torsdag den 23. marts 2017

Lidt trist men også smukt

Jeg blev noget overrasket, da jeg stod op i morges, det var helt hvidt derude:
og meget diset
 rim på taget
 og i græsset
 smukt var det








men jeg ville nu have foretrukket en mildere nat, heldigvis har dagen været mild, lun og stille.
Se bare hvordan det gik
 min stakkels R. Daurilut
 allerede her kan man se, at det ikke var helt godt
da klokken var 10 havde den fået denne uskønne farve, det var trist
påskeklokkerne kunne heller ikke lide det
heldigvis rettede de sig hurtigt igen, det gør rhododendronen ikke :(


de smukke krokus er også ved at visne ned igen, heldigvis er der da nogle fine igen
 Hundetand/Erythronium er endelig sprunget ud, der er flere, som kun lige er på vej op
 et par martagoner
er også på vej op, der er heldigvis også glæder :)
 Hasselbror/Corydalis er lige ved at springe ud
og jeg fik klippet en masse roser i dag, jeg mangler kun 10-12 stykker i det gyldne bed, og så lidt andre rundt om i haven.
Fortsat god aften

22 kommentarer:

  1. Ærgerligt med daurilut. Mon ikke den har været specielt frostfølsom, fordi den har stået inde et stykke tid? Det er ellers flot med tillavet, men nattefrosten kan vi da godt undvære.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Daurilut har ikke været inde, den har stået i bedet hele tiden, så det er ikke derfor. Sjovt nok blev den ikke svedet sidste år, selvom der var nattefrost. Ja og de lover nattefrost igen i nat, det er træls.

      Slet
  2. Kære Lisbeth
    Her havde vi også rim i græsset - jeg var forberedt, for det var temmelig koldt i går aftes, men det var det jo ikke hos jer. Træls med R. Daurilut - nu var den ellers lige så flot! Heldigvis har du så mange andre skønne ting på vej eller i blomst, men det hjælper nok ikke helt på ærgrelsen. Flot, at martagon er kommet så fint afsted - det ser lovende ud. Hvor har du bare været flittig :) Jeg har været en dovenlars, men tager revanche i morgen og får klippet ned.
    Fortsat god aften!
    Knus Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Linda
      Ja det er klart, det var også noget koldere hos jer i aftes, men vi slap ikke, selvom de ikke havde snakket om frost hos os. R. Daurilut var først lige sprunget ud, så det var ikke længe, vi fik lov at nyde den, vi skal måske til at gøre som med February Dawn, det var da en succes. Ja martagoneren er fine, de er forholdsvis nye, alle de gamle har ikke vist sig, så de er nok væk.
      Ja men så har du nydt dagen, det skal der også være tid til, når solen skinner.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  3. Hej Lisbeth
    Jeg blev også overrasket da jeg kiggede ud og samme syn ramte mig. Her lå påskeklokkerne også hen af jorden men solens stråler fik dem til at rejse sig igen :-) jeg har nogle tulipaner der blomstrer nu og de var også lidt slatne men det er da straks mere ærgerligt med dine rhodoerne. Frostskaderne på dem forsvinder jo ikke.
    Så har du igen været flittig med beskærer saksen. Det er jo også en stor tur rundt med alle de roser du har. De få jeg har kan jo nok klares på nogle få timer og dem satser jeg på at jeg har tilovers i weekenden.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det var noget værre noget med den rim, lidt ærgerligt med Daurilut, som lige var sprunget ud, men sådan går det en gang i mellem, desværre. Nej frostskaderne forsvinder ikke lige igen, før blomsterne falder af.
      Ja det er en lang omgang, og der er meget andet at gå i gang med, så nu skal jeg være færdig. Du skal nok nå det i weekenden, de lover jo godt vejr.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  4. Også her var det hvidt i morges og ganske tåget. Men da jeg kom hjem 15.30 var vejret fantastisk, så i dag blev det til et par timer derude - og jeg fik sået græsset ved drivhuset! Dejlige timer i solen. Ærgerligt med den fine rhodo...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Aase
      Ja det var træls med rimtågen, selvom det er smukt. Det er rigtig, solen fik hurtigt brændt det af, og så blev det dejligt vejr. Ja det var trist med rhodoen, den var lige sprunget ud.

