fredag den 23. oktober 2015

Knæk Cancer


I går var jeg og et par veninder til mammografi i Horsens. Ikke nogen behagelig oplevelse men godt at det findes. Derfor fik jeg selvfølgelig ikke taget billeder i haven, men har taget en masse i dag i det solrige blæsevejr. De kommer i morgen.
Meget a propos undersøgelsen har jeg igen i år valgt at støtte op om Knæk Cancer kampagnen, som kører i denne uge på TV 2.
Også i år vil jeg mindes vores kære Hanne, som døde for to år siden af kræften. Jeg er sikker på, at vi er mange, som endnu mindes Hanne. Hannes blog er stadig åben, der er mange gode råd og billeder, som man har mulighed for at se.

I år støtter jeg med 10 kr. pr. kommentar, den behøver ikke være lang, det er altid dejligt med en kommentar, men i sådan en anledning er det ekstra dejligt at høre fra jer.
Her kommer billeder fra arkivet helt uden ord:Helt så smuk er himlen ikke i dag, men solen skinner dejligt på de gyldne farver, som snart er væk.
Billedet her er fra i dag: Ophelia Climbing.
God weekend

42 kommentarer:

 1. sikke et smukt tiltag.. Hannes blog er stadig dejlig at kigge på det er helt sikkert.
  knus
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne
   Ja der er stadig noget at lære på Hannes blog og smukke billeder er der også.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Dejlig at mindes vores kære, Lisbeth.Jeg har selv for 8 år siden mistet et barnebarn til denne forfærdelige sygdom. Sofie blev kun otte år, hvor uretfærdigt.
  Mange hilsner fra Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er dejligt at mindes vore kære, men hvor er det trist at miste et barn til den forfærdelige
   sygdom, man ville ønske man kunne tage den fra dem, men det er desværre umuligt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Jeg mindes også Hanne på denne tid, hvor astersblomsterne dominerer i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja især asters var Hanne glad for, og det passer jo med, at de blomstrede, da hun gik bort.

   Slet
 4. Hej Lisbeth, hvor er det en smuk gestus. Jeg nåede desværre ikke at stifte bekendtskab med Hanne. Jeg har mistet flere af mine familie medlemmer til kræften. Også jeg støtter op.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda
   Nej du nåede ikke at stifte bekendtskab med Hanne, selvom jeg aldrig har mødt hende live, havde jeg et nært forhold til hende gennem bloggen og mails. Det er trist at så mange stadig går bort af den fæle sygdom. Tak for at du støtter op.
   Kh Lisbeth
   K

   Slet
 5. Hanne gjorde et stort indtryk. Dit tiltag idag er meget smukt, Lisbeth. Mine tanker er hos min søster som endnu engang går en hård tid i møde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja Hanne gjorde et stort indtryk. Det er trist, når det også vender tilbage. Jeg sender tanker til dig og din søster. Min bror er desværre også ramt for nylig af den sygdom.

   Slet
 6. En fin gestus <3
  Desværre er det en sygdom der har krævet mange liv og som berører rigtig mange mennesker. Jeg mistede min kære mormor til den og det var en barsk omgang. Godt at de bliver bedre og bedre til at finde måder at bekæmpe kræften på.
  Mange hilsner Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke
   Ja der er mange gået bort af den sygdom, der er vist ingen af, der ikke kender nogen, som den har taget.
   Ja de bliver heldigvis bedre til at bekæmpe den, det må vi glæde os over.
   Mange hilsener
   Lisbeth

   Slet
 7. Smuk gestus og smukke billeder!

  SvarSlet
 8. Nå så var det derfor der først er kommet et indlæg nu, var da ved at være helt bekymret for dig. God weekend her fra det midtjyske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det var derfor, tak for at du tænkte på mig <3
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Du er et stort, meget gavmildt og følsomt menneske Lisbeth, 1000 tak for det!
  Selv kendte jeg knapt nok Hanne, men husker al jeres medfølelse<3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak for det, det var sødt sagt. Nej du kendte heller ikke til Hanne, hun var sød og god til at hjælpe, hvis vi havde problemer i haven, kunne vi altid spørge hende.
   Kram

   Slet
 10. Flott tiltak, Lisbeth! Jeg håper du får riktig mange kommentarer.

