torsdag den 31. marts 2011

Forårsregn

Ja regn har vi fået hele 10,5 mm indtil nu, men jeg tror planterne er glade for det, måske især dem jeg gødede i sidste uge, det var nok det helt rigtige tidspunkt, regnen kom på. Nu kan vi så glæde os til den varme de har lovet os, så vi rigtig kan se det hele pible frem. Allerede i dag, da jeg tog min runde, var der tittet mere frem og juleroserne er nu meget tæt på udspring. Håber på billeder i morgen, her i huset er det manden, der klarer fotograferingen.

Mine klokkeranker er rimeligt med, og jeg har fået en ny pose frø i går i afskedsgave, men det kniber lidt med pladsen. De nysåede tomater er også ved at vise sig og så har jeg sået frøkenhattene herinde, de kom lynhurtigt op, så jeg er lidt spændt på, om jeg kan opbevare dem herinde ind til de skal plantes ud.
Jeg har godt nok købt et drivhus, men desværre er der lang leveringstid, så jeg får det først om en måned. Lidt ærgerligt nu har vi nemlig lige fundet ud af, hvor det skal stå. Men jeg må væbne mig med tålmodighed lidt endnu.

I morgen er det min første rigtige dag i friheden, den skal nydes.

onsdag den 30. marts 2011

Næstsidste dag

Jeg nåede desværre ikke haven i dag, mens det var lunt og dejligt. Nåede derud,10 min. Så blev det faktisk temmelig koldt, men gik dog hele runden alligevel, skulle jo lige se det sidste nye derude.
I dag var der afskedsreception for mig, det var fint og hyggeligt, der kom ikke så mange udefra, men heldigvis fylder kolleger og kursister en del, så det lagde man ikke mærke til. Forstanderen holdt en fin tale for mig, og kursisterne havde købt en sammenplantning med bellis, perlehyacinter, stedmoder og en lille trædebregne til mig. Fra skolen fik jeg et gavekort til Bo Grønt, så nu skal jeg rigtig ud og købe ind. Det bliver dejligt og dejligt bliver det på den allersidste dag i morgen, så kan jeg rigtig nyde at tænke på, at jeg "kun" skal koncentrere mig om haven.
Her kommer lige et billede fra sidste forår.
Er den ikke smuk, det er en rødbirk.

mandag den 28. marts 2011

Tiden går

I morgen er det sidste dag af min ferie/afspadsering. Så er der to dage tilbage med lønnet arbejde. Det er underligt at tænke på, men jeg glæder mig rent ud sagt til at få det overstået.
Jeg synes jeg har vænnet mig til at gå herhjemme, selvfølgelig er det også den gode tid, og der har været mange gode dage til havearbejde, men alligevel er jeg fortrøstningsfuld, jeg savner det ikke.
I morgen fejrer vi igen fødselsdag her i huset, denne gang er det min ældste søn, som er kommet herhjem for at fejre dagen. Han bliver 31 år, tænk at det er 31 år siden, jeg gik min aftentur tung og træt og hørte på fuglefløjt, mens jeg tænkte: sker der ikke snart noget. Ca 2 timer efter begyndte der at ske noget, og Kim så dagens lys kl. ca 6.30 om morgenen.
Vi havde næsten opgivet at få børn, så det var en stor begivenhed, at det endelig lykkedes. I morgen er jeg dobbelt så gammel som ham, så den intelligente læser kan nok regne ud, at jeg lige var fyldt 31, da jeg fik ham.
Den gang var det en sen alder at få børn i, i dag er de unge ikke rigtig unge, når de får børn, de er som regel mindst 30 år gerne ældre. Derfor er jeg heller ikke bedstemor endnu og har ikke de store forhåbninger om at blive det de første år.
Selvom vi nu har sommertid, går jeg stadig min morgentur med hundene kl. 6.40 om morgenen. Det er hyggeligt at gå rundt, mens solen trænger gennem skyerne og at høre alle morgenlydene, mens naturen vågner til en ny dag.

