lørdag den 29. marts 2014

Grøn er vårens hæk

Hækken er blevet grøn

og mirabellerne blomstrer på livet løs.
Ja det har været dejligt vejr i dag, men stadig noget køligt. Heldigvis var der lunt i pavillionen. Vi havde besøg af et vennepar og sad derude og drak kaffe, det var dejligt.
 Hvad er det nu Bent har gang i
Jo det er såmænd clematis Alpina, som har fået sit eget monoment i haven. Den har jo hidtil groet op af en sandtorn, som blev ødelagt af Bodil. Derfor udtænkte han dette fantastisk stativ, så nu kan den bare slå sig løs.
Vi så noget sjovt i morges, et rådyr luskede frem og tilbage langs hegnet, det var tydeligvis ikke tilfreds med, at det ikke længere kunne komme ind i haven :)
R. April Reign er begyndt så småt at blomstre
R. Isola Bella er et fantastisk skue, både herinde fra stuen
og tæt på, de brune blomster er pillet af, så nu er den smuk igen.
Blodblommen er begyndt at blomstre, desværre har jeg stammet den så meget op, at den er svær at fotografere, den har ellers meget smukke blomster, men de er altså højt oppe.
Nogen som kender denne lille fine hvide blomst??? Jeg kan ikke huske, hvad det er for en.
Kameliaen Brushfield´s Yellowsom jeg købte i Bilka nærmer sig udspring, den har været længe om det.
Den gule primula er så fin
En lille fin scilla
så er der påskeklokker igen:

Jeg har mange forskellige, de er kønne hver for sig. Mange af mine er forholdsvis nye, Nugga som jeg havde besøg af i dag, har store klumper af påskeklokker, jeg vil tro, hun har haft dem i flere år. Dejligt at tænke på, at der bare bliver flere og flere. Der kommer flere billeder i morgen, jeg fik ikke taget dem alle.

Til slut solnedgangen fra i aftes
Jeg håber, I har nydt det i haven i dag. God lørdag aften og husk at stille urene frem i nat.


28 kommentarer:

 1. Håber i kan holde rådyrene uden for hegnet.
  Hvor har du dog mange smukke påskeklokker.
  Fin solnedgang.
  Ha´ en dejlig lørdag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja vi håber også, de bliver ude nu, men mon ikke det så det ud til i hvert fald.
   Ja jeg har mange smukke påskeklokker.
   Tak - i lige måde.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Tak for flotte billeder. Jeg tror din fine hvide blomst er en Triteleia uniflora/ Ipheion uniflorum. Jeg ved ikke, hvad den hedder på dansk. Den er ikke glad for kulde, så det kan være, det er derfor den er kommet frem lige netop i år. God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Tak for det og tak for navnet på Treteleia, jeg tror, jeg har købt små løg i Netto af den. Fin er den og nu er navnet noteret, håber så jeg kan huske det næste gang :)
   I lige måde.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Hold da helt op hvor har du mange og flotte påskeklokker - mine vil ikke rigtig så jeg er faktisk lidt misundelig (på den gode måde) ;0)
  Dejligt med alt det grønne der er ved at vise sig, jeg har desværre været henvist til at sidde her inde og læse hele dagen (og i morgen med) , men jeg har nydt at kigge ud (det bliver ukrudtet osv jo desværre ikke mindre af).
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Jeg kan godt forstå, at du er misundelig, det ville jeg også være, hvis det var mig :)
   Hvor ærgerligt at du er nødt til at sidde inde og læse hele dagen, du skal måske til eksamen? Håber i hvert fald ikke, at det er fordi du er syg. Nej ukrudtet forsvinder ikke, fordi vi kigger ud af vinduet, det ville ellers være nemt :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth.
  Jeres clematis Alpina har sandelig fået et fint klatrestativ. Jeg beundrer Bents opfindsomhed.
  Det er godt R Isola Bella er blevet så smuk igen. Sikke den lyser op i haven.
  Jeg kender desværre ikke den lille hvide forårsblomst, men den er ganske yndig.
  Dejligt at se, at din kamelia snart kommer med blomster, de er så smukke lysegule.
  Jeg er jo helt solgt, når jeg ser alle de smukke påskeklokker!!!! Nej, hvor jeg glæder mig til at få en potte med frølinger af dig. Jeg ved godt det varer 3 år inden de blomstrer, men jeg venter gerne. Heldigvis har jeg en kæreste der aldrig siger nej til mig, for vi var enige om, at vi ikke skulle have flere krukker. Men så fik vi øjnene op for påskeklokkerne..........
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja det er et fint klatrestativ, Bent har opfundet :) Du kan tro jeg nyder R. Isola Bella, den er bare skøn og lyser dejligt op.
   Den hvide blomst er en Triteleia har jeg fået at vide. Jeg glæder mig til at se kameliaen i blomst.
   Godt du kan have flere krukker, hvad gør han ikke for at gøre dig glad. Jeg skal nok finde påskeklokker i forskellige stadier til dig.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 5. heh.. snydt rådyr!