  Vakre bilder!

  Klem, og god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja der er da allerede kommet en del.
   Tak for det
   Klem og i lige måde

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Smukke lyserøde blomster du har fundet frem til dette fantastiske tiltag.
  Cancer er noget forbandet skidt, som desværre alt for mange stifter bekendskab med. Hanne er også stadig i mine tanker, og jeg nyder at kigge forbi hendes blog fra tid til anden.
  Jeg har også lige været til mammografi og nej det er ikke særligt behageligt men hurtigt overstået og heldigvis var svaret også negativt denne gang ;)
  Jeg håber du får rigtigt mange kommentarer i den gode sag
  tjeneste ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have. Ja cancer er noget værre skidt, og ikke mange af os slipper for at komme i berøring med det af den ene eller den anden grund. Ja Hanne er savnet, godt vi stadig har hendes blog.
   Ja mammografi tager heldigvis ikke lang tid. Godt du fik det rigtige svar, jeg venter på mit et par dage endnu.
   Ja der er allerede kommet flere end der plejer :) og ellers må jeg jo runde op.

   Slet
 12. Hvor sødt, Lisbeth. Jeg tænker også tilbage og mindes søde Hanne. Desværre er rigtigt mange berørt at cancer, så det er vigtigt at være med til at støtte kampen mod den.
  Dejlige lyserøde billeder.

  God weekend, knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja vi er mange, der mindes søde Hanne, som døde så pludseligt. Ja mange er berørt af den grimme sygdom, så vi må støtte op om kampen.
   Tak skal du have.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth,
  Ja støt knæk cancer, så vi kan få ram på den ubehagelige sygdom. Hanne var en sand blomsterven og fuld af gode råd. I min familie har vi mistet en der stod os helt nær i sommers. Det rammer desværre mange. Tak for dit indlæg - smukke billeder der taler for sig selv. God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja mon ikke der er mange i år også, som støtter knæk Cancer.Ja det var lige sådan Hanne var, trist hun måtte bort så tidligt. Ja det rammer rigtig mange desværre.
   Selv tak og i lige måde

   Slet
 14. Kære Lisbeth.Tak for et indlæg der får os til at mindes dem som vi har mistet til kræften.Mistede selv en rigtig god veninde sidste år... Jeg mødte Hanne en enkelt gang i Lyngby.Smukke rosa blomster du viser.
  Støtter selv Knæk Cancer hvert år.
  Passer også min mammografi hvert andet år.
  Håber der er rigtig mange der støtter op om dit indlæg.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette
   Selv tak - ja det er godt at mindes dem, vi har mistet. Jeg husker godt, at du mistede en veninde, det er en barsk sygdom.
   Ja heldigvis er vi mange, der støtter Knæk Cancer hvert år.
   Der er i hvert fald allerede mange, som har kommenteret.
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth
  Så lænser jeg dig lige for en 10'er men det havde du nok ventet :-) Nej mammografi kan ikke siges at være særlig behageligt heldigvis er det kortvarigt. Jeg var afsted i sidste måned og der var jeg godt nok en lille smule nervøs da der lå svar i e-boks 8 timer senere. Det var heldigvis godt nyt. Og lige hvad det angår så er det jo meget passende at det er de lyserøde du har valgt idag og jo nok meget bevidst :-) og rigtig flot at du gør dette igen i år. Den der screening for tarmkræft er også lige kommet ind af døren.
  Støtten til kræftbehandling og forskning er meget vigtig og heldigvis er det noget alle danskere kan samles om da vi jo alle på en eller anden måde har eller har haft det tæt inde på livet. Hvis vi ikke selv har været ramt ja så kender vi nogle der har eller har mistet nogle.
  Jeg var jo ny i blogverdenen da Hanne døde men jeg har været forbi hendes blog i ny og næ og det er flot af familien at de lader den stå åben.
  Min meget ligegyldig forkølelse er heldigvis i bedring idag. Så jeg er klar til at se dans :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  PS: tak for frø du må sige til når portoen er ved at være brugt op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det er bare i orden, ja det havde jeg ventet :) Ja godt det ikke tager lang tid med mammografi, for rart er det nu ikke. Man er altid lidt betænkelig ved at lukke brevet op. I Horsens er de ikke nået til e-boks endnu, så jeg må vente på postmanden. Den anden screening har jeg ikke set noget til endnu.
   Ja det er meget vigtigt at støtte op om både behandling og forskning, der er vist ingen som ikke kender nogen, der er ramt eller har det tæt inde på livet.
   Ja det er rigtig fint af Hannes familie at lade hendes blog stå åben, det var lige i Hannes ånd.
   Godt du er i bedring, så du er klar til dans.
   Godt du har fået frøene, det går nok med portoen, B-brev er jo ikke så dyrt. Det bliver værre, når vi skal til at give 19 kr. for A-breve.
   God fornøjelse i aften
   Knus Lisbeth