lørdag den 26. marts 2011

Nattefrost suk

Dejlig solskinsdag, men det har været noget køligt, mere end jeg bryder mig om. Nu må det gerne blive rigtig forår.
I formiddags omplantede jeg mine klokkeranker. Kan ikke helt finde ud af, om det var en god idé, men nu er det gjort. Der var nemlig tre stk. i nogle af potterne, så jeg turde ikke andet. Desværre lod jeg dem nok stå lidt for længe ude i solen, så de så lidt slatne ud her til aften. Jeg har dog ikke haft dem ude i minusgrader, men jeg tror solen var for hård, de skulle ikke have været derude så længe.
I eftermiddag har jeg delt stauder og plantet dem andre steder. Vi har et projekt kørende i den del af haven, hvor der står vand, når det regner eller har sneet for meget. Vi vil have alt græsset af og så plante det til med planter som kan tåle at stå i vand. Vi har plantet en del småtræer derned og nu er jeg så ved at sætte noget af mit overskud af stauder derned. Jeg ved ikke om de kan tåle at stå i vand, men da jeg har nok af dem, ja så betyder det ikke så meget, hvis de ikke kan. Og kan de tåle det, ja så bliver flot, når de blomstrer, så det bliver spændende.
Vi fik også flyttet min største og flotteste rhododendron, den fyldte efterhånden for meget ud på stien, så nu blev den flyttet væk, den var stor og tung, men det lykkedes at få den i et nyt hul. Den skulle heldigvis ikke så langt og nu ser det meget flottere ud.

torsdag den 24. marts 2011

Gødning og blæsevejr

Dejligt solskin, men hvor det dog har blæst i dag. Heldigvis var det lunere vinde i dag, så det var bedre at være udendørs.
Jeg fik gødet mine160 rhododendron, det er det eneste tidspunkt, hvor jeg synes, jeg har for mange. Først gøde, så kradse lidt om i jorden med riven, for at få fordelt gødningen, derefter vande dem, hvor gødningen ligger sådan, at jeg ikke kan bruge riven. Det er hårdt arbejde, og det bliver ikke nemmere af, at gødningen er meget støvet og det blæser, så noget af det røg forbi planterne, er jeg bange for.
Denne øvelse skal foretages 2 gange mere i år, i maj og i juni, sig ikke at jeg ikke har glæde af mine rhododendroner. Heldigvis betaler de tilbage i den grad, der er så mange knopper i alle mine planter, jeg tror kun, der er 10 i år som ikke har knopper.

Til gengæld går al min tid i haven, det er også det, jeg helst vil, men jeg havde svoret på, at jeg skulle have en anden form for motion og at jeg skulle rydde op i huset. Foreløbig har jeg kun nået Tims værelse og ferien er snart forbi. Heldigvis er det jo kun  2 arbejdsdage, så skal jeg igen hjem og gå og hygge mig.
Jeg bruger en del tid på nettet, for nu skal jeg jo lige lære, hvad jeg skal bruge et drivhus til udover tomater. Gode råd modtages gerne :-)

onsdag den 23. marts 2011

Drivhusdrømme

Nu har jeg købt et drivhus. Jeg købte det på Nettorvet, for der var gratis levering og 1000 kr. i medlemstilbud. Så nu er der ingen vej tilbage, jeg håber ikke jeg fortryder, nu skal jeg til at finde ud af, hvad jeg vil bruge det til ud over tomater og hyggeplads. Men jeg finder nu nok ud af det.
I dag har jeg haft besøg af min havearkitekt/haveveninde. Hun roste vældig haven og fandt på nye steder, der kunne plantes, det bliver skønt. Vi tager lige en tur til Rhododendronhaven en onsdag i april, mon så ikke bilen igen bliver fyldt op, som den plejer.
Min have blev erhvervet som brakmark i 2003, bonden som solgte os den pløjede, harvede og sprøjtede den for ukrudt og så var det ellers bare med at gå i gang.