      Slet
  5. Det er så fi t med rimfrost,mendet er jo litt skummelt med frost nå så langt som det er kommethos deg? Håper det har gått bra med de fleste.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Det ser fint ud med rimfrost, men det skal ikke være, når jeg har noget, der blomstrer :) Ja lad os håbe, at det går bra, det varer lidt, inden den næste springer ud.
      Klem

      Slet
  6. Hej Lisbeth

    Sikken noget, men det er jo et vilkår vi har - egentlig er det held når det ikke sker!

    Du har meget der er kommet rigtig langt, jeg har lagt ekstra jord på mine martagoner - de kom også totalt tidligt sidste år.
    Jeg fik også klippet roser idag, har jo lidt færre:) men sparede alligvel nogen til weekenden, det er så hyggeligt!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. God morgen Karsten
      Ja det har du helt ret i, men det var en succes med den vi gravede op og flyttede ind i pavillionen, gad vide om vi kan gøre det med de andre også?
      Tror du martagonerne tager skade af denne frost? Suk ja så er det i hvert fald for sent nu. Jeg har jo ikke så meget succes med dem, alle de gamle kom aldrig igen :(
      Jeg har sjovt nok også hygget mig lidt mere med at klippe roser i år, måske fordi jeg lærte lidt i søndags :)
      God dag til dig.

      Slet
  7. Hvor ærgerligt med Daurilut, godt at vi har nået at nyde de smukke blomster lidt allerede, men det ER for tidligt at sige "sæson ovre" for den.
    Gad vide hvordan det ser ud her til morgen hos dig..
    Tillykke med bænken :)

    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var alt for tidligt, den var lige sprunget ud, men sådan er de barske vilkår for de tidligt blomstrende rhodoer.
      Det er kridhvidt endnu mere en i går, men heldigvis skulle det være sidste nat. R. Isola Bella er ved at vise farver, den plejer at få frost.
      Tak for det :)
      Knus

      Slet
  8. Godmorgen herfra. Hvor er det træls med rhodo'en, her har der også været nattefrost igen. Håber ikke, at flere af dine rhodoer har taget skade. Rigtig god dag til dig, tænker at du skal i haven :-). Kh Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette
      Ja det er meget træls, i dag har vi endnu mere rim i græsset, det forsvinder hurtigt, men rhodoen er færdig for i år, godt jeg har billederne :) Så længe rhodoerne ikke er sprunget ud, sker der ikke noget, heldigvis. Så jeg håber, det er slut med nattefrost nu. Vi er i fuld gang i haven ja :)
      Kh Lisbeth

      Slet
  9. Hej Lisbeth!

    Aj, aj så tråkigt med den vackra Rhododendron. De växter som är tidigt ute lever farligt men inte trodde jag att ni har nattfrost så sent i mars.

    Här var det -5,8 tidigt i morse men växterna har inte hunnit lika långt här så det är ingen större fara.

    Kram!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunilla
      Ja det er rigtig trist med den rhodo, jo det er netop nu, det er værst med nattefrost hos os, det kan komme helt hen i maj :( så er der flere, der blomstrer.
      Nej så gør det knap så meget, her var det kun omkring - 1, men det er nok.
      Kram

      Slet
  10. ja... desværre er vi ikke helt kommet af med frosten endnu, men, vi må ikke klage over vejret i disse dage for det er da blevet skønt :)
    go' weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tim
      Nej det er vi ikke, men vejret er ellers udmærket bortset fra nattefrosten.
      Tak i lige måde

      Slet
  11. Hvor trist med den rhodo.
    Det er nogle rigtig kolde morgener, synes jeg. Vi sidder og venter på, at klokken bliver 10.30-11 før vi går i haven...før er det simpelthen for koldt. I dag skal vi dog starte med at male, så det varer ikke så længe før vi går udenfor.

    Ellers kan man jo ikke klage over vejret, det er jo helt fantastisk...og så har vi endda ferie i denne uge...det er superlækkert.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Esther
      Ja det var rigtig træls.
      Det er meget koldt om morgenen, men jeg synes nu hurtigt, det går over. Vi startede ud kl. 9 med at flytte en rhodo. Vejret er bare helt fantastisk, heldigt I har ferie.

      Slet