   Slet
 16. Tak for dit tiltag, Lisbeth! Og de meget smukke billeder i den anledning - og jeg kigger også stadig forbi hos Hanne, selvom jeg først opdagede hende sent i forløbet. Det er en lortesygdom - jeg har også mistet nære familiemedlemmer til kræften, men jeg vil hellere fokusere på de af mine kære, som har overlevet sygdommen: min mand, min svigerinde og min unge nevø - de er beviser på, at det nytter at støtte op om forskning og behandling - så lad os knække canceren sammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Ja Hannes blog er dejlig at kigge ind på, godt den stadig er åben. Det er så trist med alle dem som har tabt kampen til kræften. Godt du kender så mange, der har overlevet sygdommen, det er der heldigvis mange der gør, alle der støtter er med til at flere klarer den sygdom. Vi knækker cancer sammen.

   Slet
 17. Så må du lige af med en tier mere ;)
  Flotte billeder og fint initiativ :)

  SvarSlet
 18. Flot idé fru høneballe; jeg tror alle har mærket konsekvenserne af den sygdom. Min veninde døde fra sine små døtre forrige år - frygteligt hårdt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Horta
   Ja det er en forfærdelig sygdom, det er hårdt for mange familier og alles store skræk at få den modbydelige sygdom.

   Slet
 19. Smukt Lisbeth. Både fotos, tanken og hilsnen til Hanne. ❤️

  SvarSlet
 20. Kære Lisbeth
  Jeg håber, at denne tidlige morgenhilsen også kommer til at tælle med, for det er et et rigtig fint initiativ, du har taget! Vi kender alle nogen, der er enten er eller har været ramt af den forfærdelige sygdom eller har mistet kære til den - derfor vedkommer det os alle. Jeg nåede først ind og læse med på Hannes blog i den sidste tid af hendes liv, og det rørte mig meget, at hun på trods af at være svært syg, stadig kunne formidle sin store glæde over haven og de planter, der var derude.
  Tak for det dit smukke initiativ og billeder af skønne lyserøde blomster,
  Du ønskes en rigtig dejlig dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja selvfølgelig tæller den med, også hvis der kommer nogle senere. Jeg nåede foreløbig 20 kommentarer, det passer lige med 200 kr., som jeg alligevel ville have doneret.
   Ja det er en forfærdelig sygdom, Hanne kæmpede til det sidste og vidste ikke, at det var så tæt på med hende.
   Selv tak og en dejlig dag til dig med.
   Knus Lisbeth

   Slet
 21. Hej Lisbeth,
  Ja, alle kender jo desværre en der har haft kræft. En fint initiativ, og smukke billeder. Knus Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja desværre mindst en. Tak skal du have.
   Knus Lisbeth

   Slet