mandag den 3. juni 2019

Roserne så sagte kommer

i dag er det lummert, måske når der at springe lidt flere roser ud, det går lidt langsomt, synes jeg. Ikke at det haster, der er jo meget andet dejligt derude, som kan nydes. Roserne skal nok komme, også selvom lusene plager dem.

 Wild Edric er allerede lidt vild med mange blomster
 Aicha har også mange udsprungne
 Louise Bugnét
 Clematis Alexandra står så fint sammen med den lilla allium
 Her er det Clematis montana Broughton Star, der klatrer op i rønnen
 En stedsegrøn klatrehortensia med meget lidt fart på, men der er fine nye skud, så det går den rigtige vej.
 en fin kornel der står midt i pavillionbedet, den er meget flot nu
 Tilia wratislaviensis
Dette her er Tilia cordata Winter Orange/orangegrenet lind, den er ved at være noget stor, de er snart lige store de to lindetræer
Nyssa sylvatica/Tupelo træet kommer også godt efter det.
Rhodoer:
 R. Alexis
 R. Breslau er ved at være stor
 her i nærbillede
 R. Charles Dickens springer langsomt ud
 en hæk af rhododendron
 R. Fastuosum flore Pleno
 R. Korkardia
Valmuerne blomstrer rund om i haven, men det er staudevalmuer, de andre er ikke nået så langt endnu
Bronzeblad i blomst
Jeg har ryddet op i skoven i dag
 se hvad jeg fandt, rodgersia chocolate Wing
og der var kommet et skud op ved siden af, det skal flyttes hen under cypresserne, hvor der ikke er så meget ukrudt, så kan jeg bedre nyde den mørke farve, så længe det varer.
Solnedgangen fra i aftes.
Fortsat god aften

27 kommentarer:

 1. Det er så smukt at se dine have fra dag til dag! Jeg er vild med din Clematis Alexandra.
  Ja, hvor har det dog været trykkende varmt i dag - jeg kunne kun klare to timers havearbejde, inden jeg måtte søge ind i huset. Det er næsten ikke til at følge med ukrudtet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Jeg er glad for, at du kan se forandringen og følger med. Alexandra er også flot, men der har aldrig været meget go i den, ikke mange blomster, jeg har snart haft den i mange år.
   Ja det har været meget lummert i dag, jeg gik fra vinterfrakke (næsten) til shorts :) ukrudtet har jeg næsten opgivet, jeg har nok i al det andet.

   Slet
 2. Nu er det snart rosentid. Her er det kun Frühlingsduft der er sprunget ud, men inden længe kommer de alle i blomst. Din Aicha er bare lækker.
  Dejligt at du fandt Chocolate Wing, den er da skøn.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det varer ikke, der kommer nye hver dag. Frühlingsduft er fantastisk, den er jeg vild med, den dufter noget mere og bedre end Aicha, som ellers også er smuk.
   Ja det er jeg også glad for.
   Knus

   Slet
 3. Skøn valmue,, Det er da ærgeligt med lus i roserne. Er musvitterne ikke sultne nok hos dig? Her er de i fuld gang alle vegne, så det store luseproblem har vi ikke.
  Det er da hurtigt du klipper akelejer ned, mine er lige på toppen nu. Og gemalen påstår vi ikke har så mange som vi plejer, så jeg vil lade nogle udvalgte sætte frø.
  Vi sætter telt og borde osv op i pinsen, men bryllupet er Valdemarsdag d 15. Heldigvis, så har jeg lidt længere tid til liige at få styr på urtehaven, og de nærmeste bede og gange. Dem længere væk må nok vente. Men alt er jo frisk og grønt, så det går nok. Tidens trend er jo til det vilde, hihi. og skvalderkålblomster er så smukke sammen med roser i vaserne, så dem satser vi på.
  hilsner Gunvor


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er så ærgerligt med roserne, jeg har også klaget over musvitterne, de får fuglekugler endnu, mon ikke jeg skal holde med det.
   Ja det er hurtigt med akelejerne, jeg tager også kun dem med de kedelige farver, de skal ikke sætte frø, jeg har rigeligt af dem.
   Nå det er først ugen efter pinse, I har bryllup, det er den dag, jeg holder blogtræf. Ja men det skal nok blive flot, det lyder til, at du har styr på det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Her har det også været en lummer dag, overskyet og med mørke skyer indimellem, men der var intet i den. I nat vågnede jeg ved at det tordnede, men det nåede ikke til Nordfyn, det var nede hos min mor :-)
  Mine roser er også lusseplaget, i morges opdagede jeg en heftig aktivitet i Ghislaine de filigonde, det var små fugle som åbentbart var i gang med at fange store fede lus. Dejligt med søde små hjælpere.
  Et par rigtig fine clematis. Og flere Rhodoer der kandiderer om at blive dagens favorit. Charles Dickens er jo altid en oplagt kandidat. Bresclau er altså også rigtig smuk når man kommer tæt på. Så de må deles om pokalen :-)
  Det var da et dejligt fund der i skoven. Ja nogle gange betaler det sig at rydde op :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Der har ellers stået regn i Otterup, men det passer så ikke. Her har det kun dryppet lidt. Jeg tænkte på, da jeg hørte om uvejret, om det ikke er der, din mor bor.
   Ja det er pokkers med de lus, jeg håber også, at vores fugle vil tage lusene, jeg fortæller dem hver dag, at det skal de gøre :)
   Ja der bliver ved at komme nye favoritter :) de er alle fine.
   Ja jeg har knoklet i skoven i dag, men blev ikke færdig, i morgen skal jeg potte om, tørvepotterne smuldrer væk nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Så flotte roser du har allerede nå! Louise Bugnet er virkelig skjønn.
  Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt. Har du mon den, den er i hvert fald ret hårdfør.
   Klem