Der blev tegnet og fortalt og købt masser af planter, små planter som jeg gik og puslede om, og tænk nu er de blevet til store træer og buske.
Først lavede vi skoven og et stenbed. Senere kom to rosenbede med ying og yang form overfor hinanden. Et par år efter dukkede endnu et stenbed op, det blev døbt ørkenbedet, da planterne nærmest gror i sand. Jeg fik også et trekantet staudebed og et lyngbed. Efterhånden er der gravet mere og mere græs af, der skal jo være plads til det hele og mere til.
I den gamle have er der flere surbundsbede hovedsagelig med rhododendron, dem er der også blevet flere af med tiden.

tirsdag den 22. marts 2011

Fødselsdag

Ja så lakker det mod enden med den fødselsdag. Det har været en dejlig dag, tænk at årets foreløbig varmeste dag netop kom d. 22. marts, det er da heldigt for alle os, som har fødselsdag.
Jeg foretog mig lige netop det jeg havde lyst til nemlig havearbejde. Hele dagen gik jeg rundt derude, jeg fik gødet mine roser og ryddet lidt mere op i bedene og nød solen og fuglesangen.
Min mand kom hjem med en skøn buket blomster til mig.


To af mine drenge har ringet i dag, den sidste havde desværre for travlt på skibet. Jeg har fået over 70 hilsener på Facebook, ja det har kort sagt været en dejlig dag.
Her kan I se plantebordet, som jeg fik af mine drenge.

mandag den 21. marts 2011

Sidste dag som 61 årig

Ja og det er det så, den sidste dag som 61 årig, men mon dog det gør den store forskel, jeg tvivler og glæder mig bare over, at jeg har det godt, kan gå på efterløn og har mulighed for at nyde min have dagligt. Det er jo bare et ligegyldigt tal og man er vel ikke ældre end man selv føler sig. Jeg synes ofte, når jeg læser om nogle først i 60 erne, at de er gamle, men glemmer helt at tænke på, at jeg selv har samme alder, men mon jeg er den eneste, som har det sådan?
Det har været en lidt kølig dag i dag, men heldigvis kom solen til middag, så jeg kunne komme ud og plante mine azalier og mine helleborus. Jeg fandt fine pladser til dem og det ser rigtig godt ud. I aften havde jeg et par gæster, de havde en fin blå hortensia med til mig. Jeg har også allerede fået fødselsdagsgave af mine drenge. Jeg havde ønsket mig et plantebord, havde set det i Aldi, det kunne købes fra i lørdags, så Per havde købt det på alle tres vegne, det er et rigtig flot bord til prisen. Han havde også købt nedbrydelige potter og lupinfrø til mig, og to poser gladiolusknolde. Så nu kan jeg rigtig komme i gang.
Jeg overvejer at købe mig et drivhus på 9.9 m2, men er i tvivl om jeg nu også virkelig kan få gavn af sådan et. Jeg kan se mig selv stå i drivhuset ved mit plantebord og så og prikle, men når jeg så læser om skadedyr og om rengøring af drivhuse, ja så kommer tvivlen frem.
Jeg kunne også tænke mig at have en masse forskellige tomater, jeg elsker tomater, men min mave er ikke så vild med dem.
Hvad siger I, skal jeg købe mig et drivhus, jeg har fået penge tilbage i skat, så det passer lige til et drivhus med sokkel fra Nettorvet.

