  Rigtig god bedring til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er dejlige gaver, jeg er heldig, stenen står mit hjerte nær :) Jeg ser den meget, når jeg går rundt. Nej jeg kunne slet ikke have lavet noget i haven i weekenden, nu hvor jeg er smertedækket går det bedre med at få lavet lidt derude. Jeg håber, specialisten finder en god løsning. Ja det er imponerende med voksurten. Hasselbror bliver bedre og bedre år for år.
   Tak for det
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Dejlige gaver du har fået. Det er en helt speciel sten du der har fået, en smuk tanke dine børn har fået.
  Dumt bentøj er noget fanden har skabt i vrede. Håber doktoren kan trylle lidt.
  Den klatrehortensia ligner næsten trold, sådan som den er snoet, sjovt.
  Den hasselbror er så fin og forårsagtig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er en speciel gave, hvor de virkelig har tænkt sig om, jeg er så glad for den. Det er ikke godt med et dårligt ben, når man helst vil gå i haven. Vi må se, om specialisten kan trylle. Min klatrehortensia har en fin stamme, ja det kan godt være, at den ligner en trold :)
   Hasselbroren er bestemt et hit, jeg kan kigge ud på den herinde fra.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Hvor var det altså sødt af dem at få lavet den sten. Jeg kan godt forstå, at du er særligt glad for den. De andre gaver er ellers også dejlige. Den elektriske saks har jeg aldrig hørt om. Det lyder smart.
  Øv med smerter i benene. Det er noget bøvl, når helbredet ikke rigtig kan følge med viljen. Forhåbentligt kan det fikses. God bedring.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det var sødt af dem og en fantastisk idé de der fik. Jeg er meget glad for den, men det er jeg selvfølgelig også for de andre gaver :) Jeg vidste heller ikke noget om en elektrisk saks, det var noget Bent havde fundet ud af. Den er lidt stor og tung at gå rundt med i lommen.
   Ja det er træls med de smerter, vi håber, lægen kan trylle :)
   Tak for det
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  What a wonderful, special gift's you did get. What a breathtaking place you are living. Living with pain is not a nice thing to have. I hope things will get better soon and the doctor can help!!!
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes it was a wonderful gift, I am very happy for it. I have just got a lot of pills, perhaps they can help, but I hope the doctor can.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth. Det var da nogle fantastiske gaver og specielt stenen - et dejligt og personligt minde. Jeg håber, de kan fikse dit ben, for du har da virkelig brug for at være fit med den store have. Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne
   Ja det var skønne gaver og den fine sten er jeg selvfølgelig meget glad for. Ja jeg håber også, at de kan fikse benet, jeg har ikke tid til at lave ingenting :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. tillykke med alle de fine gaver :) :) - er det pga. fødselsdag ??
  Stenen er sgu' flot..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Tak for det, ja det var min fødselsdag i fredags.

   Slet
 10. Kære Lisbeth. Stort tillykke med din runde dag! Hvor ser det dejligt ud i det sønderjyske - min barndoms land! Sikke nogen dejlige gaver - og en meget betænksom gave fra dine børn og co. - den forstår jeg godt, du er glad for. Det må have været en kæmpe overraskelse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Aase
   Tak for det, ja du kender jo til det sønderjyske. Det var dejlige gaver, stenen var der virkelig tænkt over. Det var bestemt en kæmpe overraskelse, jeg var meget spændt på, hvad de havde fundet på.

   Slet
 11. Genial måde at fejre fødselsdag på, og til lykke med den og de mange fine gaver. Du blev sikkert rørt over den fine sten fra børneflokken. Det bliver jeg i hvert fald, når de unge tænker ud af boksen og alligevel rammer plet. Knæproblemer er noget skidt - det kan jeg skrive under på. Lægen siger, mine smerter skyldes overanstrengelse, så det er overhovedet ikke farligt, bare møggenerende. hasselbror er så fin, men utrolig svær at indfange i hel figur med kameraet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er en virkelig god måde at fejre fødselsdag på. Tak for det. Jeg lover dig, jeg blev rørt, da drengene tog mig under armen (jeg kunne nærmest ikke gå for smerter) og fulgte mig ud til døren for at vise mig stenen, da jeg så tegningen på stenen, var jeg helt færdig. Det var så fint fundet på. Det siger lægen ikke til mig, det er noget med noget vildfaren brusk, det er nok ikke farligt, men et nyt knæ har jeg nu ikke lyst til. Ja hasselbror er fin, men svær at tage billede af.

