torsdag den 19. oktober 2023

En lang tur til Salling og Haderup, og besøg i en skøn have

 Ja det var noget af en tur, vi klarede den på 2½ time hver vej. Heldigvis gik det glidende det meste af vejen, vi nød at se haven hos Marie og Søren med bloggen Hortofilia.

Vanen tro tog jeg billeder, de kommer her:

Det første jeg så var Magnolia grandiflora, sådan en har jeg jo lige købt her i sommer. Min er meget lille ved siden af dette eksemplar, jeg har besøgt dem nogle gange, men aldrig før lagt mærke til denne. 
Her er Marie og jeg på vej ind på gårdspladsen, der er smukke planter at se hele vejen rundt i haven.
Dette er så vidt jeg husker en Photinia Red Robin
De har flere magnolia grandiflora
denne græs bag stormhatten var jeg ret forelsket i, det er en pibegræs Transperent

Nyflyttet hjultræ, Søren er fantastisk til at flytte planter og grave op. 😍
Egebladet hortensia
Druemunke
der er også lavet et stubberi i haven
gamle krogede æbletræer, et smukt syn
Etagekornel
græsbedet
Kornel, bemærk den har fine frugter
der er mange fine kig i haven
Himlens 7 sønner
Jeg var så heldig at få græsser med hjem, det var skønt, vi fik også andet med, men det må I se en anden gang. 
Vi fik alle disse og flere til, for der var også tænkt på Per, som meget gerne ville have græsser
Her skal de plantes lige foran hvor Bellis står, når vi får tid, i dag venter vi besøg af alle 3 drenge, svigerdøtre og børnebørn.
Det var en god tur, men dejligt at være hjemme igen, inden det blev mørkt. Tak fordi vi måtte besøge jeres have Marie og Søren, det er altid en fornøjelse, om end turen er lidt lang. Vi håber på genvisit til foråret. 
den hvide lilje er ret god til at blomstre så sent.
udsigten da vi kom hjem 
Det er nu rart, at vi ikke længere skal med færgen. Vi stortrives her og føler os hjemme. 

Næste gang kommer der billeder fra Dortes skov, vi var i Haderup hos Dorte på vej hjem. 

Rigtig god weekend, den bliver jo nok lidt stormfuld, måske får vi også regn her for en gang skyld. 



15 kommentarer:

  1. Det var fint å se dine flotte bilder fra Maries hage. På en måte så ser hagen annerledes ut når du tar bilder enn når Marie gjør det, men jeg kjenner jo igjen flere trær der. Det er morsomt å se at det blir en liten forskjell :-)
    Hva heter din hvite lilje?
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja jeg forsøgte at tage billeder af de samme træer, som Marie plejer at gøre. Vi ser ikke ens, når vi tager billeder. Jeg skriver det til dig, hvis jeg finder ud af, hvad liljen hedder.
      Klem

      Slet
  2. Det er sjovt at se billeder fra ens egen have set gennem en andens kamera. Jeg vil lige indskyde, at den græs, du viser, er sølvaks/ stipa calamagrostis, men du fik ganske rigtigt en bid af molinia transparent med hjem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det kender jeg godt, vi ser alle forskelligt på fotografering og have. Der var jeg så ikke heldig med google, jeg fandt ikke det rigtige navn. Ja molinia transparent er plantet i skoven, der var knækket lidt græs af, det står nu i en vase sammen med et par roser.

      Slet
  3. Dejligt at se Maries have med dine øjne. Lækkert at kunne komme hjem med nogle græsser, hvor der er en plads lige klar.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Jeg vidste ikke, hvor jeg ville have dem plantet, men heldigvis blev vi hurtigt enige om stedet.

      Slet
  4. Der var I sandelig kommet på tur, men hvilken pragtfuld have at besøge. Når der så også kommer planter med hjem, er det da en fest. 😁. Spændende at se hvad der ellers var, og hvordan I planter græsserne. 😁💚

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej fru Friis
      Ja det var en lang tur, dejlig have - vi har været der flere gange. Der er så mange spændende planter. Ja jeg er også spændt på, hvordan det kommer til at se ud med græsser der. Knus

      Slet
  5. Dejligt I nu kan tage på langtur, uden at bekymre jer om færgetider. Jeg kan godt kende Hortofilia haven, selvom dine fotoøjne er i andre vinkler end Maries. Sjovt at se. De har en skøn have uanset hvilke øjne der fotografere. Deres stubberi inspirerede mig til at lave noget lignende, men ak de fleste stubbe jeg havde udset mig blev brændt af under gemalens bål glæde. Nu ligner det mest et voodoo sted, hæ hæ, men jeg finder vel nogle flere stubbe en dag.
    Kan godt forstå du kikkede en ekstra gang på de 7 sønner, den èr flot. Du må få Lønbæk til at lave-finde en til dig.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      ja du kan tro, at vi nyder, at vi ikke skal med færgen, særligt i dag ;) Ja vi ser ikke alle det samme og tager billeder fra samme vinkler. Du må forbyde Hans at brænde dine stubbe af, forhåbentlig finder du nogle nye.
      Jeg har bestilt en ny Himlens 7 sønner, men Anne Marie er ikke på toppen, så det kniber lidt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Det var da lidt af en tur I har været på, men det må da være rart at I ikke længere er afhængig af færgetider.
    Dejlige billeder fra Marie og Sørens have, og skønt lige at få nogle græsser med hjem. Også til Per, ja når det regner på præsten, drypper det på degnen :-)
    Hold nu op for et blæsevejr, det er sørme ikke rart, og slet ikke for dem med vandkant. Hvor slemt der er gået rundt omkring må vi se imorgen.
    En rigtig god weekend
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det var en lang tur, men heldigvis også god. Per kan snart få bygget mere have op, jeg har også sagt til ham, at han er heldig.
      Det er et frygteligt vejr, men vi er heldige ikke at bo tæt ved vandet og ikke mindst, at vi ikke længere skal med færgen.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Det var lidt af en rejse, men når der så virkelig er noget at rejse efter, så er det måske ikke så slemt, og du har da fået fine græsser med hjem! Marie og Sørens have kan jeg kun tænke mig må være et meget inspirerende sted, både for plantefolket med alverdens special-interesser og for os andre, der måske mere kigger på det have-arkitektoniske - eller hvad jeg nu skal kalde det. Det skal nok blive godt med græsser ved terrassen Lisbeth!
    God fornøjelse med familiebesøget!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var det og ingen overnatninger her, vi har jo hundene. Det var dejligt med fine græsser med hjem. Der er en grund til, at jeg har været i Marie og Sørens have mere end en gang, det er en meget spændende have, I er sikkert også velkomne, hvis I kommer på de kanter, det er turen værd, græsserne fik en anden plads end først tænkt, nu må vi se, hvordan det kommer til at se ud.
      Tak sådan noget går hurtigt, så de er lige smuttet igen.
      Knus

      Slet