søndag den 20. marts 2011

Hjemme igen

Efter en dejlig tur til Fyn, er vi nu kommet helskindet hjem igen. Det er altid en lettelse at komme hjem igen. Jeg har det nu bedst, når jeg er hjemme og turen på motorvejen er ikke det bedste vi ved. Sæt nu et eller andet fjols kører ind i os, det kan man jo aldrig vide sig sikker på, men alt gik heldigvis godt også denne gang.
Vi fik hentet 4 sække spagnum i Rhododendronhaven, desværre var Claus ikke hjemme, så jeg fik ikke mulighed for at nyde duften af drivhus og synet af de mange rhododendron med store knopper. Så inden længe må jeg af sted igen til Claus. Jeg har nemlig en stor Rex, som står og venter på mig dernede. Han lukker op d. 1.4.
Vi var så heldige at nå færgen allerede kl. 14.30, det var skønt for så kunne jeg lige nå en runde i min have for at se, hvor meget der var sket, siden vi tog af sted fredag morgen. Godt nok var der lidt forår i luften, men ikke nok til at påskeklokkerne var begyndt at blomstre endnu, jeg håber det lykkes i løbet af ugen, de er lige på spring. Til gengæld er påskeliljerne stærkt på vej, så i løbet af en uge tror jeg de første blomstrer.
I morgen bliver det så tid til at plante og finde ud af, hvor det skal plantes, glæder mig til det.
Her er en lille forsmag på, hvordan det kommer til at se ud. Billedet er fra sidste år.

lørdag den 19. marts 2011

Blomsterkøb

Jeg glemte i går at fortælle, at jeg købte blomster i Bilka. Jeg købte 1 viburnum, 4 små azalier og 6 fine juleroser til en favorabel pris. Nu glæder jeg mig til at komme hjem og plante det hele.
I morgen skal vi forbi Rhododendronhaven for at købe den sædvanlige gode spagnum, så vi kan få plantet de små nye planter og få plantet nogle af de gamle om. Det skal blive skønt og komme hjem og se, hvad der er sket i haven, siden vi tog af sted.
Det var dejligt at se Pers hus, et fint lille hus med muligheder. En rimelig stor have, de får noget at se til de to unge, mon ikke jeg skal have hakkejernet med næste gang vi skal til Fyn. Bagefter besøgte vi Pers søde svigerforældre, det var rigtig hyggeligt.
Min mor har klaret sig rimeligt i dag herhjemme i de vante omgivelser, vi håber det bliver ved. Jeg fik ryddet op i hendes medicin, så hun forhåbentlig nu bedre kan finde ud af det.

fredag den 18. marts 2011

Munkebo Bakke

Ja så er vi nået til Munkebo Bakke. Heldigvis har jeg taget min computer med og den virker :-)
Så nu kan I få et lille vers fra mig.
Turen hertil gik fint, vi fik hentet min mor til tiden og bragt hende hjem. Desværre er hun en meget træt gammel kone, som på mange måder er frisk, men på andre har svært ved at finde ud af tingene. Egentlig er hun efter vores mening bedst egnet til et plejehjem, men det mener visitatorerne ikke, og da hun helst vil blive hjemme så længe så muligt, ja så er hun her på den gamle gård igen. Den er ikke specielt egnet for gamle og handicappede mennesker. Min mor kan næsten ikke gå, hun har meget ondt, når hun stædigt og meget langsomt bevæger sig rundt i huset. Huset/gården er meget stor, men hun nøjes med at være i en stue, køkken og soveværelse. For at komme på toilettet skal hun et trin op og kan ikke få sin roulator med, så det foregår ved hjælp af en armstok og rent ud sagt med livet i hænderne. Hun er usikker og krumbøjet og falder ofte, er sur på sig selv, fordi hun ikke kan flytte benene. Men hjertet slår stadig og hjernen fungerer nogenlunde, men hvad er der ved at blive 88½, når man er så aflægs?