  Hvor er din rhodo fin, den kan jeg godt forstå du nyder, det ville jeg også gøre. Man kan jo slet ikke forstå den skulle have været frostsveden. ,.. alle de blomster.

  sår du egentligt påskeklokker med vilje(styret) eller lader du moder natur selv sørge for at lave nye ? jeg har overvejet hvordan man gør nemligt.

  tak for dine dejlige forårshæk billeder, jeg må være enig blodblomme er meget meget smuk :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det var dejligt, at rådyrene blev snydt :)
   Jeg lader helt moder natur sørge for såningen, senere kan jeg finde på at flytte de små til andre steder i haven, eller til nogen som jeg ved vil blive glad for dem.
   Ja blodblommen er bare smuk.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Fint klatrestativ til alpinaen. Min har mange knopper, så det lover godt. Stakkels rådyr, nu må den finde andre græsgange :-) Det var køligt her det meste af dagen, men ved 5 tiden kom solen frem, og det blev helt skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja der er også mange knopper i min Alpina, inden længe blomstrer både din og min flot.
   Ja det har de godt af de rådyr.
   Nå I var nogen af dem, som savnede solen, jeg tror sjællænderne har været mere heldige i dag.

   Slet
 7. Det er ikke sjovt for rådyrene, at der er blevet lukket af til spisekammerets kagedåse. Håber i kan holde dem ude både nu og i fremtiden. Hvor højt er det hegn i har sat op ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Nej det er de bestemt ikke tilfredse med de kære rådyr, men det kan man vel godt forstå. Hegnet er 1,60, det skulle være nok, efter hvad Bent har googlet sig frem til.

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Det er et godt bud Laleh giver, og den ligner unægtelig, en lille ting driller mig dog - den har ingen markant centerlinie i kronbladene.

  Du kan se den hos mig her:
  http://g2karsten.blogspot.dk/2013/02/varens-3-favoritter.html

  med pollen osv passer rigtig godt - så mon ikke det er den?

  R. Isola Bella præsenterer sig da flot! imponerende med sådan en blomstring i marts!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Du har ret, den ligner nu ikke helt din fine fra sidste år, jeg må have nærstuderet min, den har ikke så tydelige centerlinier som din.
   Ja den er meget flot R. Isola Bella, men jeg er bange for, at det er sket nu, det var helt hvidt i græsset her til morgen.
   Dejlig dag til dig, det kniber for solen at trænge igennem her hos os.