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Ja, nu begynder rosenfloret så småt, selvom det går lidt langsomt i år - de mangler nok lige den sidste varme. Jeg synes heller ikke, at det gør noget, at det tager sin tid, for sidste år blev det hele brændt af i løbet af en uge. Til gengæld har du så mange andre skønne sager at byde på, mens vi venter 😊 Breslau er da blevet kæmpestor og er også meget smuk - det kan være, at den skal på min liste, men måske den minder for meget om Picobello. Det var da et herligt fund i skoven - sådan kan man være så heldig, når man rydder op 😉 Smuk blomst i bronzeblad - har jeg vist egentlig ikke set før.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Linda
   Ja det gør det, det går lidt langsom, men som du skriver hellere det. Jeg kan godt huske, at dine hurtigt var færdig med blomstring sidste år. Ja Breslau er flot i år, den minder slet ikke om Picobello. Jeg vidste jo godt, at bronzeblad var der, men ikke at den havde lavet et nyt skud. Mine bronzeblad har næsten aldrig blomstret, så det var fint at se en blomst.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Ja lusene de har det godt i år,der er vildt mange så der er masser af mad til mariehønsene.
  De chokoladebronzeblad den er vel nok smuk. Jeg kom til at tænke på at du da må få dig nogle gode oplevelser engang i mellem, når der dukker noget frem som du har glemt du plantede. Det sker ofte her i min lille have :o)) at der kommet noget op som jeg ikke kan huske.
  Roserne er på vej her, Louise Bugnet er den første og nu er den lille fine Therese Bugnet jeg hjemførte fra Samsø også sprunget ud. Jeg tror det bliver et fantastisk rosenår i år.
  Knus til dig og Bent fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen til endnu en Linda :)
   Ja der er mange lus, vi må håbe mariehønsene tager sig af dem.
   Ja men det har du helt ret i, denne her vidste jeg nu godt var der, men jeg vidste ikke, at den havde lavet en aflægger, så det var en god overraskelse.
   Jeg troede, du var længere med roserne end mig, men det er du så ikke. Jeg har læst hos Marijke, at lusene efterhånden forsvinder, det har de i hvert fald gjort i Holland. Så ja det bliver nok et fantastisk rosenår.
   Knus tilbage fra os.

   Slet
 8. Good morning dear Lisbeth,
  Your garden is so beautiful. I wish I had space to plant Aicha I love it!!
  I am excited to see your roses coming into bloom!!
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Aicha wants a lot of space. I am excited too to see them all again and some new :)
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 9. Syntes det er vildt som alt blomster hos dig allerede.
  Mange af mine roser har slet ikke stor knopper endnu.
  I kan noget der på Samsø.

  Skøn tirsdag
  Kram

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er vildt, men jeg har jo også meget. Mange af mine roser har heller ikke store knopper, så der er noget at glæde sig til.
   Tak i lige måde
   Kram
   Lisbeth

   Slet
 10. Generelt er der også store knopper og nogle udsprungne roser både her i haven og rundt omkring i de haver, som jeg kommer forbi, så det er ikke kun det lune Samsø, der har det sådan 🙂 Vil du ikke mene, at de er et par uger længere fremme end normalt? Mange af dine rhododendron er virkelig blevet store og flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg tror, det er helt normalt. Fynboerne er længere fremme end os på Samsø. Både og jeg så lige forleden, at jeg viste en masse roser Grundlovsdag sidste år, men generelt når vi ser bort fra rædselsåret 2018 :) er vi langt fremme. Førhen kunne vi se roser omkring Sct. Hans, nu er det jo meget før. Ja rhodoerne er blevet store og flotte, men de er nu ikke alle lige flotte.

   Slet
 11. Åh ja roser og lus... Jeg nyder at se roserne på billeder, så slipper jeg for lusene. Man ak ja, så mangler jeg duften. Det er svært at få det hele. Der må dufte fortryllende hos dig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth
  Ja det forstår jeg godt, jeg kan desværre ikke sende duften med billederne, men du kan komme på besøg og snuse :) Der dufter virkelig dejligt, men ikke så meget af roser endnu, men af de løvfældende rhodoer og dværgsyrenen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 13. Ljuvlig blomning när allt blandas - rosor, rhododendron och klematis :) Tänker att en del klassiker som Kokardia och Breslau verkligen står sig bra gentemot moderna trender.

  Såg en uppvuxen och mycket fin plantering med blommande 'vanliga lila hybrider' i olika toner häromdagen och den var fantastisk just nu.

  HA det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja man må sige, at nogle af klassikerne klarer sig fint mod de moderne trender.
   Der er mange fine kig i haverne nu, det er bare med at nyde dem.
   Tak i lige måde

   Slet
 14. Du har så meget lækkert i din have fru Høneballe. Og selvom det ikke er pænt gjort, er jeg lidt glad for at det er en luse forsommer, ift roserne. Den ene af mine to aicha er også sprunget ud i dag, den ser dog lidt "forkølet" ud...
  Smuk solnedgang i havde i aftes:-)
  KNUS fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Luse forsommer-fordi du også har lus i roserne, tænker det er sådan det er i år, for du har jo UTROLIIGT mange roser...

   Slet
  2. Hej fru Nielsen
   Ja der er meget skønt, roserne har det heller ikke for godt her, nu har de fået gødning, jeg håber det hjælper.
   Knus

   Slet