Bortset fra det er der en pragtfuld udsigt her fra Bakken, man kan se alle byens lys om jeg så må sige ovenfra, det er et fantastisk skue. Bent fik taget nogle smukke solnedgangsbilleder og vi gik en lille tur, mens solen gik ned. I solnedgangen kunne vi se kranerne på Lindøværftet og den smukke Odensefjord, til den anden side bugter Kertemindefjorden sig smukt.
Det er dejligt, men jeg længes nu hjem til mine hunde og min dejlige have, for i weekenden kommer foråret.
I morgen tager vi til Ferritslev for at se Per og Signes hus.

torsdag den 17. marts 2011

liljer

På denne råkolde dag, var det mig, som modtog en pakke. 11 dejlige liljeløg, som straks blev plantet, jeg glæder mig til at se det forhåbentlig smukke resultat til sommer.
Liljerne er købt her http://www.plantesamlingen.dk/
Dimention:                       
Sweet Surrender:          .
Anastasia:                        
Big Brother:                    
Bonbini:                           
Frankfurt:                         
Gizmo:                             
Eyeliner:                           
Rosseau:                        
       
Det var også dagen hvor jeg gik en lang tur med min tidligere kollega Hanne, skønt kulden var det en god tur, hvor vi fik ordnet verdenssituationen på bedste vis. Bagefter var der te og hjemmebagt banankage her hos mig.
Nu er kufferten pakket og i morgen går turen til Fyn, så der bliver et par dages pause fra mig her på blokken.
Vi skal besøge min gamle mor og se min yngste søns nykøbte hus.
Håber I alle må nyde den dejlige weekend, de lover jo godt vejr.

onsdag den 16. marts 2011

kulde og solskin

En pragtfuld klar morgen, men det var en kold fornøjelse at lufte hunde. Vi tager en god lang tur over markerne med start kl. 6.40, man må sige, at man får friske røde kinder af sådan en morgentur. Den anden sidegevinst er synet af en del rådyr, som står nysgerrigt og kigger efter mig. De er ikke særlig bange mere og løber som regel ikke væk.
Da det har frosset i nat, var jeg lidt bekymret for mine rhododendron, de kan ikke lide frostvejr om natten og solskin om dagen, det var der ikke rigtig noget at gøre ved. Jeg fik dog skærmet lidt af for Charles Dickens, sidste år var han ved at dø for mig, så jeg må passe på knopperne i år, håber det hjælper.
Dagen stod igen på oprydning og i eftermiddag fjernede jeg det sidste græs rundt om stenene i skoven.
Da hundene og jeg gik vores sidste aftentur var solen ildrød, det var et smukt syn at se den gå ned, men jeg måtte afbryde seancen lidt før, det var simpelt hen for koldt at stå stille og nyde synet.

tirsdag den 15. marts 2011

2. feriedag og stof til eftertanke

Der var ikke meget forår over dagen i dag, men jeg tilbragte alligevel et par timer i haven. Mit projekt i dag var at fjerne det græs, som er groet op mellem mine sten på stierne i skoven. Jeg blev ikke helt færdig, så der er lidt til i morgen også. Det var hundekoldt, men med to par handsker, to par bukser og to jakker kunne jeg holde kulden ude.
Jeg tog også lige en cykeltur til Tranebjerg, det var hårdt og der var modvind hjem, men man må jo gøre noget for at komme i træning. Jeg er i hvert fald stolt af, at jeg lod bilen stå i garagen, men ondt i bagen får man nu af den slags træning.
I dag kom jeg i gang med oprydningen på Tims værelse, der var masser af gammelt tøj, som han aldrig får brug for mere, så det røg på genbrug.
Lidt underligt var det også at finde alle hans afdøde fars ting i mit skab. Men da Tim ikke havde andre steder at gøre af det, er det så endt her hos mig. Underligt er det, fordi det nu er 17 år siden vi blev skilt, de ting kom ind i mit hjem, da vi blev gift i 1970, nu er nogle af dem i mit hjem igen. Ja men det er da underligt, gamle billeder og andre rekvisitter. Billeder fra hans 2. bryllup, ting fra børnenes farfar og oldefar. Meget havde jeg lyst til at smide ud, men det er jo deres fars ting, så jeg kan ikke bare smide det ud. Måske får de en dag tid og lyst til at kigge i det.
Jeg kom til at læse en anden blog, den hedder lykkelig indefra. Hun ville til at skrive en e-bog om lykke og spurgte læserne af blokken om, hvad deres opfattelse af lykke var. Det var meget interessant og jeg kunne ikke lade være med at skrive, hvad jeg tænkte, det blev til en hel del.
Kig selv efter, hvis I kan finde bloggen.