   Slet
 9. Godaften Lisbeth.Det har bare været en smuk dag her hos mig.
  Har været i haven i 6½ time..........så lidt brugt er man.
  Det var drivhuset der stod for tur............og det tar tid.
  Mirabellerne er bare så smukke og blomstre også heromkring.
  Og fin støtte Bent har lavet til alpinaen.
  Og godt at han også fået lavet hegnet færdigt.
  Smuk rhodo der blomstre allerede.
  Dejlig solnedgang.og godnat her fra knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja så har du da været lang tid i haven, jeg må se, om jeg kan få 6½ time derude i dag, men det er lidt skyet og har frosset i nat.
   Ja Bent er flittig og fuld af gode idéer.
   God dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Ja efter en storm må vi somme tider være lidt opfindsom og Bent har da klaret opgaven fint. Rådyrene er nok også skuffet over at han har opfundet sådan et "dumt" hegn. Dejligt med gæster og kaffe i pavillonen. Ja Kameliaen er længe om det men det er jo altid godt at have noget tilgode min er snart færdig. Jeg har fået mit drivhus gjort rent idag. Vejret var perfekt til det da det var overskyet indtil kl 14 og så kunne det hele tørre da solen kom. Så er det klar til en forhåbentlig fantastisk sommer. Den rosa påskeklokke med den grønne midte er jeg da lidt vild med :-) Jeg har i aften været ovre ved min nabo og spise det var dejligt bare at sætte sig til bordet efter en hel dag i drivhus/have. Nu vil jeg sætte uret 1 time frem og gå i seng.
  God nat
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja Bent er fuld af gode idéer, jeg tror ikke rådyrene er så vilde med hans idéer. Jeg glæder mig til kameliaen blomstrer, jeg har fulgt knopperne nøje i lang tid.
   Det er godt at have fået gjort drivhuset rent, en god fornemmelse og godt at få mad hos naboen bagefter.
   God dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Hvor er det bare et fint klatrestativ, Bent har udtænkt til Clematis Alpina - det ser virkelig godt ud! Det er godt, du har fået ham hjem, så han har tid til at løse den slags "særlige opgaver".
  Det er et herligt billede af rådyret, der spadserer langs hegnet og nok gør sig nogle tanker om, hvad der lige er sket med adgangen til rosenspisekammeret - det ser ud til, at hegnet vil virke mod det, det skal, og det må være en lettelse for dig.
  Helt vidunderlige Helleborus - så mange forskellige - det må være svært at købe dem, for hvilke skal man vælge, og hvilke er man så nødt til at vælge fra?
  Her blev det ikke til havearbejde i går, men vejret var så fint, at gæsterne kunne sidde og nyde solen på terrassen, og de måtte også en tur på havevandring og se nyanskaffelser og forandringer - jeg kan ikke lade være med at vise frem og fortælle :)
  Vi har haft frost igen i nat, så måske venter jeg med roserne til næste weekend og får klippet lavendlerne ned - jeg har en del, fordi jeg har brugt dem som hække i bedene i baghaven.
  Smuk solnedgang, du har fået i kassen - den var også fin her :)
  Hav en rigtig dejlig søndag - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg synes Bent har været god med det klatrestativ, han er fuld af gode idéer.
   Rådyret har nok været lidt fornærmet og vi frydede os over at få at se, at det var det :)
   Ja der er mange skønne Helleborus af forskellige slags, ofte er det Marianne fra Spiren som blot tager nogen og sender.
   Det er dejligt at vise sin have frem for andre, men det er nu bedst, hvis det er nogen som er haveinteresserede :)
   Vi har også haft frost i nat, men jeg fortsætter nu alligevel beskæringen af roserne. Lavendlerne venter jeg lidt med.
   Ja solnedgangen var fin.
   Også dejlig søndag til dig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Hvor hyggeligt med besøg og kaffe i pavilionen. Så kan alle forårsherlighederne nydes på tæt hold. Fine nyudsprungne hække. Og masser af skønne blomster hos dig.
  God søndag i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var hyggeligt at sidde i pavillionen og betragte forårsherlighederne.
   Også god søndag i haven til dig.

   Slet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Hej Lisbeth
  Jeg er altså helt vild med alle dine smukke påskeklokker, det bliver nok den mørke dobbelte, der løber med prisen idag ;)
  Gad godt se det forvirrede rådyr, der forgæves ledte efter en åbning i hegnet, skønt at se det virker.
  Smart stativ Bent har fixet til din klematis, det er så dejligt med kreative mænd ;)
  Her ligger tågen tæt, så solen kommer på noget af en opgave idag øv øv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja de er skønne påskeklokkerne, den mørke dobbelte ikke mindst.
   Det var virkelig et syn at se det rådyr løbe forvildet frem og tilbage, i nat har det hævnet sig.
   Ja det er godt med kreative mænd.
   Det er også noget diset her, men solen kommer da frem ind i mellem.

   Slet