   Slet
 12. Det er dejlige gaver, jeg siger som andre især stenen <3 Hepper på at dit ben bliver fikset, for troede kort det var din mor, men så er det jo DIG fru Høneballe <3
  Knus og god god aften fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var dejlige gaver, stenen er virkelig en god idé. Tak for at du hepper på benet, jeg ligner ganske rigtig en gammel kone på de billeder, sådan følte jeg mig også :(
   Knus og i lige måde <3

   Slet
  2. Hvor meget rundede du egentligt? (husker simpelthen ikke din alder, og jeg er verdens mest elendige til at se alder på mennesker)
   Tak <3

   Slet
  3. Hm tja der kom et 7 tal foran, så er man gammel, synes jeg, men alternativet er værre. Bortset fra det med benet føler jeg mig nu slet ikke så gammel :)
   Knus <3

   Slet
 13. Sikke noget med dit ben, jeg håber at det kommer i orden for det er jo ikke nemt at ordne have med en stok i hånden.
  Gaven er virkelig rørende og så flot den er, jeg tror at den bliver til evig glæde når du passerer den i haven - så vil dagen være reddet uanset havd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er skidt med det ben, det dur ikke at ordne have med stok, så jeg støtter mig til cirkelhakken :) det er bedre.
   Ja stenen glæder jeg mig over hver gang, jeg går forbi.

   Slet
 14. Masse vakre blomster du fikk, og steinen, virkelig en flott gave!!
  Tror nok Lars kjenner seg igjen med det med knærne, han kan slettes ikke tenke seg et nytt...Og det er jo vanskelig å holde på i hagen når knærne ikke fungerer.
  Håper det er noe å gjøre med ditt:-)
  Du/dere får nyte våren!
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja det var vakre blomster og stenen var en virkelig skøn gave.
   Det er skidt, når knæene ikke vil mere, jeg kan heller ikke tænke mig et nyt.
   Ja tak lad også håbe det.
   Vi glæder os til at få lunere vejr og sol, så vil vi nyde det.
   Lisbeth

   Slet
 15. Nu har jeg læst alle de andres kommentarer, men også jeg må bestemt komplimentere dine sønner og svigerdøtre for stor hittepåsomhed og engagement med at få stenen fra dit barndomshjem ikke blot dekoreret men også flyttet hjem til dig. Sikken flot gave.
  Den elektriske beskærersaks lyder nu også som noget du godt kunne have god brug for med over 300 roser.
  Smukke buketter og endda lidt sødt til ganen og kroppen, ikke dårligt.
  Rigtig god bedring med det brusk-vrøvl - det er synd for dig med så mange smerter, jeg håber du får snarlig bedring, men indtil da må du nu passe lidt på dig selv.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er en fantastisk gave, som jeg selvfølgelig er meget glad for, de unge har virkelig gjort noget ud af den gave.
   Jeg er ikke helt kommet i gang med beskærersaksen, men det kommer nok, den er lidt stor, så jeg går ikke lige rundt med den i lommen.
   Ja der var godt både for øjne, krop og gane.
   Tak for det, ja lad os håbe det, jeg går lige så forsigtig rundt, det er jeg nødt til.
   Knus

   Slet
 16. Sikke nogle dejlige gaver, jeg kan godt forstå du er glad for stenen, der er noget særligt over ens barndomshjem.
  Træls med dårligt bed, jeg håber de finder ud af hvad det er og gør noget ved det så du kan blive fri for smerter.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det er skønne gaver, og stenen betyder noget helt særligt for mig, især nu hvor barndomshjemmet er jævnet med jorden.
   Det er skidt med benet, det er ikke nemt at lave noget i haven, når jeg humper rundt. Tak for gode ønsker.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Hoppas du får hjälp mot smärtan! Min dotter lyssnade på en specialist som menade att om tabletter hjälper en person att röra sig så ska man ta dem. Det är alltid sämre att bli stillasittande.

  Stenen var en fantastisk gåva - ja hela tanken är vacker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Pillerne hjælper heldigvis, for jeg har ikke lyst til at blive stillesiddende, det er for kedeligt.
   Ja stenen er en fantastisk gave, for ikke at tale om tanken :)

   Slet