mandag den 14. marts 2011

Første feriedag

Ja så sidder jeg her den første morgen, hvor jeg ikke i al travlhed skal suse ud af døren for at komme på arbejde.
Det er underligt, for hvad skal jeg mon give mig til. Jeg har opgaver nok, der ligger, og meget jeg gerne vil, men hvad for en af tingene skal jeg tage først. Sådan har jeg altid haft det, når jeg startede på en ferie, men denne gang har jeg jo hele resten af livet til at nå det.
Stakkels Bent, han måtte bare af sted, mens jeg kan gå her og nyde det.

Det er helt stille vejr i dag, godt nok lidt diset, men mon ikke jeg beslutter mig for noget udendørs, det tror jeg. Kl. 7 gik jeg morgentur med hundene rigtig hyggeligt med alle naturlydene og rådyr og harer ikke langt fra mig.
Jeg har nu besluttet at tage min cykel og køre en tur til Tranebjerg, bagefter går jeg i haven og flytter lidt rundt på nogle stauder. Jo det skal nok blive en god dag.

søndag den 13. marts 2011

Forår og fuglesang

En lidt grå dag, men alligevel sang fuglene af glæde over foråret. Jeg fandt ud af, at det er en af grundene til, at jeg godt kan lide at gå i haven. Selvom det var lidt køligt og gråt, var det rigtig hyggeligt at gå og lytte til fuglenes sang og svanerne som kom båttende hen over hovedet på mig flere gange.
Jeg fik revet en masse tørre grene og blade op og kørt væk, og jeg fik ryddet op i mit stenbed. Der er et par planter, som breder sig ud over det hele, dem måtte jeg lige hade lidt.
Flere gange om dagen, kigger jeg efter mine påskeklokker, de er lige på spring, en enkelt har lukket sig op og står og nikker. De er så smukke.
Bent fik fællet 4 træer i dag, så han har været meget flittig. Træerne stod i Sælvig, så der var heldigvis ikke motorsavslarm i min have.
I aften har jeg talt med Per min yngste. Næste weekend skal vi over og se deres nyindkøbte hus, det bliver spændende.

lørdag den 12. marts 2011

Forårsfornemmelser

Hvilken dejlig forårsdag, huen lagt til side og så var det ellers bare i haven. Fuglene sang, så det var en fornøjelse, ja vi hyggede os alle i den grad. Bent kørte brænde ind og fotograferede, hundene rendte rundt og legede eller lå og slikkede solskin.
Jeg fik plantet 12 hostaer og nogle gamle tulipanløg, som en venlig sjæl havde sendt mig sammen med hostaerne. De trængte til at blive plantet, de var faktisk ved at mugne, gad vide om de overlever.
Projekt klokkeranke med Claus Dalby er i gang, små grønne og lilla nakker er ved at komme frem, det er spændende.
Snart blomstrer påskeklokkerne og påskeliljerne er godt på vej op. Jeg fik klippet lyngen i dag og fisket blade op af mit lille vandhul, der var stadig is i det.
Lad de milde forårsvinde blive ved, så vi kan nyde flere forårsdage.

fredag den 11. marts 2011

Ferie

I dag var det så min 3. sidste dag på arbejde, nu ligger ferien lige forude. Det bliver dejligt, jeg har planlagt den store oprydning. Gad vide om de kan klare sig uden mig på Højskolen, det vil tiden vise, ellers ringer de jo nok. Med to nye på kontoret, kan man godt forestille sig, at der kan komme problemer.
Da jeg kom hjem havde posten afleveret en pakke fra Trifolium, der var mange skønne georginknolde til senere udplantning. Desuden har jeg nogle hostaer liggende, de må kunne plantes ud her en af dagene.
Lige nu skinner månen lige ind til mig, men de lover slud og regn, så det holder nok ikke natten over med den fine måne. Forhåbentlig er det gået over til i morgen eftermiddag, har da planlagt at gå i haven i weekenden.

torsdag den 10. marts 2011

Efterløn og hvad så

I dag var det min 4. sidste dag på arbejde. En anden har overtaget min plads, min computer og telefonen. Så nu er der efterhånden ikke meget at være der for mere.
Det gør mig egentlig ikke noget, jeg glæder mig. Måske kommer det af, at jeg de sidste mange år kun har holdt en enkelt uges ferie ad gangen. Tænk bare at kunne gå at nusse herhjemme og have tid til det. At kunne få ryddet ordentlig op i huset for en gang skyld. Det er ganske vist ikke min stærke side, men hvis vejret er som i dag, så er det nu mest indendørs sysler det gælder, og så kan man vel også få lavet ting, som man ellers ikke er meget for.
Måske er der også mulighed for at læse en god bog, så det ikke kun bliver haveblade og bøger. Eller tage min gamle hobby frem igen, male akvarel, det glæder jeg mig også til at få tid til, men det bliver nok en vinter-beskæftigelse.
Ja og så er der jo også min blog, en god ven af mig gjorde lidt grin med den, men det er kun, fordi han ikke selv følger med tiden :-)
Han taler om gammeldags breve med frimærke på og postkasser, som snart ingen kender til. Mon han har tænkt på, portoen stiger fra 1.4. et brev til 5,50 kr. kommer til at koste 8 kr. Så sender man altså kun de mest nødvendige breve og bruger ellers sin computer til resten. Det er da også meget hyggeligt.
Det bedste af det hele er, at de lover lunere vejr i weekenden, så skal jeg i haven!!!!!!!!!!!!!!!

tirsdag den 8. marts 2011

Solskin og nye planter

Dejlig solrig dag, men noget kølig, det var begyndt at blæse og solnedgangen var ikke nær så smuk som igår.
Men der var et lyspunkt, jeg fik en pakke med ny planter fra Blomsterliv. Skønt 12 dejlige hostaer. Jeg glæder mig til jorden bliver til at plante i igen.
Det er i hvert fald ikke frostvejr nu, så mon ikke det snart bliver muligt.

mandag den 7. marts 2011

mandag

Mandag morgen og alligevel var der den smukkeste solopgang kl. 6.30, da jeg gik tur med mine to hunde. Det var så flot og tænk, da jeg så gik tur igen om aftenen, var solnedgangen endnu smukkere, det var en helt fantastisk fortryllende smuk himmel.
I dag var det min sidste mandag på kontoret, underligt, men jeg tror hurtigt jeg kan blive afhængig af at gå rundt hjemme i min have og nusse.
Snart har andre overtaget mine opgaver, mine nøgler, mit skrivebord og ved I hvad? Det er bare helt i orden.
Kom forår jeg glæder mig til friheden og kom an efterløn, det bliver såååå godt.

søndag den 6. marts 2011

forår

I dag har jeg været i haven i 5½ time. Der er nok at tage fat på, selvom det er tidligt endnu. Jeg har revet visne blade væk og klippet stenbedsplanter, der havde bredt sig for meget ud over de smukke sten.
Det er et stort arbejde at kravle rundt om mit store ørkenbed (det kalder jeg det, fordi det er et bed med sand i) Det er temmelig stort, så jeg er ret øm nu i både ben og ballemuskler. Håber mine muskler kan trænes op, så jeg ikke bliver så øm.
Nu har jeg en uge og to dage tilbage inden jeg går på efterløn d. 1.4. Jeg glæder mig til at have rigtig god tid til at nusse og til at nyde min have, det bliver dejligt.